Catering

Apr 25, 2024, 5:31
CHURCH, culinaire en culturele oase tijdens Gentse Feesten

CHURCH, culinaire en culturele oase tijdens Gentse Feesten

09 juli 2015

Voor het eerst in de geschiedenis van de Gentse Feesten wordt de Sint-Jacobskerk opengesteld voor een uniek event van 17 tot 26 juli. Tot nog toe was de majestueuze Sint-Jacobskerk tijdens de Gentse Feesten niet meer dan een herkenbaar referentiepunt voor feestgangers. Deze parel onder het culturele erfgoed in Gent bleef de voorbije jaren enkel toegankelijk tijdens kerkelijke vieringen en bezoeken. Daar komt deze zomer verandering in met CHURCH, een concept van Coeur Catering, Bevas en vzw Jacobus.

Het blijkt vaak een utopie om in de Gentse feestdrukte een rustpunt te vinden te midden van de Gentse binnenstad. Dat wordt deze zomer anders: CHURCH belooft het culinaire en culturele rustpunt van de Gentse Feesten te worden.

CHURCH wordt een verkoelende, gastronomische pop-up bar die loopt van 17 tot en met 26 juli. In de uitzonderlijke locatie van de Sint-Jacobskerk pakt deze nieuwkomer uit met een eigenzinnig cultureel concept op het Gentse Feesten parcours.

Binnen dit extraordinaire kader heeft vzw Jacobus een verrassend cultuurprogramma uitgestippeld dat cultuurconcerten en expo's aaneenrijgt. CHURCH laat u cultuur opsnuiven in een zeldzame oase van rust. Denk aan klassieke concerten van veelbelovende namen als Anne Cambier en Korneel Bertolet, aan de gevestigde waarde Frank Agsteribbe of aan de rijke expo van Willem Hoet, temidden van begeesterende florale installaties.

Het culinaire concept steunt op twee pijlers: gezond en lokaal. Het team van Coeur Catering vertrok van lokale ingrediënten zoals biokaas van het Gentse Hinkelspel, Breydelham uit de Gentse regio en lokaal geteelde groenten, steevast met aandacht voor uitmuntende kwaliteit.

Gezonde gerechten vormen de rode draad doorheen het menu. Denk aan huisgemaakte quinoagranola met magere yoghurt bij het ontbijt. Frisse salades met ingrediënten als belugalinzen en biologische geitenkaas of couscous en gemarineerde verse groenten zetten de toon als lunch. Als dessert kan je onder meer kiezen voor een zomerse fruitsalade, broodpudding of ananas frangelico. De drankenkaart doet niet onder: van de exclusieve huischampagne Gaston Chiquet tot een uitgelezen selectie wijnen.

Je schuift er aan gemoedelijke tables d'amis of wie wilt, bestelt on-the-go. Ook aan de kleinsten werd gedacht: het hele menu is kidsproof en de locatie is de gedroomde plek om even af te koelen van de broeierige hitte. Voeg aan dat culinaire concept het uitzonderlijke kader en verfrissende cultuurprogramma toe en je hebt een uniek rustpunt in hartje Gent.

Concept by Coeur Catering, Bevas & Vzw Jacobus

P R A K T I S C H

Sint-Jacobskerk
Bij Sint-Jacobs, Ghent
July 17th-July 26th
11 am-11 pm

www.coeurcatering.be

Meer van Coeur Catering :

Coeur Catering