Catering

Jun 21, 2018, 18:34
Zomertip: Gaston combineert strand en skyline in de zonnigste pop-up rooftop bar van Gent

Zomertip: Gaston combineert strand en skyline in de zonnigste pop-up rooftop bar van Gent

04 juli 2017

Gaston opent op 1 juli weer de deuren van zijn zomerse pop-up rooftop bar en restaurant. Je geniet er twee maanden lang - tot en met 31 augustus - van een slow cocktail, een lichte lunch of een uitgebreid diner, met een spectaculair zicht op de stad, weg van alle drukte. Het zonnigste dakterras van Gent combineert deze zomer bovendien strand en skyline. De moestuin ruimt plaats voor een tropisch strand met strandcabine, waar Gaston huisbereide cocktails en cocktailijsjes serveert.

182017gaston siteLaat je verrassen door Gastons benadering van Belgisch-Franse klassiekers, zoals de huisgemaakte garnaalkroketten, de heerlijke vol-au-vent of de Cointreau citroentaart, of kies voor exotische gerechten zoals Spaanse tapas en Gastons melanzane alla parmigiana. Of je nu een doorwinterd vleesliefhebber, een exotisch fijnproever of een fervent vegetariër bent, op Gastons gevarieerde menukaart vind je voor elk wat wils. De Gentse rooftop verrast elke week met dagverse suggesties. Gaston schotelt je de Franco-Belgische keuken voor, maar ook vegetariërs komen er aan hun trekken. Bezielers Sebastiaan Tips en Wim De Bruyne zijn beiden vegetariër en staan erop dat de menukaart ook steevast enkele veggie gerechten telt.

Deze zomer introduceert Gaston zijn eigen gin, ontwikkeld door het Gentse Heynsquared op basis van lokaal geteelde kruiden. Zeg maar een uniek aperitief want deze exclusieve gin wordt in een beperkte oplage van 75 flessen geproduceerd. Wie geen liefhebber is van gin, opteert voor de huischampagne Gaston Chiquet, een zorgvuldig geselecteerde brut die je nergens anders proeft, met 60% Meunier, 15% Pinot Noir en 25% Chardonnay. Naast een verrassende aperitiefkaart met onder meer Cointreau Fizz, Liefmans Yell’oh en Martini-Tonic, pakt Gaston uit met zijn eigen vermout en de intussen gerespecteerde homemade ice tea met gember en citroengras.

Gaston wil ook in 2017 je zomerdagen op een verfrissende manier invullen. De twee petanquebanen blijven de ideale zomerontspanning. Daag je vrienden uit voor een tornooi in combinatie met een huisgemaakte cocktail. Naast de gezellige petanquebanen vind je deze zomer een sympathiek strand met strandcabine en zicht op de Gentse skyline, de ideale uitvalsbasis om onder vrienden te genieten van een aperitiefcocktail of huisgemaakt cocktailijsje - kies voor Co&Oil, op basis van olijfolie of Whisky Sour.

Na een rist legendarische zondagen van de voorbije jaren, opent Gaston dit jaar elke zondagnamiddag de deuren voor Lazy Sundays op het dakterras. Het concept? Ontsnap nog een laatste keer aan de drukte van de stad en sluit je week in stijl af op de verkoelende rooftop met gezellige muziek op de achtergrond.

De Gentse rooftop is gemakkelijk bereikbaar met de auto, die je kwijt kan op de ruime parking, of met de gratis shuttledienst van en naar het centrum. Reserveren doe je via www.gaston-gent.be. Gaston wordt ongetwijfeld ook deze zomer de plek bij uitstek om van de Gentse skyline te genieten, of dat nu bij een ongedwongen lunch of een gezellig apero is. Zodra de keuken zijn deuren sluit om 22u, verandert het rooftoprestaurant in een gemoedelijke bar.

Kan je niet wachten tot 1 juli? Gaston brengt het strand niet alleen naar zijn eigen dakterras: van eind juni tot begin september zorgt Gaston ook voor een vakantiegevoel bij Zebra Beach in Gent. Tachtig dagen lang kan je er genieten van een tropisch strand met levendige muziek, waar Gastons strandcabine heerlijke snacks als hot-dog pulled pork en quinoasalade aanbiedt.

Praktisch

  • Van 1 juli tot en met 31 augustus
  • Rooftop bar & restaurant Gaston - Hurstweg 8 - 9000 Gent - vlakbij Wiedauwkaai – Buitensingel - ruime parking

Keuken  

  • Open van dinsdag tot en met vrijdag, van 12u tot 14u30 en van 18u tot 22u
  • Op zaterdag van 18u tot 22u
  • Op zondag van 12u tot 14u30

Bar

  • Bar open van dinsdag tot en met vrijdag, van 12u tot 24u
  • Op zaterdag van 18u tot 24u
  • Op zondag van 12u tot 18u

E-mail: gaston@coeurcatering.be

Website: www.gaston-gent.be

Tel : + 32 (0)496 109.209
Open juli & augustus - dinsdag t.e.m. zondag

Meer van Coeur Catering:

Coeur Catering