Catering

Sep 18, 2021, 22:32
CHURCH, culturele en culinaire oase in de Gentse Feesten

CHURCH, culturele en culinaire oase in de Gentse Feesten

05 juli 2016

Na 50.000 bezoekers in 2015, wil 2e editie van Church weer een cultureel en culinair rustpunt creëren tijdens de Gentse Feesten

Vorige zomer werd de majestueuze Sint-Jacobskerk voor het eerst in de geschiedenis opengesteld voor een uniek cultuurevent: CHURCH werd het culturele en culinaire rustpunt van de Gentse Feesten 2015. Deze parel onder het culturele erfgoed in Gent groeide uit tot een onverhoopte publiekstrekker. CHURCH verwelkomde tijdens 10 dagen Gentse Feesten meer dan 50.000 bezoekers.

Het hoeft dus niet te verbazen dat de initiatiefnemers vzw Jacobus, Coeur Catering en Bevas er dit jaar een vervolg aan breien. CHURCH verwelkomt je in een verkoelende, gastronomische pop-up hotspot die loopt van 15 tot en met 24 juli. In de uitzonderlijke locatie van de Sint-Jacobskerk pakken de bezielers uit met een eigenzinnig cultureel concept op het Gentse Feesten parcours.

Rsvp via onze Facebook event page en blijf op de hoogte van de specials: klik hier

Het is geen sinecure om in de Gentse feestdrukte een rustpunt te vinden te midden van de Gentse binnenstad. Daar brengt CHURCH verandering in, als cultureel en culinair rustpunt van de Gentse Feesten.

CHURCH wordt een verfrissende en verrukkelijke pop-up hotspot die loopt van 15 tot en met 24 juli. CHURCH nestelt zich 10 dagen lang in de Sint-Jacobskerk als pop-up die cultuur met gastronomie verenigt. Coeur Catering ontfermt zich over het culinaire aspect binnen dit extraordinaire kader terwijl vzw Jacobus een verrassend cultuurprogramma heeft uitgestippeld. CHURCH laat je cultuur opsnuiven in een zeldzame oase van rust.

Douglas Firs, de Gentse moderne troubadour opent de feesten met een akoestisch concert op 15 juli om 17u. Op zaterdag 16 juli staan er om 14u30 orgel- en cantorklassiekers op het programma. Van zondag 17 juli tot en met zondag 24 juli pik je dagelijks een concert oude muziek mee, gecureerd door Gentenaar Frank Agsteribbe. 10 dagen lang loopt er bovendien een expo van Judith Van Istendael. Elke dag maakt een gids je om 14u wegwijs langs de schatten van de kerk. De Sint-Jacobskerk wordt bovendien aangekleed met impressionante florale installaties.

Het culinaire concept steunt op twee pijlers: gezond en lokaal. Het team van Coeur Catering vertrok van lokale ingrediënten zoals biokaas van het Gentse Hinkelspel, Breydelham uit de Gentse regio en lokaal geteelde groenten, steevast met aandacht voor uitmuntende kwaliteit. Gezonde gerechten vormen de rode draad doorheen het menu. Frisse salades en lichte zomergerechten zetten de toon als lunch. Ook de zoetebekken onder ons komen er aan hun trekken.

Je schuift er aan gemoedelijke tables d’amis of wie wil, bestelt on-the-go. Ook aan de kleinsten werd gedacht: het hele menu is kidsproof en de locatie is de gedroomde plek om even af te koelen tijdens de voorspelde warmste zomer. Voeg aan dat culinaire concept het uitzonderlijke kader en verfrissende cultuurprogramma toe en je hebt een uniek rustpunt in hartje Gent.

CHURCH is tijdens de Gentse Feesten dagelijks open van 11u tot 23u. Het culturele programma is volledig gratis.

Concept by vzw Jacobus, Coeur Catering & Bevas

Praktisch

Sint-Jacobskerk - Bij Sint-Jacobs, Ghent
15 juli - 24 juli 2016
11u - 23u
gratis toegang

www.coeurcatering.be

 

Meer van Coeur Catering :

Coeur Catering