Nieuwsarchief

Jul 30, 2021, 0:12

“Een tool die ons werk eenvoudiger maakt, en meer business genereert”

dinsdag, 27 juli 2021 09:00

Na meer dan een jaar in het magazijn, worden de materialen van de Europese AV-leveranciers stilaan weer wat vaker ingezet. Toch zal het nog even duren voor deze sector er weer helemaal bovenop is. AV-KLOUD wil de AV-sector een duwtje in de rug geven. Dit gloednieuwe platform – dat zijn inspiratie haalde bij o.a. Uber, TripAdvisor en Booking.com – wil AV-leveranciers helpen om hun materialen makkelijker te delen en efficiënter in te zetten. Jo Van den Wijngaerde, geestelijke vader van het initiatief, geeft tekst en uitleg.

“Expertises samenbrengen om de klant een betere oplossing aan te bieden”

vrijdag, 23 juli 2021 09:00

Heel wat bedrijven binnen de eventsector hebben het voorbije crisisjaar aangegrepen om aan introspectie te doen en zichzelf te gaan herdefiniëren. De resultaten van deze denkoefening worden nu her en der zichtbaar. Een mooi voorbeeld is de nieuwe samenwerking tussen de agentschappen Fast Forward en Butik. Onder de noemer ‘neXt’ bundelen ze de krachten om hun klanten een breder en completer verhaal te kunnen aanbieden. Zaakvoerders Pascal Cauwelier (Fast Forward Events) en Nico Ruell (Butik Agency) geven uitleg bij dit opvallende partnership.

The BEA’s are back!

donderdag, 22 juli 2021 09:32

In maart 2020 was de BEA-ceremonie een van de eerste events die noodgedwongen in de ijskast verdwenen na het uitbreken van de corona-pandemie. Nu, meer dan een jaar later, wordt de competitie terug op gang getrokken. Op 1 december krijgt de sector opnieuw zijn vertrouwde en langverwachte award- en netwerkavond.  

Tuupe-Tegoare - Beleef de leukste zomerteambuilding!

donderdag, 22 juli 2021 09:14

Davidsfonds en evenementenbureau New Balls Please bundelen hun krachten om een unieke teambuildingactiviteit aan te bieden. Met Tuupe-tegoare (Gents dialect voor 'samen zijn') ontdek je met je collega's Gent, Zulte en de pittoreske Leiestreek. Combineer de beste Zomerzoektocht in Vlaanderen met een originele activiteit en beleef met je team een onvergetelijke ervaring.

It’s time to dance again!

donderdag, 15 juli 2021 09:20

Na meer dan anderhalf jaar afstand houden, thuiswerk en het uitblijven van events, is het eindelijk tijd om opnieuw te dansen. Dazzle Events is herrezen en start de zomer met een unieke pop-up! Bovendien wordt het team versterkt door de komst van Lieselot Meesschaert, die nog eens 6 jaar event-ervaring bijbrengt op de teller van Dazzle Events.

Exitprotocol voor eventsector

dinsdag, 13 juli 2021 14:11

Begin deze week werd het exitprotocol voor de eventsector goedgekeurd. Dit document, dat gebaseerd is op aanbevelingen van het Corona Commissariaat en de initiatieven van de eventsector, heeft als doel het besmettingsrisico op COVID-19 bij evenementen te minimaliseren, en het houdt rekening met de specificiteiten van de sector.

Rent-Event combineert 25 jaar ervaring met jeugdig enthousiasme

donderdag, 08 juli 2021 14:42

Enkele jaren geleden werd Rent-Event, al bijna 25 jaar een vertrouwde naam binnen de verhuursector, overgenomen door de familie Everaert. Vader Luc Everaert, die uitgebreide ervaring heeft binnen de standenbouw en de evenementenwereld, wordt bij de leiding van het bedrijf bijgestaan door zijn zonen Thibaut (28 jaar) en Sébastien (29 jaar). Deze mix van jarenlange ervaring en jeugdig enthousiasme  resulteert in een snelle, punctuele, flexibele en betrouwbare service.

Whisk creëert live experiences voor bedrijven

donderdag, 08 juli 2021 14:40

Ondanks de onzekere tijden in de eventsector, verschijnt er met Whisk een nieuwe naam in de markt van de B2B event agencies. Een nieuwe naam, maar wel met een pak knowhow. ‘Chief Whiskers’ Evita Janssens en Jelle Leplae hebben samen meer dan 25 jaar professionele ervaring in het uitwerken van evenementen van diverse omvang. Ze leerden elkaar kennen bij een vorige werkgever en achten de tijd nu rijp voor een eigen verhaal.

Kasteel Fruithof en wijndomein Oud Conynsbergh lanceren Wine & Dine

donderdag, 01 juli 2021 12:32

Kasteel Fruithof in Boechout en het vlakbij gelegen wijndomein Oud Conynsbergh slaan de handen in elkaar. Nu buitenevenementen opnieuw zijn toegelaten werkten ze een bijzondere formule uit voor groepen vanaf 20 personen: Wine & Dine. Deze all-in formule combineert een bezoek aan het wijndomein van Oud Conynsbergh met een gastronomisch diner in Kasteel Fruithof.

Best of Activation stelt zijn jury voor

donderdag, 01 juli 2021 12:09

De Best of Activation Awards zijn een initiatief van het Expert Center Brand Activation van de ACC. Ze worden toegekend door een Jury van Adverteerders onder Voorzitterschap van Bart Swings (Luminus) met een groep van 10 adverteerders: Carl Gypens (Orange), Caroline Joris (Chancellerie du Premier Ministre), Dave Froidcoeur (Carrefour Belgium), Delphine Baise (ING), Lolita Swanet ( Volvo Car Belux), Nathalie Erdmanis (AG Insurance), Nele Baeyens (Roularta Media group), Philippe Jaumain (RTL), Tom Moons (SOS Kinderdorpen) ) en Tom Robberechts (Swinkels Family brewers).

Brussel is klaar om u opnieuw te verwelkomen

woensdag, 30 juni 2021 10:10

In Brussel is er de voorbije maanden hard gewerkt om de heropstart van alle event- en meetingactiviteiten voor te bereiden. Zo werden er labels ontwikkeld voor veilige locaties, werd er geïnvesteerd in digitale en hybride infrastructuur, en werd er nog meer ingezet op duurzaamheid. Met deze inspanningen is de stad klaar om vanaf deze zomer terug tal van bedrijven, organisaties en associaties in veilige en optimale omstandigheden te verwelkomen.

NEW ACC MatchMaker ™

dinsdag, 29 juni 2021 09:42

Sinds enkele jaren merken we een belangrijke trend dat meer en meer opdrachtgevers de bureaus, waarmee ze werken voor verschillende disciplines van de communicatiemix, laten samenwerken als één team (aka eco-system). Gaande van gezamenlijke briefings tot en met facturatie in sommige gevallen.

Ecco La Luna pleit voor duurzame ontwikkelingstrajecten voor teams en bedrijven

dinsdag, 29 juni 2021 09:26

Nu de versoepelingen weer het een en ander toelaten zijn bedrijven weer volop vragende partij voor teambuildings. Maar zulke activiteiten komen pas helemaal tot hun recht wanneer ze slim worden ingezet binnen een ruimer traject, waarin een team op het juiste moment de juiste prikkel aangereikt krijgt. Geert Debusschere van Ecco La Luna geeft zijn visie op zulke duurzame programma’s.

Streven naar tweede olympische goud met Panasonic

donderdag, 24 juni 2021 13:17

Panasonic en de Duitse speerwerper Thomas Röhler, olympisch kampioen in 2016 en Europees kampioen in 2018, werken dit Olympische jaar toe naar zijn tweede Olympisch Goud. De technische uitrusting van Panasonic maken zowel een optimale voorbereiding op de concurrentie als een geavanceerde trainingsanalyse mogelijk. De PT-MZ16KL-laserprojector van Panasonic simuleert het Olympisch Stadion in Tokio om specifiek Röhlers visuele oriëntatie te trainen in een situatie die zo dicht mogelijk bij een wedstrijd ligt. Röhler gebruikt ook Panasonic camera's en een 4K Panasonic TV voor de technisch veeleisende trainings- en bewegingsanalyse.

Crowdscan is klaar om het gezicht van crowd analytics te veranderen

donderdag, 24 juni 2021 13:08

Crowdscan, de Belgische en wetenschappelijk gedreven technology startup gespecialiseerd in crowd analytics, heeft zijn financieringsronde succesvol afgerond. Zijn unieke propositie, gericht op technologie voor nauwkeurig crowd management met respect voor de individuele privacy, wordt gesteund door zijn belangrijkste investeerders Qbic, The Cronos Group en imec.istart. Dankzij een kapitaalinjectie van EUR 800.000 ziet Crowdscan de toekomst vol vertrouwen tegemoet, met opkomende projecten, verdere innovaties en nieuwe aanwervingen.

Pagina 1 van 99