Nieuwsarchief

Mar 26, 2023, 5:15

IK Partners investeert in Veldeman

dinsdag, 21 maart 2023 09:22

IK Partners (“IK”), een toonaangevende Europese private-equity firma, heeft met het IK Small Cap III Fonds een overeenkomst bereikt om te investeren in Veldeman Group, de Belgische producent van tijdelijke infrastructuur. IK verwerft hiermee de aandelen van het bestaande management team en een groep van individuele investeerders. Het management zal samen met IK herinvesteren. De financiële details van de transactie werden niet bekendgemaakt.

The MIX, het MICE-salon dat de Belgische markt niet mag missen

donderdag, 16 maart 2023 12:02

Op 14 en 15 juni ontvangt Metz Congrès Robert Schuman de eerste editie van The MIX – de nieuwe MICE-beurs die werd opgezet om het evenementenaanbod van vier aan elkaar grenzende gebieden in de kijker te zetten: de regio Grand Est (Frankrijk), Luxemburg, Duitsland en België. Het doel? De rijkdom aan evenementen in deze Grote Regio laten ontdekken. En het goede nieuws is dat er nog een paar standruimtes vrij zijn...

“Events blijven een belangrijke pijler om lezers te bereiken”

maandag, 13 maart 2023 12:44

Na een ongewone carrièrewending kwam Lukas Houthaeve vier jaar geleden als Event Marketeer bij Mediahuis terecht. Sindsdien heeft hij zich kunnen uitleven met projecten zoals 100 jaar De Standaard, Het Grootste Licht en het DS Podcastfestival. En vanaf dit jaar zal hij zich ook op events omtrent ‘de koers’ gaan toeleggen. Experience Magazine sprak met Lukas over de uitdagingen van zijn job en zijn kijk op events.

Van Hool gelanceerd in Eventique-stijl

donderdag, 09 maart 2023 11:19

Het was de eerste keer, maar na afloop waren de reacties unaniem: het lanceringsevent voor de nieuwe serie touringcars van Van Hool was fantastique. De busbouwer en zijn 450 gasten beleefden in de Gare Maritime in Brussel een heus kippenvelmoment. De bekroning van een eventcampagne die op alle terreinen indruk maakte. Getekend: Eventique.

Mega order voor Veldeman

dinsdag, 07 maart 2023 11:09

Binnen enkele weken start Veldeman in Antofagasta, Chili, met de bouw van zijn grootste structuur ooit, een project in opdracht van het Chileense mijnbedrijf SQM. De op maat ontwikkelde structuur is maar liefst 60m breed, 236m lang, heeft een zijkanthoogte van 6m en wordt meteen ook de grootste semi-permanente structuur van Latijns-Amerika. Het mega order heeft een waarde van 9 miljoen Euro.

Belangrijke maanden in het dossier rond het paritair comité voor de eventsector

dinsdag, 07 maart 2023 10:42

Een eigen paritair comité op maat van de eventsector. Het is een thema dat al ruim een decennium op tafel ligt bij de verschillende federaties, maar dat vandaag eindelijk in een stroomversnelling lijkt te zitten. Voor dit dossier lijkt 2023 een cruciaal jaar te worden, waarin er een aantal belangrijke knopen worden doorgehakt. Wij polsten voor een stand van zaken bij Stijn Snaet van Event Confederation en Katrien Vermeire van Sound Of Silence.

Gratis naar Prolight + Sound dankzij Eventnews

donderdag, 02 maart 2023 11:24

Van 25 tot en met 28 april aanstaande ontvangt Messe Frankfurt opnieuw het salon Prolight + Sound. Tijdens deze vierdaagse zullen bezoekers kunnen kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen op vlak van licht en geluid, podiumtechnieken, AV-systeemintegratie, en  display- & mediatechnologie. Bovendien kunnen lezers van Eventnews de beurs gratis bezoeken!

Met een groot aantal investeringen is PFL klaar voor het nieuwe seizoen

donderdag, 02 maart 2023 11:21

De afgelopen maanden heeft er een enorme uitbreiding plaatsgevonden bij PFL. Het bedrijf, dat nu inmiddels al een kwarteeuw actief is in de audiovisuele sector, houd hun motto om een totaaloplossing aan de klant te kunnen bieden met de allernieuwste geluids- en lichtapparatuur van topkwaliteit, zeker en vast staande. Met deze nieuwe investeringen kunnen ze de klant op een nog hoger niveau technische ondersteuning bieden.

Panasonic breidt touchscreen line-up uit met de EQ2-PCAP-serie

donderdag, 02 maart 2023 11:18

Panasonic Connect Europe speelt in op de groeiende behoefte aan intuïtief gebruik van technologie om vlot samen te werken en heeft vandaag zijn assortiment 4K touch displays uitgebreid met de introductie van de EQ2-PCAP-serie. Met zes schermformaten, variërend van 43 tot 86 inch, maken deze premium interactieve multi-touch professionele displays met Capacitieve Touch-technologie samenwerking in vergaderingen, brainstormsessies en klaslokalen eenvoudig en productief.

Twee verschillende, maar zeer complementaire karakters

donderdag, 02 maart 2023 11:12

JADA events viert dit jaar zijn 15de verjaardag. Het Antwerpse agentschap is in anderhalf decennium uitgegroeid tot een vaste waarde in het Belgische evenementenlandschap, met een uitgebreide lijst van mooie realisaties. Samen met zaakvoerders Jan de Wieuw en Danny Kayser blikken we terug op de belangrijkste momenten uit JADA’s geschiedenis, en proberen we te ontdekken wat de toekomst brengt.

“Een sterk team met verschillende kopmannen”

dinsdag, 28 februari 2023 10:02

Een dik jaar geleden is het evenementenagentschap meetmarcel toegetreden tot de OnlyHumans groep. Deze groep, die zeven agentschappen met verschillende expertises binnen het communicatieveld omvat, werd onlangs omgedoopt tot 62MILES. Experience zat samen met Bartel Van Iseghem van meetmarcel en Tom Bogaert, CEO van 62MILES, om de balans van één jaar samenwerking op te maken en vooruit te kijken naar de toekomst.

Plastic rapen tijdens Eneco Clean Beach Cup in Blankenberge op 26 maart

dinsdag, 28 februari 2023 09:54

Naar jaarlijkse gewoonte roepen Belgische en Nederlandse surfclubs vrijwilligers op om de eerste zondag van de lente de stranden schoon te maken tijdens Eneco Clean Beach Cup. ​ De plastic afvalproblematiek aan de kustlijn is niet nieuw, maar helaas nog steeds brandend actueel: “Zolang het nodig is, blijven we opruimen”, zegt Sven Fransen, surfer en bezieler van het initiatief.

WIMEC, een veelzijdige evenementenlocatie in het hart van de Kempen

donderdag, 16 februari 2023 11:39

Een goede locatie vinden voor een evenement is vaak een niet te onderschatten opdracht. Elk event heeft immers zijn eigen bijzonderheden en noden. WIMEC in Turnhout biedt echter een oplossing voor uiteenlopende types van evenementen. Het complex beschikt over maar liefst 6 zalen die geschikt zijn voor meetings, congressen, recepties, etc. Tijd voor een kennismaking met deze Kempense venue…

BESA organiseert opleiding BA4/BA5-elektrische risico’s

donderdag, 16 februari 2023 11:37

Bij de opbouw van een event wordt een beroep gedaan op verschillende elektrische installaties. En daar moet verstand mee omgegaan worden, want deze installaties brengen risico’s zoals oververhitting, brand of elektrische schokken met zich mee. Wie werken wil uitvoeren bij of aan installaties moet dan ook beschikken over een een attest BA4 of BA5. Op 2 maart organiseert BESA in Tildonk een opleiding om zulk een attest te behalen.

Echo23 in beeld

dinsdag, 14 februari 2023 11:33

Afgelopen week was er in Antwerpen de eerste editie van Echo, de jaarlijkse conferentie van Event Confederation. Het werd een geslaagde dag, boordevol informatie en inzichten omtrent duurzaamheid, innovatie en menselijk kapitaal.   

Ecco La Luna maakt plannen voor de komende 15 jaar

dinsdag, 14 februari 2023 11:29

Het agentschap Ecco La Luna, gespecialiseerd in unieke en op maat gemaakte corporate teambuildings, events en coaching - voor kleine tot heel grote teams, op een locatie naar keuze -, viert dit jaar zijn 20ste verjaardag. Maar ondanks dit jubileum is zaakvoerder Geert Debusschere nog  lang niet van plan om gas terug te nemen. Integendeel. Ecco La Luna stippelde een duidelijke visie uit voor de komende 15 jaar…

Een nieuwe eventlocatie voor d-side venues

dinsdag, 14 februari 2023 11:26

In Bosvoorde, in de zuidelijke rand van Brussel, opent vanaf dit voorjaar een unieke nieuwe locatie de deuren: Mix. Een plek van leven met een viersterrenhotel, een fitnessruimte, twee zwembaden, een wellnesscentrum, een co-workingruimte, restaurants én eventruimtes. Alles onder één dak in het legendarische voormalige pand van de Royale Belge. Het gedeelte Mix ‘events’ zal worden beheerd door Gilles Poot Baudier, partner bij d-side venues. “Deze nieuwe locatie vervolledigt ons bestaande aanbod.”

Pagina 1 van 113