Nieuwsarchief

Aug 13, 2022, 8:42

“Elkaar versterken en een versnelling hoger schakelen”

woensdag, 27 juli 2022 12:30

Belangrijk nieuws binnen de markt van de host & hostess agencies. MaisonRouge neemt sectorgenoot en familieonderneming Challenge MC over. Op die manier bundelen de nummers 1 en 2 van de laatste Experience-enquête rond host en hostess agencies de krachten. We schoven aan tafel met Michel en Marie-Catherine Devillé van Challenge MC, en Davy Callewaert van MaisonRouge. Zij leggen ons uit waarom deze overname voor alle partijen een win-win is.       

J&M Catering wordt onderdeel van Compass Group

woensdag, 27 juli 2022 12:15

Aan het begin van deze zomer kwam er opvallend nieuws uit de sector van de eventcatering. J&M Catering, sinds vele jaren de nummer 1 in de Experience-ranking van meest gewaardeerde cateraars, wordt overgenomen door Compass Group België. Experience sprak met Jan Jacobs, oprichter en zaakvoerder van J&M Catering, over deze belangrijke nieuwe stap voor het bedrijf.

MoJuice is klaar om verder te groeien binnen de PFL Group

woensdag, 27 juli 2022 12:03

Enkele maanden geleden trad MoJuice toe tot de ambitieuze PFL Group. Binnen de groep krijgt het Leuvense interactieve productiehuis de kans om verder te groeien, onder meer dankzij het brede, internationale netwerk van PFL. Experience Magazine sprak met Dominic De Gruyter, CEO van de PFL Group, en Stefan Uytterhoeven, één van de oprichters van MoJuice, over het waarom van deze samenwerking en over de ambities voor de komende jaren.

“Heel wat nieuwe opportuniteiten op digitaal vlak”

woensdag, 27 juli 2022 11:57

De coronaperiode heeft de eventsector de afgelopen twee jaar gedwongen om de digitale kaart te trekken. Daarnaast staan ook andere technologieën zoals NFT en Metaverse voor de deur, klaar om door te breken. Staan digitale events klaar om offline events definitief te verdringen? Of ligt het allemaal net iets genuanceerder? Trendwatcher Dado Van Peteghem geeft ons zijn kijk op de toekomstige verhouding tussen events en digitale technologie.  

The Oval Office verwelkomt zeven nieuwe live en loyalty communication experten

dinsdag, 12 juli 2022 11:17

The Oval Office beleeft drukke dagen. Sinds het Overlegcomité in maart de organisatie van evenementen opnieuw heeft toegelaten, zoeken veel bedrijven verbinding met hun klanten en medewerkers via live belevingen. Voor bestaande en nieuwe klanten verzorgden de live teams van The Oval Office meer dan 50 live en digitale experiences tijdens de afgelopen 4 maanden. Zeven nieuwe Officers kwamen in die periode de live en loyalty teams versterken.

Antwerpse bloemist Monsieur F ontwerpt collectie voor FÆK . plant your event

dinsdag, 12 juli 2022 10:30

Na de collab met Wildflowers & Wodka komt er bij FÆK een 2e collectie, ditmaal van de hand van Filip Orens a.k.a. Monsieur F.  Hij creëerde voor FÆK ’The Roaring Dream Collection’, een verzameling van 9 verschillende stukken die zijn signature stijl beschrijven: uitbundig, tropisch, kleurrijk en met hier en daar een holiday vibe die je doet dromen van warmere oorden.

FEBIAC kiest Fast Forward als partner voor de 100ste editie van het autosalon

dinsdag, 05 juli 2022 15:18

Na 3 jaar wachten gaat het autosalon opnieuw fysiek door: van vrijdag 13 tot en met zondag 22 januari 2023. Daarenboven wordt het een unieke jubileumeditie, want FEBIAC mag met het autosalon 100 kaarsjes uitblazen. Dubbel feest voor de liefhebbers dus! Voor de organisatie van deze speciale editie werd een uitgebreide pitch uit. Fast Forward kwam hierbij als verkozen partner uit de bus.

Communicatiesector veert weer op in jaarlijkse ACC Profitability Survey

maandag, 04 juli 2022 15:45

Na een aanzienlijke daling van de brutomarge (-7%) en een PBT/Income ratio van slechts 7,4% voor de communicatiebureaus in het eerste Covid-jaar 2020, veert de sector terug op met een stijging van de brutomarge met 13,4% en een PBT/Income ratio van 11,8% in 2021. Tot die conclusie komt de jaarlijkse Profitability Survey van ACC, waaraan dit jaar een record aantal van 119 bureau(groepen) deelnamen, die communicatiebureaus vertegenwoordigen.

Ontdek het Geheime Woud van het Domein van de Grotten van Han...

donderdag, 30 juni 2022 09:25

De dag breekt aan en de grond twinkelt door de ochtenddauw. De heldere zonnestralen verlichten het woud tot in de meest verborgen hoeken. Doorheen een fijne mistlaag verschijnen mysterieuze vormen tussen de bomen... Welkom in het Geheime Woud van het Domein van de Grotten van Han...! Ontdek de raadselachtige, fantasierijke wereld van Spencer Byles, een internationaal bekende kunstenaar.

Sylvester organiseert het inhuldigingsfeest van het gerenoveerde stadhuis van Antwerpen

dinsdag, 28 juni 2022 11:04

Onder een stralende zon gaven presentatoren Carl Huybrechts en Esohe Weyden op zaterdag 18 juni kort na de middag de aftrap van een groots en druk bijgewoond volksfeest op de Grote Markt waarmee de heropening van het gerenoveerde stadhuis van Antwerpen gevierd werd. Het volksfeest was live te volgen op ATV. Een uitgebreid Sylvester-team leidde alles in goed banen en zorgde voor een onvergetelijk show-gebeuren met veel acts, leuke randanimatie, Radio Minerva, verrassende muziekoptredens, DJ’s, een indrukwekkend inhuldigingsmoment en als apotheose een heuse meezingmusical vanuit het stadhuis. Massaal veel Sinjoren en toeristen beleefden een dag die ze zich nog lang zullen herinneren.

Le Carnaval des Animaux

dinsdag, 28 juni 2022 11:00

Luc Petit is wereldwijd bekend op het gebied van entertainment en evenementen voor zijn creaties die circuskunst, orkest en videoprojecties combineren. Dit keer pakt de regisseur een monument van klassieke muziek aan: Le Carnaval des Animaux, een prachtig bestiarium gecomponeerd in 1886 om de "Mardi Gras" van een cellistvriend te versieren.

IELA congres te gast in Brugge

dinsdag, 28 juni 2022 10:55

Van 27 juni tot en met 1 juli is Brugge gaststad voor het 37ste jaarlijkse IELA congres. IELA staat voor International Exhibiton Logistics Association, een wereldwijd professioneel netwerk van logistieke dienstverleners voor de beurs- en eventindustrie. De associatie houdt zich bezig met uitdagingen op vlak van transport en logistiek verbonden aan internationale events en beurzen.

Sigma en The Oval Office op zoek naar Straffe Fixers

woensdag, 15 juni 2022 11:29

Sigma, de federatie van invoerders van materieel voor (burgerlijke) bouw en goederenbehandeling kent een forse economische groei. Tijdens de afgelopen twee "Corona-jaren" groeiden de bedrijven uit de sector met gemiddeld 22% en ook voor de komende jaren verwacht de sector verder te groeien. Alle bedrijven kampen echter met een tekort aan instroom van technisch personeel. Naargelang de grootte van het bedrijf hebben ze 2 tot 50 openstaande vacatures. Om de unieke troeven van de sector zoals innovatie, flexibiliteit, afwisseling en autonomie bekend te maken en te promoten, creëerde The Oval Office de employer branding campagne Straf Gefixt!

Cateringgigant Compass Group Belgium gaat met Dripl voor minder verpakkingen

woensdag, 15 juni 2022 11:27

Het beursgenoteerde cateringbedrijf Compass Group Belgium en de Gents-Brusselse start-up Dripl slaan de handen in elkaar om de strijd tegen wegwerpverpakkingen op te voeren. Compass Group, de Belgische poot van het grootste foodservicebedrijf ter wereld, zal verpakkingsvrije Dripl-drankautomaten installeren bij zijn klanten. Dankzij enkele eerste toestellen wisten de twee bedrijven samen al ruim 30.000 verpakkingen te vermijden.

Pagina 1 van 108