Nieuwsarchief

Apr 6, 2020, 14:00

De Vlaamse regering heeft (eindelijk) concrete maatregelen genomen voor de evenementensector

woensdag, 01 april 2020 13:03

De Vlaamse regering kondigde woensdag een reeks concrete steunmaatregelen aan voor Vlaamse bedrijven en zelfstandigen die zwaar worden getroffen door de coronacrisis. De evenementensector is er een van die sectoren, wat laat zien dat het werk van de sectorfederaties, die verenigd zijn in de Corona Event Sector Taskforce, zijn vruchten heeft afgeworpen. Zullen deze maatregelen voldoende zijn om de gevolgen van de crisis te compenseren?

Community met 100-en online kennissessies voor eventprofessionals

dinsdag, 31 maart 2020 11:43

Op dit moment zit iedereen in de eventbranche met dezelfde prangende vragen: Wat te doen met annuleringen? Welke regelingen zijn er voor werknemers? Wat zijn de mogelijkheden voor online evenementen? Hoe houd ik mijn bedrijf draaiende? NetworkTables.com en eerste mediapartner EventBranche.nl lanceren daarom NetworkTables Connect Online, een internationale open online community voor een door eventprofessionals. Je kunt je vanaf nu gratis aanmelden en deelnemen aan online sessies via networktablesconnect.com.

Rustruimte voor EZ Zottegem

dinsdag, 31 maart 2020 11:12

Na onze oproep op social media en de verschillende eventkanalen kreeg Levi Party Rental de vraag van AZ Sint-Elisabeth in Zottegem om hun rustruimte wat aan te kleden. Dit is de ruimte waar het medisch personeel van het EZ tussen de shifts door tot rust kan komen en zowel mentaal als fysiek even een pauze kunnen nemen.

Visix laat vlaggen wapperen voor onze helden van de zorg

vrijdag, 27 maart 2020 11:47

“Het begon vorige week spontaan toen we aan onze vestigingen in Lokeren, Roeselare en Glogow (Polen) een vlag met een rood hart hesen om de zorgsector te steunen. We kregen al snel meer dan 70 aanvragen om deze vlaggen ook aan te bieden. Aanvankelijk vonden we het niet kies om deze vlaggen te verkopen, maar de idee is dan ontstaan om een goed doel aan deze actie te koppelen.” Het verhaal van Jean Van Houtryve, bestuurder van Visix nv, illustreert hoe kmo’s in deze coronatijden niet bij de pakken blijven zitten.

Evenementen zullen de kern vormen van het herstel

donderdag, 26 maart 2020 16:52

De eventwereld staat overal in Europa stil. Ook in Frankrijk, waar door de overheid naar de sector werd geluisterd. Een eerste stap. Maar de associaties gaan verder en benadrukken de cruciale rol die evenementen zullen spelen bij het herlanceren van de economie in het land. Een steunfonds voor iedereen en een herstelplan liggen op tafel. Een uiteenzetting van Bertrand Biard, voorzitter van Lévènement (het Franse equivalent van ACC Belgium) en medeoprichter van het evenementenbureau Manifestory (Parijs - Shanghai).

Partyfun richt open brief aan minister Crevits

woensdag, 25 maart 2020 09:33

Robby Vandereyt van het Limburgse evenementenbureau & boekingskantoor Partyfun heeft een open brief gericht aan minister Hilde Crevits waarin dringend wordt gevraagd naar steunmaatregelen voor zelfstandigen en ondernemers uit de event & entertainmentsector. "Wij moesten als eerste het werk stil leggen, volledig, alles moest gecanceld worden. En het ziet er naar uit dat wij als laatste terug zullen meedraaien."

ACC roept opdrachtgevers op om verantwoordelijk te handelen

maandag, 23 maart 2020 14:07

ACC Belgium vraagt - via UBA en BAM - opdrachtgevers om in geen beding de corona-crisis als excuus te gebruiken om de betaling van hun reeds opgeleverde events structureel uit te stellen, alsook om hun geannuleerde events te verzetten naar het najaar en – indien dit niet mogelijk is - de geleverde en bewezen prestaties te vergoeden.

The Frontline Company op Batibouw 2020

maandag, 23 maart 2020 11:00

Op 7 maart 2019 stond de start van Batibouw 2020 op de planning. De professionele dagen werden dit jaar geschrapt en de opening werd meteen voor het grote publiek gedaan. Weekends van 10u00 tot 18u30 en weekdagen van 12u00 tot 20u30 geopend.  Op donderdag 5 maart was er naar jaarlijkse gewoonte de nocturne tot 22u. Nog een jaarlijkse gewoonte op Batibouw? De aanwezigheid van The Frontline Company!

Een warme oproep van Sylvester

donderdag, 19 maart 2020 15:23

De afgelopen dagen verspreidde zich een bijzondere oproep via sociale media om op vrijdag 20 maart om 12 uur ’s middags een wit laken uit te hangen en te applaudisseren vanuit ramen, deuren en vanop balkons. Dit om zorgverleners, vrijwilligers en iedereen die ons door deze moeilijke corona-tijden helpt, een hart onder de riem te steken. Een mooi initiatief en een lichtpunt in donkere tijden. Daarom trok productiehuis Sylvester een hele reeks BV’s aan de mouw om deze actie te steunen onder de hashtag #mercivanuitmijnkot.  

Panasonic introduceert nieuwe 3-CHIP DLP™-laserprojector-serie

donderdag, 19 maart 2020 15:20

Panasonic heeft op ISE 2020 zijn nieuwe 3-chip DLP™-laserprojector line-up onthuld. De SOLID SHINE-laserprojectoren hebben een licht en compact ontwerp en creëren indrukwekkende projecties van 30.000 lm met een resolutie tot 4K. Dit zorgt voor een hogere helderheid en efficiëntie op locatie voor de evenementenindustrie. De PT-RQ35K (4K) en PT-RZ34K (WUXGA) bieden een hoge helderheid en verbeterde kleurweergave. Ze transformeren bestaande workflow-procedures met snellere en eenvoudigere projectorinstallatie voor live-evenementen in stadions, theaters en voor projectie-mapping op verschillende oppervlakken.

Easyfairs zet haar eventlocaties in Gent, Antwerpen, Mechelen en Namen ter beschikking van de overheid

woensdag, 18 maart 2020 15:39

Easyfairs, het Belgisch bedrijf dat meer dan 200 beurzen, congressen en evenementen organiseert in 14 verschillende landen en dat 10 eventlocaties uitbaat in België, Nederland en Zweden, heeft beslist om actief mee te werken aan de strijd tegen het coronavirus. Easyfairs zal haar hallen ter beschikking stellen van de lokale en nationale overheden die betrokken zijn in de strijd tegen de verdere verspreiding van Covid-19.

Vakverenigingen vragen naar concrete steunmaatregelen voor evenementensector

woensdag, 18 maart 2020 15:35

Vakverenigingen ACC Belgium, BECAS, BESA, Febelux en meer dan 2600 freelancers, die zich online verenigden in de groep ‘Event & Entertainment Freelancers SOS’, hebben samen 8 concrete en specifieke steunverzoeken aan de overheid overgemaakt. Hun vragen hebben te maken met de impact van de huidige crisis op hun professionele activiteiten. Dit is hun boodschap ...

Coronavirus crisis: Verenigingen in de evenementensector roepen de ministers van Economie op in een open brief

maandag, 16 maart 2020 20:14

Vanavond publiceerde de ACC Corona Taskforce, die de belangen van de evenementensector moet verdedigen in het licht van de coronaviruscrisis, een open brief, gericht aan de ministers van economie, mevrouw Hilde Crevits en de heer Willy Borsus. De werkgroep, die de associaties ACC Belgium, Febelux, B-esa en Becas samenbrengt, vraagt ​​om het nemen van concrete maatregelen voor alle actoren van de evenementenbranche. Deze sector, met in totaal 3.200 bedrijven en bijna 80.000 arbeiders, staat op het punt te verstikken. Dit zijn hun verzoeken …

Coronavirus in de eventsector - waarom livestreaming of videoconferentie?

maandag, 16 maart 2020 13:17

Op televisie, radio en social media is het Coronavirus (COVID-19) niet meer weg te denken. Ook onze klanten, eventverantwoordelijken of communicatiemedewerkers, worden er dagelijks met geconfronteerd tijdens hun eventvoorbereiding. De verspreiding van het virus brengt met zich mee dat mensen niet meer deel kunnen nemen aan publieke bijeenkomsten en (externe) meetings.

Prolight + Sound 2020: het evenement is geannuleerd

maandag, 16 maart 2020 12:35

Prolight + Sound zal niet plaatsvinden in 2020. Op 12 maart vaardigde het Ministerie van Sociale Zaken en Integratie van de deelstaat Hessen algemene besluiten uit die grootschalige evenementen verbieden die naar verwachting meer dan 1000 bezoekers zullen trekken. Op dit moment kan niet worden aangenomen dat de huidige situatie zal zijn veranderd tegen de tijd dat het uitgestelde evenement had moeten plaatsvinden. Daarom heeft Messe Frankfurt besloten het evenement te annuleren.

Easyfairs Belgium schrapt de komende 2 maanden al haar events om de verdere verspreiding van het Corona virus mee te helpen afremmen

vrijdag, 13 maart 2020 11:26

Easyfairs Belgium heeft beslist om haar publieksevenementen en vakbeurzen die de komende weken in België gepland waren uit te stellen of af te lasten. Het gaat om 6 grote evenementen die in totaal meer dan 145.000 bezoekers op de been brengen. Easyfairs Belgium volgt hiermee de aanbeveling van de federale overheden en gezondheidsexperten en de richtlijnen van de lokale overheden.

Pagina 1 van 87