Nieuwsarchief

May 7, 2021, 18:44

ACC lanceert Profitability Survey 2020

donderdag, 06 mei 2021 09:53

2020 was een rampjaar voor een groot deel van de creatieve sector, dat we zo snel mogelijk willen vergeten. Veel bureaus moesten talent laten vertrekken en eindigden diep in het rood. Dat maakt dat de jaarlijkse Profitability Survey van ACC dit jaar slechte herinneringen zal oproepen voor de meeste bureaus.

Heropstart beurzen cruciaal voor business

dinsdag, 04 mei 2021 14:02

Niet alleen de eigen sector, organisatoren en toeleveranciers, maar vooral ook de exposanten zelf willen zo snel mogelijk weer deelnemen aan beurzen en congressen, zo stelt Febelux, de beroepsvereniging voor beurzen, congressen en events. En niet in het minst om de economische impact.

Nadat cultuur onder een stolp werd geplaatst door de overheid, stelt de sector vragen over de rechtsstaat!

maandag, 26 april 2021 13:55

Na het "onder een stolp zetten" van het sociale leven was het de bedoeling om tijdens dit Overlegcomité van 23 april ook te spreken over de geleidelijke heropening van de culturele sector. Er heerst grote verontwaardiging over het feit dat deze sector “snel wandelen werd gestuurd”, zoals een deelnemer aan het eind van het Overlegcomité van 23 april aangaf. De woede en frustratie zijn groot in onze sector, die een gecoördineerd, redelijk, weloverwogen en verantwoord plan had voorgesteld voor de gedeeltelijke en beperkte hervatting van de voorstellingen vanaf 8 mei.

Push To Talk breidt uit en zoekt twee Project Managers Communicatie

donderdag, 22 april 2021 11:35

Het afgelopen jaar hebben bedrijven de traditionele fysieke events even in de koelkast moeten stoppen. Maar dat betekent niet dat ze in die periode niet hebben gecommuniceerd. Push To Talk heeft de voorbije maanden de handen vol gehad met het tot leven brengen van de sterke verhalen van bedrijven, overheden en organisaties. In die mate zelfs dat het live communicatie agentschap nood heeft aan versterking.

PRG creëert wereldwijd Digitale Studio’s

donderdag, 22 april 2021 11:05

Het afgelopen jaar heeft PRG een wereldwijd netwerk van studio-omgevingen gecreëerd, waaronder locaties beheerd door en in eigendom van de PRG Alliance partners. Elke locatie is uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur en techniek om de lokale markt te bedienen en bij uitstek geschikt voor een efficiënte, schaalbare productie van vooraf opgenomen content evenals live-content.

Deceuninck trakteert!

donderdag, 15 april 2021 13:19

De Ronde van Vlaanderen, geen volksere traditie waar massaal zo naar uitgekeken wordt. Elk jaar opnieuw gaat wielerminnend Vlaanderen voor één dag volledig uit zijn dak. Voor Deceuninck is dat jaarlijks een topdag vol beleving, ambiance en kippenvel. Met behulp van Fast Forward bezorgde Deceuninck 500 architecten een onvergetelijke wielerdag.

ADC presenteert zijn nieuwe led wall studio

donderdag, 15 april 2021 11:34

Omwille van de Covid-lockdown heeft ook ADC Production de omschakeling moeten maken naar events op afstand, virtuele of hybride events. De audiovisuele specialist voor events heeft zojuist zijn green key studio in Zaventem uitgebreid met een ​​LED wall studio. Deze heeft een resolutie van 4K en zorgt voor een 180° onderdompeling. Daniel Van Ruyssevelt van ADC vertelt ons over de troeven van dit staaltje toptechnologie.

Fonkelnieuwe MICE brochure voor het Domein van de Grotten van Han !

donderdag, 15 april 2021 10:24

Dit jaar wordt een overgangsjaar. We moeten nog even door de zure appel heen bijten, maar betere tijden komen er aan! Binnenkort kunnen we weer op live teambuilding gaan, want laten we eerlijk zijn, er gaat niets boven persoonlijk contact met onze collega’s, toch? Het Domein van de Grotten van Han heeft een prachtige nieuwe Mice brochure uitgebracht, om alvast leuke ideeën op te doen voor je volgende personeelsuitstap!

De eventsector heeft jouw steun nodig

donderdag, 08 april 2021 13:56

De Event Confederation heeft het voorbije jaar al heel wat moois kunnen verwezenlijken. Maar er ligt nog een pak werk op de plank. Om nog doeltreffender te worden, wil de confederatie erkend worden als een officiële Belgische representatieve werkgeversorganisatie. Maar om vooruitgang te boeken, is er ook de nodige lobbypower nodig. Daarom doet de Event Confederation een oproep aan alle eventbedrijven om zich aan te sluiten bij de federatie van hun marktsegment.

20ste verjaardag Advanced Fair en Two cents

donderdag, 08 april 2021 12:11

2021 is een bijzonder jaar voor Advanced Fair en dochteronderneming Two cents. Het Brusselse event management en communicatiebedrijf viert met trots zijn porseleinen jubileum. Advanced Fair is gespecialiseerd in de organisatie van B2B- en B2C-evenementen terwijl Two cents zich toespits op alles wat content, (digitale) campagnes en communicatie is. Dankzij deze 360° aanpak groeide Advanced Fair en Two cents uit tot een vaste waarde met een stevig klantenbestand in de bouw- en woonsector.

Nieuw op het Domein: de glamping Cocoon Village!

donderdag, 01 april 2021 10:28

Het Domein van de Grotten van Han pakt uit met een glamoureus camping concept: “Cocoon Village”. Een unieke staycation waarbij overnacht wordt in één van de 30 luxe tenten gelegen naast de rivier de Lesse. Vanaf 13 mei worden de eerste gasten verwelkomd! Ervaar het Domein op een bijzondere manier... Tijdens je verblijf geniet je van verschillende exclusieve activiteiten en animaties in het Wildpark en de Grot, overdag en 's avonds!

Opiniestuk: “Hoog tijd voor een officiële erkenning van de evenementensector”

zaterdag, 27 maart 2021 09:39

“Een zomer vol evenementen dit jaar? Het blijft koffiedik kijken. Maar wanneer het straks terug allemaal mag, zullen er dan nog wel voldoende organisatoren en toeleveranciers zijn? De evenementensector kreeg het voorbije jaar rake klappen. Hoe kan deze sector overeind komen als ze officieel niet bestaat?” Een opiniestuk van Christine Merckx, hoofd van het expertisecentrum Publieke Impact van Karel de Grote Hogeschool.

Een ontmoeting met 1200 personen in 2021, het is mogelijk

donderdag, 25 maart 2021 10:28

Van 8 tot en met 16 maart vond de recentste editie van de "Brico Makers Fair" plaats, het jaarlijkse retailevenement voor medewerkers en partners van de doe-het-zelfwinkelketen. Ondanks de pandemie vond het evenement plaats in een onuitgegeven "corona-proof" formule, gebaseerd op 100% digitale content, op 8 verschillende locaties. De uitdaging voor Priintr was om een ​​flinke dosis plezier te brengen, met respect voor de gezondheidsvoorschriften.

Driven by health, proudly powered by MoJuice

donderdag, 25 maart 2021 10:14

Een succesvolle publieke livestream, op het eigen Wavely-platform, met niet minder dan 2100 unieke deelnemers, dat was ‘Driven by health: onze wereld gevaccineerd.’ Een straf debat over vaccinatie en de wereld na de pandemie, prachtig in beeld gebracht door team MoJuice en deskundig gemodereerd door Francesca Van Thielen.

Blue Moon en Kinepolis hosten samen hybride bedrijfsevents

donderdag, 25 maart 2021 10:06

Kinepolis organiseerde vóór de coronacrisis zo'n 1.200 bedrijfsevenementen per jaar in België. De Groep wil inzetten op de online mogelijkheden van events en stelt in Kinepolis Antwerpen een filmzaal permanent ter beschikking van het Antwerpse Blue Moon, specialist in het streamen van bedrijfsevents. Beide bedrijven verwachten dat de vandaag populaire online events weldra een hybride vorm zullen aannemen.

Pagina 1 van 97