Nieuwsarchief

Jun 17, 2024, 16:21

De voortdurende evolutie van MoJuice

donderdag, 13 juni 2024 10:49

Al 15 jaar lang wil MoJuice een pionier zijn in de oplossingen die het brengt. Dat betekent dat de diensten van het bedrijf constant in evolutie zijn. Ter gelegenheid van de 15de verjaardag van MoJuice willen we deze evolutie illustreren door twee cases naast mekaar te leggen: eentje uit de beginperiode van MoJuice, en een recent project. Stefan Uytterhoeven geeft ons tekst en uitleg…

De zomer staat voor de deur bij Jacques

donderdag, 13 juni 2024 10:46

Jacques bevindt zich in het ouderlijke huis van Jacob “Jacques” Jordaens. Het pand is gelegen aan een binnenplaats tussen de Hoogstraat en de Reynderstraat in het hartje van de Antwerpse historische binnenstad. Het binnenplein van Jacques leent zich wondermooi om een authentiek zomers sfeertje in de Antwerpse binnenstad te creëren.

BOOMING BELGIUM zet Belgisch ondernemerschap in de verf

donderdag, 13 juni 2024 10:35

Wist je dat 99% van de Belgische bedrijven kmo’s zijn? Zelfstandigen en kmo’s zijn de backbone van onze Belgische economie. Om dat Belgische ondernemerschap te stimuleren, lanceert de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie de campagne Booming Belgium. The Oval Office verzilverde deze pitch met hun booming concept, mediaplan en werkte de hele nationale campagne van a tot z uit.

Nakend verbod van PET en blik op evenementen op de valreep geschrapt

woensdag, 12 juni 2024 10:52

Op de valreep heeft de laatste Ministerraad van de vorige regering het verbod van PET en blik op evenementen geschrapt, en dit op vraag van de evenementensector. De sector is tevreden dat er geluisterd werd naar haar bezorgdheden en de realiteit op het terrein om vanaf 1 januari 2025 deze maatregel te moeten doorvoeren, boven op de eerder genomen verplichtingen rond herbruikbare bekers.

Sylvester TV wint Video Experience Day Award

maandag, 10 juni 2024 12:21

Sylvester, een vooraanstaand productiehuis en evenementenbureau, heeft de begeerde Video Experience Day award gewonnen in de categorie ‘Employer Branding & Recruitment’. De prijs werd op 4 juni 2024 uitgereikt tijdens de 25ste editie van de Video Experience Day in Brugge, een inspirerende jubileumeditie die de beste corporate branding video’s van het jaar in de kijker heeft gezet.

8 out of the box meeting locaties

maandag, 10 juni 2024 12:16

Oostende heeft een bijzonder ruim aanbod aan hotels, restaurants en meeting locaties. Sommige van deze locaties weten zich te onderscheiden door hun authenticiteit, huiselijkheid of hun inspirerende karakter. We inspireren jullie in dit artikel graag met enkele van deze out of the box locaties.

“Een unieke gelegenheid om bedrijven te ontdekken die je anders misschien nooit tegenkomt”

woensdag, 05 juni 2024 16:48

Op woensdag 18 en donderdag 19 december verwelkomt Waregem Expo de eerste editie van Eventure, de nieuwe vakbeurs voor de eventsector. Deze wil organisatoren van grote én kleine events een divers en compleet aanbod aan toeleveranciers tonen. Initiatiefnemer Chris Baert van Fairs & Events vertelt ons hoe deze nieuwe vakbeurs ontstaan is en wat we precies mogen verwachten.

“Als je alle zintuigen kunt raken, creëer je herinneringen”

maandag, 03 juni 2024 15:49

Als specialist in het vormgeven van emoties heeft Steven Martin in drie decennia een waanzinnig palmares opgebouwd, met daarbij het regisseren en/of creëren van een Olympische ceremonie, grote stadionshows, memorabele herdenkingsevents, spectaculaire main stage shows op Tomorrowland, en nog zoveel meer. Met zijn labels Architect of EMOTION en The Cintamani Stone probeert hij op een ambachtelijke wijze de dromen van klanten in binnen- en buitenland waar te maken. Experience Magazine ging bij hem op bezoek voor een boeiend gesprek over zijn carrière, zijn visie en zijn professionele dromen.

Way2events: Innovatieve en exclusieve eventoplossingen

maandag, 03 juni 2024 14:51

way2events ziet elk evenement als een gelegenheid om unieke momenten van beleving te creëren. Met meer dan twintig jaar ervaring in het organiseren van hoogwaardige evenementen, incentives en sportreizen, biedt het agentschap exclusieve oplossingen die perfect zijn afgestemd op de specifieke wensen en doelen van zijn cliënten. Zin voor innovatie en aandacht voor exclusiviteit zorgen ervoor dat elk project zonder meer wordt omgezet in een buitengewoon succes.

De pop-up rebel die uitgroeide tot een volwassen eventbureau

donderdag, 30 mei 2024 12:39

CityCubes viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Wat tien jaar geleden begon als een origineel activatieconcept in leegstaande winkelpanden, is vandaag uitgegroeid tot een award-winnend activatie- & evenementenkantoor dat van alle markten thuis is. Experience zat rond de tafel met Dieter Veulemans, Isabelle Pacquée en Tess De Belie – drie van de vier partners van CityCubes, voor een gesprek over het verleden, het heden én de toekomst van het jarige agentschap.

Een zomer vol evenementen, niet enkel voor festival-liefhebbers

donderdag, 30 mei 2024 12:36

Twee derde van de Belgen bezocht het eerste kwartaal van dit jaar al één of meerdere evenementen. Dat leert het onderzoek dat Event Confederation in samenwerking met het onderzoeksbureau iVOX heeft uitgevoerd bij een representatieve steekproef van 1.000 Belgen in april 2024. Bijna de helft van de Belgen (47%) bezocht dit jaar al publieksevenementen, maar 20% ook al minstens één bedrijfsevenement.

"Communicatie rond een evenement is cruciaal voor het succes ervan"

dinsdag, 28 mei 2024 11:48

De tweede editie van het Festival van het Nieuw Europees Bauhaus (NEB) vond afgelopen april plaats in Brussel. Dit festival maakt integraal deel uit van het overkoepelende New European Bauhaus-initiatief, dat in 2021 door de Europese Commissie werd gelanceerd. Het wil de Europese Green Deal koppelen aan onze alledaagse leefomgeving en alle burgers uitnodigen om samen te fantaseren over en te bouwen aan een mooiere, duurzamere en inclusievere toekomst. De uitdaging van een dergelijk evenement? Het grote publiek samenbrengen en bewust maken van deze thematiek door projecten en vooruitgang te belichten die al toonaangevend zijn. Dit gebeurt door het integreren van de kernwaarden schoonheid, duurzaamheid en inclusie. Maar hoe moet je dit perspectief bij het bredere publiek krijgen? Hoe kan het grote publiek betrokken worden bij een evenement dat in eerste instantie wordt gezien als een 'niche' thema? Communicatie rond het evenement speelde een essentiële rol, zo legt WMH Project uit.

JADA events organiseert met 75 jaar Familiehulp één van haar grootste bedrijfsevenementen ooit!

dinsdag, 21 mei 2024 11:24

Het eerste weekend van mei was een hoogtepunt voor JADA events met de organisatie van het 75 jarig bestaan van Familiehulp in De Schorre in Boom.  Anderhalf jaar voorbereiding, meer dan 75 leveranciers, 300 crewleden, 300 catering crewleden en 2 weken op- en afbouw maakten dit evenement één van de grootste producties in de geschiedenis van JADA events.

Startschot voor de BEA 2024 is gegeven!

donderdag, 16 mei 2024 14:52

Na vier edities in de provincie Antwerpen verhuizen de BEA Awards dit jaar naar West-Vlaanderen. In december zal Brugge de gaststad zijn voor het evenement dat de beste Belgische eventcases bekroont. Meetmarcel is al volop bezig met het uitwerken van een onvergetelijke avond voor de sector. En ook de inschrijvingen voor de competitie zijn intussen al geopend.

Les Jardins de la Molignée, waar seminaries samengaan met een onderdompeling in het groen…

donderdag, 16 mei 2024 13:43

Het hotel-restaurant Les Jardins de la Molignée, genesteld in een weelderig groene omgeving tussen Dinant en Namen, biedt u een idyllisch en rustgevend kader voor al uw evenementen, van vergaderingen en seminaries tot recepties en 'groene' teambuildings. Het professionele en gediversifieerde aanbod is onlangs opnieuw uitgebreid met de heropening van de Brasserie du Moulin.

Uw evenementen op een unieke plek…

donderdag, 16 mei 2024 13:40

Wilt u uw gasten een onvergetelijk moment bezorgen op een uitzonderlijke plek? Het Hotel de la Source is gelegen op slechts 100 meter van het legendarische circuit van Spa-Francorchamps en in het hart van de weelderige natuur die typisch is voor de Ardennen. Deze locatie biedt u een 4* Superior-standaard om al uw activiteiten te organiseren, van eenvoudige vergaderingen en seminars tot de meest prestigieuze incentives …

Beleef een authentieke Ardennenervaring in een elegant boetiekhotel

donderdag, 16 mei 2024 11:51

Het Château de Vignée, gelegen op een steenworp afstand van Rochefort, in het hart van de Ardennen tussen Brussel en Luxemburg, vormt de perfecte setting zijn voor alle soorten professionele evenementen. Deze emblematische plek midden in de natuur combineert geschiedenis en moderniteit en stelt u in staat werk en plezier te combineren in een uitzonderlijke omgeving.

Pagina 1 van 123