Event technologies

Jun 6, 2023, 8:39
Artificiële intelligentie ten dienste van events

Artificiële intelligentie ten dienste van events

donderdag, 11 mei 2023

Sinds de spectaculaire doorbraak van ChatGPT beseft iedereen dat het potentieel van artificiële intelligentie enorm is. Maar AI is nog veel meer dan enkel maar het genereren van teksten. Ook voor de eventsector zijn er tal van praktische toepassingen mogelijk. AI4Events, een onderzoeksproject van HOGENT met de steun van het Vlaams Agentschap Innovatie en Ondernemen (VLAIO), bracht in kaart wat AI vandaag al voor de eventwereld kan betekenen.

Citymesh en TymNet verstevigen marktaandeel in de evenementensector met overname

Citymesh en TymNet verstevigen marktaandeel in de evenementensector met overname

woensdag, 08 februari 2023

Citymesh Flex, de tak verantwoordelijk voor tijdelijke netwerken bij Citymesh, groeit stevig door en neemt het befaamde TymNet over. Eerder nog concurrenten, later partners en nu dus de volledige acquisitie. Dankzij de overname haalt Citymesh een pak extra kennis, ervaring en boeiende klanten (producties zoals Rammstein, Ed Sheeran, Memorial Van Dammme) binnen, waardoor ze een nog groter deel van het marktaandeel binnen de evenementensector vastpakken. Opnieuw een grote stap in de fikse groei die Citymesh doorgaat.

Carlo Waelens neemt het gloednieuwe Citymesh Flex onder de vleugels

Carlo Waelens neemt het gloednieuwe Citymesh Flex onder de vleugels

dinsdag, 17 januari 2023

Citymesh blijft zoeken naar nieuwe kansen en ziet nog heel wat groeimogelijkheden in het opzetten en verzorgen van tijdelijke netwerken. Denk hierbij aan festivals, voetbalmatchen, beurzen, campings, evenementen, bouwwerven etc. De telecomspeler had al heel wat ervaring in het evenementiële maar clustert hun activiteiten nu onder de naam Citymesh Flex. Routinier Carlo Waelens neemt de tak onder zijn vleugels.

De virtuele beurs is een blijver

De virtuele beurs is een blijver

donderdag, 15 september 2022

Net als de eventcollega’s zat ook de beurssector de voorbije twee jaar met de handen in het jaar. Toch dienden zich ook hier digitale oplossingen aan. Diego Dupont, CEO van Fairtual, was echter al vóór de pandemie van mening dat de toekomst van beurzen voor minstens een deel virtueel zou zijn. “Hybride events bestaan eigenlijk al decennia lang, zonder dat we het beseften.”

Pagina 1 van 17