Event management

Jul 6, 2022, 3:29
“We hebben ontdekt dat elkaar écht ontmoeten belangrijk blijft”

“We hebben ontdekt dat elkaar écht ontmoeten belangrijk blijft”

dinsdag, 03 mei 2022

Eva Maes zit al 22 jaar in de wereld van events. Nadat ze in het eerste deel van haar carrière de kant van de agentschappen leerde kennen, vertoeft ze nu al geruime tijd aan de klantenzijde. Ze is immers al acht jaar aan de slag bij de Zuid-Koreaanse elektronicagigant Samsung, waar ze tegenwoordig de functie van Event Manager Benelux bekleedt. Experience Magazine sprak met haar over de uitdagingen van haar job, en over haar kijk op events anno 2022.

“We hebben meer dan ooit beseft dat we sociale wezens zijn. De eventsector gaat dus opnieuw boomen.”

“We hebben meer dan ooit beseft dat we sociale wezens zijn. De eventsector gaat dus opnieuw boomen.”

donderdag, 14 april 2022

Toen Stefaan Bettens als derde generatie aan het hoofd van het familiebedrijf kwam, besloot hij het eigen limonademerk af te bouwen, en meer te gaan focussen op de distributie van dranken. Vandaag, meer dan drie decennia later, is Jet Import een van de belangrijkste drankenimporteurs van de Benelux. In dit succesverhaal hebben events een belangrijke rol gespeeld. “Je mag mij gerust een veteraan binnen de experience marketing noemen”, aldus de West-Vlaamse ondernemer.

Duurzaam organiseren of eerst goed feesten?

Duurzaam organiseren of eerst goed feesten?

woensdag, 23 februari 2022

Het duurzaam organiseren van vrijetijdsactiviteiten, culturele bijeenkomsten en andere types events: het lijkt vanzelfsprekend. In wiens missie staat duurzaamheid nog niet? Maar wie is er vandaag al écht mee bezig? En wat houdt veel bedrijven nog tegen om er vandaag al mee te starten? Christine Merckx, Hoofd expertisecentrum Publieke Impact van de Karel de Grote Hogeschool, geeft haar kijk op de situatie. "Laten we vooral samenwerken en leren van elkaar."

Onderzoek KdG: de toestand in de eventsector blijft kritiek

Onderzoek KdG: de toestand in de eventsector blijft kritiek

dinsdag, 25 januari 2022

Na het rampjaar 2020 bleef de Belgische eventsector ook in 2021 rake klappen krijgen. Zo zouden de eventprofessionals in ons land het voorbije jaar gemiddeld meer dan 50 procent omzet verloren hebben ten opzichte van 2019. En de golf van ontslagen was in 2021 zelfs zwaarder dan in 2020. Dat leert het economisch impactonderzoek dat het expertisecentrum Publieke Impact van Karel de Grote Hogeschool (KdG) in december 2021 opnieuw uitvoerde.

“Altijd een plan b voorzien”

“Altijd een plan b voorzien”

donderdag, 16 december 2021

EY is een wereldwijde, multidisciplinaire professionele dienstenorganisatie die in meer dan 150 landen aanwezig is. Events zijn een belangrijk ingrediënt in het recept van het bedrijf. Zo pakt EY Belgium jaarlijks uit met events als Onderneming van het Jaar en Family Business Award of Excellence. Naast deze twee blikvangers organiseert het bedrijf ook nog eens een veelvoud aan andere interne en externe events. Charlotte De Laet, die als corporate event planner bij EY Belgium al deze initiatieven mee in goede banen leidt, geeft ons een inkijk in haar job.

Veilige events, kan dat wel?

Veilige events, kan dat wel?

donderdag, 18 november 2021

Hoe kon een concert van rapper Travis Scott eindigen met tien doden en een veelvoud aan gewonden? Na het recente drama tijdens het Astroworld Festival in Houston is nu volop de zoektocht bezig naar antwoorden: wat is er precies fout gegaan? Eén ding maakt dit drama nu wel heel duidelijk: het waarborgen van de veiligheid is cruciaal en dient het vertrekpunt te zijn bij de organisatie van elk event. Veilige events dus, maar kan dat wel? Eline Frison en Kris Spaepen van het Expertisecentrum Publieke Impact geven hun kijk…

Nederlands onderzoek over de gevolgen van personeelstekort in de eventsector

Nederlands onderzoek over de gevolgen van personeelstekort in de eventsector

woensdag, 10 november 2021

Het personeelstekort houdt de eventbranche in zijn greep. Uit onderzoek van EventBranche.nl blijkt dat meer dan 96% van de bedrijven in de zakelijke evenementmarkt lijdt onder het enorme gebrek aan personeel. EventBranche.nl deed een groots opgezette steekproef onder vele tientallen eventbedrijven. Van locaties en bureaus tot cateraars en andere toeleveranciers: het personeelstekort leidt vrijwel overal tot omzetverlies.

#SoundOfSilence: “Blijven genieten van veilige events”

#SoundOfSilence: “Blijven genieten van veilige events”

maandag, 08 november 2021

Nu de vierde golf er is, leeft de onzekerheid in de maatschappij meer dan ooit. De event- en cultuursector voelen dit als geen ander. Het regent annuleringen die we niet kunnen stoppen. Nochtans zijn veilige events mogelijk en mogen ze ook georganiseerd worden. De boodschap van #SoundOfSilence luidt dan ook: “Blijf events bijwonen, want alleen samen herstellen we ons sociaal weefsel.”

Pagina 1 van 40