Associaties

Apr 13, 2021, 4:27
"Menselijk kapitaal en een vernieuwd eventberoep, dat zijn de toekomstige uitdagingen van de sector"

"Menselijk kapitaal en een vernieuwd eventberoep, dat zijn de toekomstige uitdagingen van de sector"

donderdag, 18 maart 2021

Afgelopen weekend, 13 maart 2021, betekende de trieste verjaardag van het begin van de eerste lockdown en daarmee ook de vrijwel volledige sluiting van de evenementensector. In volle coronacrisis ontstond de Event Confederation, om de verschillende nationale federaties binnen de Belgische eventsector en dus alle Belgische spelers in de 'live'-sector samen te brengen. De confederatie is erin geslaagd zichzelf essentieel te maken om de stem te laten horen van de sector die het zwaarst werd getroffen door de gezondheidscrisis. Wij legden onze vragen voor aan Vinciane Morel, haar voorzitter, die het heeft over de activiteiten van de Event Confederation, de vooruitgang die reeds werd geboekt, alsook de vooruitzichten voor deze sector waarvan 80.000 mensen leven - of liever leefden…

‘State of the Event Sector’

‘State of the Event Sector’

dinsdag, 09 maart 2021

Op maandag 15 maart organiseert de Event Confederation een webinar met Hilde Crevits, David Clarinval, Barbara Trachte en Willy Borsus. Samen met vertegenwoordigers van de sector blikken zij terug op dat moeilijke jaar en wat de crisis voor onze sector heeft teweeggebracht. Daarnaast wordt bekeken hoe onze sector terug aan het werk kan gaan, welke steun er nog in de pijplijn zit en hoe de sectorfederatie kan samenwerken met de overheid om dit alles te stroomlijnen.

Open brief aan alle opdrachtgevers in de creatieve sector

Open brief aan alle opdrachtgevers in de creatieve sector

dinsdag, 02 maart 2021

Covid-19 hakt er nu al een jaar lang zwaar in bij iedereen en de onzekerheid over de toekomst houdt nog steeds aan. Maar tegelijkertijd zijn we getuige van een ongezien aanpassingsvermogen in de creatieve sector, met een boost aan innovatie, een digitale inhaalbeweging en een enorme golf van flexibiliteit en solidariteit.

Het verhaal van bedrijven die heel graag willen werken

Het verhaal van bedrijven die heel graag willen werken

vrijdag, 15 januari 2021

De boodschap van Katrien Vermeire van "Sound of Silence" tijdens de hoorzitting van 14/01/2021

Beste mevrouw de minister,

Beste leden van de commissie,

Bedankt dat ik hier vandaag digitaal aanwezig mag zijn. Dat ik hier namens Sound of Silence mag spreken. Dat ik het verhaal mag doen van bedrijven die heel graag willen werken. Een verhaal van een zaakvoerder die vecht voor haar eigen bedrijf en voor een hele sector. Net zoals een leeuwin vecht voor haar welpen en die van anderen.

Een reddingsboei, met het water aan de lippen

Een reddingsboei, met het water aan de lippen

maandag, 21 december 2020

Na maanden trekken, sleuren, zuchten en wakker liggen,Na maanden trekken, sleuren, zuchten en wakker liggen,kreeg de Vlaamse economie een lichtpuntje. Heerlijk, zo’n kerstcadeau. Merci,regering, want dat doet echt deugd. De voortzetting van het Vlaamsbeschermingsmechanisme en de globalisatiepremie zijn stappen in de goede richting.Toch knelt er nog een schoentje voor de zwaarst getroffen sectoren.

ACC lanceert cycli Stress Management en Veerkracht

ACC lanceert cycli Stress Management en Veerkracht

donderdag, 10 december 2020

Sinds thuiswerken de nieuwe norm is en collega’s elkaar nog nauwelijks te zien krijgen, hebben nogal wat bureaumedewerkers last van stress en verliezen ze hun veerkracht. Op vraag van het Expert Center Sector Challenges, stelt ACC nu twee cycli voor ter begeleiding van supervisors en medewerkers, waarop ACC-leden individueel of collectief kunnen intekenen.

Eventsector vogelvrij verklaard

Eventsector vogelvrij verklaard

woensdag, 09 december 2020

De eventsector was al veel langer vragende partij voor een verlenging van de bankendeal.De eventsector was al veel langer vragende partij voor een verlenging van de bankendeal. Kredieten kunnen nu tot 5 jaar uitgebreid worden met waarborg van de overheid.Een duidelijke, goede en noodzakelijke stap voor onze zwaar getroffen sector.

Pagina 1 van 11