Catering

Aug 23, 2019, 19:29
Gaston combineert strand en skyline in de zonnigste pop-up rooftop bar van Gent

Gaston combineert strand en skyline in de zonnigste pop-up rooftop bar van Gent

13 juni 2018

Gaston opent op 3 juli de deuren van zijn zomerse pop-up rooftop bar en restaurant. Een dagverse keuken, een frisse cocktail in de hand, een indrukwekkend zicht op de Gentse skyline en tussen de culinaire gangen door een spelletje petanque. Tot en met 31 augustus degusteer je bij Gaston slow cocktails, lichte lunches of gastronomisch diners, met een verbluffend zicht op de stad, weg van alle drukte.

De rooftop pop-up serveert Belgisch-Franse klassiekers met een hoek af en elk week ontdek je er nieuwe suggesties. Naast een uitgebreid vegetarisch aanbod, trekt Gaston dit jaar ook resoluut de veganistische kaart. Het zonnigste dakterras van Gent combineert bovendien strand en skyline: aan de buitenbar en in de strandstoeltjes geniet je moeiteloos van Gastons huisbereide cocktails én mocktails.

Laat je verrassen door Gastons benadering van Belgisch-Franse klassiekers, zoals de crémeux van mimolette, de vol-au-vent met truffelmousseline en de moelleux au chocolat of kies voor exotische gerechten zoals baba ganoush, panzanella met Berloumi en melanzane alla parmigiana. Of je nu een doorwinterd vleesliefhebber, een exotisch fijnproever of een fervent veganist bent, op Gastons gevarieerde menukaart vind je voor elk wat wils.

De Gentse rooftop verrast ook elke week met enkele dagverse suggesties. Gaston schotelt je de Franco-Belgische keuken voor, maar ook vegetariërs én veganisten komen er aan hun trekken. Dit jaar vind je voor elke gang ook verrassende veganistische alternatieven.

Naast onder meer de St. Germain Spritz, de Cointreau Margarita en de Dark and Stormy by DORST, proef je bij Gaston ook een eigen interpretatie van G&T cocktail, op basis van robertskruid en een exclusieve editie van Copperhead 'The Gibson Edition'. Wie geen liefhebber is van cocktails, opteert voor de huischampagne Gaston Chiquet, een zorgvuldig geselecteerde brut die je nergens anders proeft, met 60% Meunier, 15% Pinot Noir en 25% Chardonnay. Voor de wijnkaart slaat gaston de handen in elkaar met gerenommeerd Gents wijnleverancier Van den Bussche & Zonen. Naast lichte biertjes van het vat als Liefmans Fruitesse On The Rocks en Bel Pils, serveert Gaston ook alcoholvrije apero's als de Seedlip Spice 94 met tonic of de fameuze homemade ice tea met gember en citroengras.

Gaston wil ook in 2018 je zomerdagen op een inspirerende manier invullen. Deze zomer worden er foto’s tentoongesteld van Peter Terrin. Hij is de schrijver van ondermeer Monte Carlo, Yucca en Post Mortem, waarmee hij de AKO Literatuurprijs 2012 won. Dit najaar verschijnt zijn nieuwe roman Patricia. Terrin is naast schrijver ook een gepassioneerd fotograaf. Dit is zijn eerste expositie. (Mocht je belangstelling hebben in een print van zijn werk, dan helpen wij u graag verder.)

De twee petanquebanen blijven de ideale zomerontspanning. Daag je vrienden uit voor een tornooi in combinatie met een huisgemaakte cocktail. Aan de zijlijn van de gezellige petanquebanen installeer je je in de gezellige strandstoeltjes met zicht op de Gentse skyline, de ideale uitvalsbasis om onder vrienden te genieten van een aperitief - al dan niet alcoholisch. Anders gezegd, ontsnap deze zomer aan de drukte van de stad en relax in alle rust op de verkoelende rooftop met een unieke blik op de Arteveldestad.

De Gentse rooftop is gemakkelijk bereikbaar met de auto, die je kwijt kan op de ruime parking, of met het openbaar vervoer van en naar het centrum. Reserveren doe je via www.gaston-gent.be. Gaston wordt ongetwijfeld ook deze zomer de plek bij uitstek om van de Gentse skyline te genieten, of dat nu bij een ongedwongen lunch of een gezellig apero is. Zodra de keuken zijn deuren sluit om 22u, verandert het rooftoprestaurant in een gemoedelijke bar.

Kan je niet wachten tot 3 juli?

Denk eraan dat Gaston buiten de twee zomermaanden het hele jaar kan afgehuurd worden als eventlocatie voor zowel privé- als bedrijfsevents. Lees hier meer.

PRAKTISCH

Van 3 juli tot en met 31 augustus

Rooftop bar & restaurant Gaston
Hurstweg 8 - 9000 Gent
vlakbij Wiedauwkaai – Buitensingel
ruime parking

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

KEUKEN

Keuken open

  • Van dinsdag tot en met vrijdag, van 12u tot 14u30 en van 18u tot 22u
    Op zaterdag van 18u tot 22u
    Op zondag van 12u tot 14u30

BAR

Bar open

  • Van dinsdag tot en met vrijdag, van 12u tot 24u
    Op zaterdag van 18u tot 24u
    Op zondag van 12u tot 18u

gaston@coeurcatering.be

Tel: + 32 496 109 209

Open juli & augustus - van dinsdag t.e.m. zondag

www.gaston-gent.be

Meer van Coeur Catering :

Coeur Catering