Catering

Jul 13, 2020, 4:35
Coeur Catering serveert culinaire cultuur op maat tijdens 'Van Eyck. Een optische revolutie'

Coeur Catering serveert culinaire cultuur op maat tijdens 'Van Eyck. Een optische revolutie'

22 januari 2020

Coeur Catering, een vaste waarde op Film Fest Gent, zet het jaar 2020 culinair en cultureel in met een openbaar project dat boekdelen spreekt. De Gentenaren, die jaar na jaar torenhoog eindigen op de shortlist van beste Belgische cateraars, treden op als exclusieve partner tijdens ‘Van Eyck. Een optische revolutie’, de monumentale retrospectieve rond grootmeester, Jan Van Eyck, in het Museum voor Schone Kunsten.

Tijdens de tentoonstelling, de grootste Jan Van Eyck-expo ooit, vind je het gepassioneerde team van Coeur Catering terug in keukens van dit het instituut, waar het cateringteam culinaire cultuur op maat serveert. ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ loopt van 1 februari tot 30 april 2020.

Jan Van Eyck en zijn oeuvre zijn onlosmakelijk verbonden met de Gentse Arteveldestad. Wereldwijd zijn er slechts een twintigtal werken van deze Vlaamse meester bewaard. Het Museum voor Schone Kunsten haalt het leeuwendeel hiervan terug in primeur naar Gent. Samen met werk uit Van Eycks atelier en kopieën van verdwenen schilderijen schetsen zij een gelaagd, optisch beeld van diens universum. Een selectie aan 100 topstukken uit de late middeleeuwen vervolledigt deze unieke retrospectieve en beslaat wel 13 museumzalen.

De grootmeester begeestert nog steeds, dit niet enkel in Gent maar ver daarbuiten. Net daarom zet MSK een hele resem activiteiten en nocturnesop poten. Van 1 februari tot 30 april 2020 biedt MSK de mogelijkheid om tijdens de tentoonstelling een exclusieve nocturne te organiseren of in groep in te tekenen op een van de publieksnocturnes met receptie of walking dinner. Tijdens ‘An evening with Van Eyck’ krijg je de kans om in een intiem kader, met audiogids of ervaren museumgids, de once-in-a-lifetime tentoonstelling te bezoeken en aansluitend een lezing of netwerkmoment te organiseren in het forum of auditorium.

In creatieve tandem met MSK dook Coeur Catering in het oeuvre van de Vlaamse meester, op zoek naar inspiratie allerhande, culinair of cultureel. Die duik in het archief vond zijn uiting in exclusieve, op maat gemaakte gerechtjes à la ‘Het Lam Gods’ of het ‘Van Eyck’ Tripel Bier, die de cateraar zal serveren tijdens de vele recepties, walking dinners en nocturnes waar MSK zijn deuren dit voorjaar voor openstelt. Voor wie zich blijft vergapen aan de ongeziene grandeur en detailpracht van dit nog nooit eerder vertoonde werk in Gent, trekt Coeur Catering de lijn door naar made-to-measure menu’s en formules naar wens.
 
Meer info

Interesse om een exclusieve nocturne te organiseren of in te tekenen op een van de publieksnocturnes?
Neem vrijblijvend contact op met Sebastiaan Tips, zaakvoerder Coeur Catering via sebastiaan@coeurcatering.be of +32 491 07 01 44.

Data en openingsuren

‘Van Eyck. Een optische revolutie’ loopt van 1 februari tot 30 april 2020 in het Museum voor Schone Kunsten. Elke maandag, en afwisselend op vrijdag en zaterdag, is de tentoonstelling open tot 23 uur.
 
Maandag 9:30 – 23:00
Dinsdag 9:30 – 19:00
Woensdag 9:30 – 19:00
Donderdag 9:30 – 19:00
Vrijdag 9:30 – 19:00 (23:00)
Zaterdag 9:30 – 19:00 (23:00)
Zondag 9:30 – 19:00

Tickets

Een standaardticket kost 25 euro in voorverkoop en 28 euro tijdens de tentoonstelling. Meer info hier.

Meer van Coeur Catering :

Coeur Catering