Audiovisueel

Dec 7, 2023, 14:32
Gloednieuwe VTM NIEUWS studio in Antwerpen

Gloednieuwe VTM NIEUWS studio in Antwerpen

06 maart 2020

VTM NIEUWS zendt voortaan uit vanuit de gloednieuwe studio in het DPG Media-gebouw in Antwerpen. Deze installatie werd verzorgd door Play AV. VTM NIEUWS komt zo terecht in het hart van News City, de samenwerking tussen de nieuwsredacties van HLN, VTM NIEUWS en de magazines.

In de nieuwe studio staan maar liefst acht hoogtechnologische Leyard video LEDwalls, goed voor een schermoppervlakte van 70m². De studio reikt over twee verdiepingen, waartussen een vide is gecreëerd zodat de kijker in de achtergrond de redacties ontdekt op beide verdiepingen. De blikvanger is een grote verticale videowall: een scherm dat begint in de vloer en eindigt in het plafond op de bovenste verdieping van de nieuwsstudio.

De technische link met Vilvoorde blijft echter wel bestaan. De regiekamer in Antwerpen staat via twee glasvezelkabels in verbinding met de servers in Vilvoorde. De regiekamer is zo een bedieningspaneel voor de computers die in Vilvoorde staan.

Voor al uw aanvragen, technische en commerciële inlichtingen kan u bij info@playbiz.be (www.playbiz.be) terecht. Een technisch en commercieel team staat ter uwer beschikking teneinde u snel en efficiënt mogelijk van dienst te zijn.

Meer van Play AV :