Audiovisueel

Oct 2, 2023, 13:25
Video Experience Day zoekt voor 21ste keer beste corporate video’s

Video Experience Day zoekt voor 21ste keer beste corporate video’s

06 maart 2020

Steeds meer bedrijven gebruiken video voor hun bedrijfscommunicatie. Naar jaarlijkse gewoonte organiseren laatstejaarsstudenten Communicatiemanagement van de AP Hogeschool Antwerpen in samenwerking met Kanaal Z/Canal Z de Video Experience Day. Tijdens deze 21ste editie, op 9 juni 2020 in Kinepolis Brussel, wil het evenement audiovisuele communicatie nog meer in de kijker plaatsen. Organisaties die kans willen maken op een van de dertien awards kunnen vanaf nu hun corporate video’s inzenden.

De Video Experience Day, tot vorig jaar nog het Belgian Corporate Video Festival, is een event waarop Belgische bedrijven en organisaties hun audiovisuele producties op groot scherm kunnen tonen aan een breed publiek van bedrijfsleiders, productiehuizen, marketeers en communicatieprofessionals. Zo geeft de Video Experience Day Vlaamse en Franstalige opdrachtgevers van corporate video’s de kans om een van de dertien verschillende awards te winnen. Daarvoor zijn de inschrijvingen nu geopend.

Het evenement focust daarnaast ook op knowhow over corporate video met interessante sprekers, open jureringen en het eigen corporate video-magazine. Daarnaast biedt het een netwerkforum voor professionals uit de sector. Zo wordt de Video Experience Day het referentiepunt en expertisecentrum voor corporate video in België. Deze dag is een uitgelezen kans om bedrijven in de kijker te plaatsen, aangezien het belang van video in bedrijfscommunicatie blijft groeien.

De editie van 2019 verwelkomde meer dan 500 bezoekers en meer dan 250 deelnemende films. Grote winnaars waren o.a.: Atlas Copco, Bekaert, De Lijn, KBC en Mama’s for Africa. Zoals elk jaar kan het organiserende studententeam een beroep doen op partners zoals Cercle de Wallonie, Kinepolis, Videohouse en het VBO.

Inschrijvingen geopend
Om deel te nemen aan de Video Experience Day betalen bedrijven 100 euro. Een video inzenden kan nog tot 15 maart 2020. Meer info, waaronder het wedstrijdreglement, is te vinden op de website www.videoexperienceday.be.