Audiovisueel

Jul 2, 2020, 17:11
Play AV ondersteunt inhuldiging nieuwe oven en Customer Day voor ArcelorMittal

Play AV ondersteunt inhuldiging nieuwe oven en Customer Day voor ArcelorMittal

17 januari 2019

“65 miljoen euro voor ultramoderne oven”. Zo blokletterden de krantenkoppen naar aanleiding van de officiële inhuldiging op 8 november ll. van een gloednieuwe oven in de dompelverzinkingslijn Sidgal 3, in aanwezigheid van Ere-Gouverneur Jan Briers. Play AV stond in voor het audiovisuele luik van dit evenement.

Met de komst van de oven is ArcelorMittal in staat om de nieuwste generatie ultrahogesterktestalen te bekleden en verankert de staalreus zich verder in North Sea Port. Op dezelfde dag vond ook een ‘Customer Day’ plaats, waarbij we 150 klanten met deze baanbrekende lijn kennis lieten maken.

De voorbije 5 jaar liep er binnen ArcelorMittal Belgium een ambitieus investeringsprogramma van 250 miljoen euro om het staal van de toekomst te kunnen produceren. ArcelorMittal Gent en Liège spelen een leidinggevende rol op het vlak van productinnovatie en zijn uitgekozen als pilootsites voor de ontwikkeling van Fortiform®, een nieuw hoogtechnologisch staalproduct. De nieuwe staalsoort is erg interessant voor auto-onderdelen omdat ze 10-20 procent lichter is, zuiniger is en dus beter voor het milieu.

Academische zitting & Officiële inhuldiging

De Customer Day startte met een netwerking-lunch. Vervolgens werden er klanten uitgenodigd voor een academische sessie met vier sprekers. Ere-Gouverneur Jan Briers opende de zitting. CEO Manfred Van Vlierberghe sloot de academische zitting af door in te zoomen op de troeven en strategische prioriteiten van ArcelorMittal Belgium en op de uitzonderlijke eigenschappen van de nieuwe oven in de dompelverzinkingslijn van Sidgal 3.

Nadien trokken de aanwezige klanten naar de dompelverzinkingslijn Sidgal 3. Met een druk op de rode knop was het eindelijk zover en werd de nieuwe oven met een feestelijke klank- en lichtshow aan de aanwezigen onthuld.

Culturele avondactiviteit

‘s Avonds waren de bezoekers te gast in het Museum voor Schone Kunsten in Gent. Tijdens het walking dinner kregen ze de unieke kans om het restauratieatelier van het Lam Gods te bezoeken, het wereldberoemde meesterwerk van de Gebroeders Van Eyck. Naast het Lam Gods was ook de tijdelijke tentoonstelling 'De Dames van de Barok' een bezoek waard.

Een geslaagde en gesmaakte afsluiter van een boeiende dag.

www.playbiz.be

Meer van Play AV :