Audiovisueel

Dec 7, 2023, 15:25
Play AV voorziet PA-systeem in Topsporthal Beveren

Play AV voorziet PA-systeem in Topsporthal Beveren

09 januari 2019

Om te voldoen aan één van de vele strikte regels voor Europese wedstrijden werd door Play AV een compleet PA-systeem geïnstalleerd.

In Beveren is onlangs een volledig nieuwe topsporthal geopend, de nieuwe thuisbasis is van de vrouwenvolleybalclub Asterix AVO. De nieuwe zaal bevat 1.500 zitplaatsen, hetgeen noodzakelijk is voor de strikte Europese volleybalrichtlijnen. Asterix AVO is een Belgische volleybalvereniging voor vrouwen die in de eerste divisie van België speelt. Ze hebben de Belgische beker al vijftien keer gewonnen en twaalf keer kampioen in de eredivisie. Vorig seizoen eindigde het team als eerste en dat gaf hen het recht op een Europees ticket.

Verder is het ook de bedoeling om hier ook grote sportevenementen te laten doorgaan zoals de Special Olympics. 

In de toekomst zullen de Yellow Tigers, het Belgische nationale volleybalteam, ook hun thuiswedstrijden spelen in deze sporthal. Naast volleybal zullen vele andere sportclubs in de regio de infrastructuur gebruiken voor badminton, zaalvoetbal en andere indoor sporten. Maar ook gedurende de dag zal het nieuwe complex volledig worden benut. Scholen in de omgeving zijn van harte welkom om sportlessen te organiseren tijdens de schooluren.

Om te voldoen aan één van de vele strikte regels voor Europese wedstrijden, opgelegd door de European Volleyball Association, werd een compleet PA-systeem geïnstalleerd. In samenwerking met Engie Fabricom werd een ​​volledige AUDAC-installatie te installeren in de nieuwe sporthal. De klant had een heldere visie: beschikken over een geluidinstallatie die luid genoeg kan gaan en zo gespreid is dat het vanuit elke positie in de sporthal duidelijk en verstaanbaar is. 

"Het geluid is dag en nacht verschil met de oude sporthal. Tot op de luidste stand is het geluid glashelder. Het is ook enorm handig dat we de muziek kunnen sturen vanuit een centraal bedieningspaneel in de sporthal." Thomas de Vetter, diensthoofd sport (Beveren)

Overzicht van de gebruikte Audac producten:

  • 2 x SMQ750 – WaveDynamics™ quad-channel power amplifier 4 x 750W
  • 14 x PX115MK2 – High-power speaker 15"
  • 1 x DW5066 – Digital all-in-one wall panel
  • 12 x MBK115 – Mounting bracket for PX115 speaker
  • 1 x XMP44 - SourceCon™ professional modular audio system
  • 1 x FMP40 – SourceCon™ voice file media player module
  • 1 x MMP40 – SourceCon™ media player & recorder module
  • 1 x WB50 – Wall box for DW5065/WP523/MWX65

Meer van Play AV :