Decors & Stands

Jun 6, 2023, 9:10
beMatrix geeft Kenny Belaey Amerikaans duwtje in de rug

beMatrix geeft Kenny Belaey Amerikaans duwtje in de rug

30 april 2018

Na jaren van over en weer pendelen trekt Kenny Belaey voortaan volop de Amerikaanse kaart. De wereldbekende trialbiker heeft al een resem NBA shows en media-optredens op zijn actief maar wil nu écht de doorbraak forceren in de VS. Daarbij krijgt de negenvoudige wereldkampioen steun uit onverwachte hoek.

In het land waar de showbizz werd uitgevonden, lusten ze wel pap van Belaey’s adembenemende toeren op de fiets.  Kenny krijgt er steevast het publiek op de hand en shows voor meer dan 20.000 toeschouwers zijn geen uitzondering. “Eigenlijk was het nu of nooit,” steekt de ondernemende Oost-Vlaming van wal. “(grijnst) Ik ben er nu 35, nog niet versleten dus maar ik moet niet wachten tot mijn 65ste om de sprong te wagen. Om nog méér in de VS aan de bak te komen en grootser uit te pakken was ik op zoek naar mijn eigen structuur. Tot nu toe werden de modules steeds aangeleverd door de lokale organisator, wat niet altijd ideaal is. Gelukkig hoef ik al niet meer op paletten te springen of in rokerige discotheken op te treden; The Rolling Stones staan ook niet op een veewagen hé!”

Sinds jaar en dag reist Kenny Belaey met zijn fiets de wereld rond. In Europa verwierf hij een uitstekende reputatie met het groots opgezette ‘Pedal to the Medal’ spektakel waarin ook BMX’ers hun kunnen tonen. Met een dergelijke, grote  infrastuctuur de hort op gaan in de States was meer dan een brug te ver. De oplossing bood zich bijna spontaan aan. “Vorige zomer werd ik in een lokale zomerbar door een gemeenschappelijke vriendin in Aalter voorgesteld aan Edwin (red. Van der Vennet, co-CEO van beMatrix). Zijn bedrijf is niet alleen wereldtop in slimme oplossingen voor standenbouwers, ze hebben ook nog eens een Amerikaanse vestiging. Eigenlijk was het de ideale combinatie!”

Meer dan een half jaar later werd de samenwerking concreet ingevuld. In de hoofdzetel van beMatrix in Roeselare werd de opstelling van Belaey’s Amerikaanse show opgebouwd & getest. Een gelijkaardige opstelling werd dan vervolgens geproduceerd bij beMatrix USA. “Twee weken geleden lanceerde Kenny zijn nieuwe opstelling tijdens de NBA wedstrijd Toronto Raptors – Orlando Magic. Het zag er –al zeggen we het zelf- geweldig uit,” glundert CEO Edwin Van der Vennet.

“Dat we als Belgisch bedrijf een steentje kunnen bijdragen aan het succes van Kenny in de VS is een hele eer. Zelf zijn we in onze niche wereldwijd actief maar de VS is veruit onze grootste exportmarkt. Ondertussen zijn we al meer dan 20 jaar zelf actief in Amerika. We kunnen ons dan ook helemaal herkennen in de ambitie van Kenny. Om het ginder te maken moet je er helemaal voor gaan, you have to go all the way! Wel ‘onze’ Kenny Belaey heeft diezelfde vechtersmentaliteit.”

Amerikanen weten als  geen ander een goede show te appreciëren.  Er is ten slotte no business like show business, maar voor Belaey waren er behalve de strakke, professionele uitstraling van beMatrix systemen nog bijkomende argumenten. “Roadies ter plaatse heb ik (nog) niet. Daarom is het belangrijk om de logistiek lean & mean te houden, om het op z’n Amerikaans te zeggen! De opstelling die ik nu heb, zal in de VS blijven, en is snel op-en af te bouwen. Doordat alle frames van aluminium zijn gemaakt, is het hele systeem ook licht wat scheelt in transportkosten. Zeker in de VS waar je vervoer per kilo betaalt.”

Door de modulariteit  van het kadersysteem kan de opstelling ook makkelijk anders worden opgebouwd naargelang de locatie of de wens van de klant. En niet onbelangrijk; de sterke constructie kan tegen wel meer dan een stootje, zelfs de spectaculaire sprongen van de  beroemdste trialbiker ter wereld vormen geen probleem. Pieter Lecluyse, Marketing Manager beMatrix: “Natuurlijk zijn de shows van Kenny zelf een uitstekend visitekaartje, maar we zouden ons geen betere ambassadeur kunnen inbeelden om te laten zien  waar beMatrix voor staat. Wellicht zullen we dus ook zelf een beroep doen op ‘The Magician” als wij op een vakbeurs staan.”

Of hoe een technisch Belgisch topproduct met passie en brio in de markt wordt gezet.

www.beMatrix.com

 

Meer van beMatrix :