Decors & Stands

Jun 6, 2023, 8:59
Snelle opbouw, strakke look: beMatrix speelt in op steeds evoluerende trends in standenbouw

Snelle opbouw, strakke look: beMatrix speelt in op steeds evoluerende trends in standenbouw

08 oktober 2018

Houtbouw was jaren de trend in de standenbouw & eventsector. Een standenbouwer was een bedreven schrijnwerker & opbouwtijden van 8 dagen voor pakweg Autosalon of Batibouw waren geen uitzondering.

Vandaag zijn de op- en afbouwtijden voor beurzen & events heel wat korter, standen vragen meer beleving & dynamiek –ingewerkte LED-verlichting, projectie, LED schermen worden aanzien als evidentie- en dit alles bij voorkeur in één strak geheel. beMatrix, marktleider in een nichemarkt van modulaire standbouwsystemen, biedt de oplossing voor deze nieuwe standaard.

Snelle opbouw, strakke look

Het beMatrix kadersysteem ‘met de grote gaten’ bouwt veel sneller dan een traditioneel profielensysteem of pakweg houtbouw. Het is bovendien heel licht en kan zonder gereedschap opgebouwd worden.  Dankzij de grote gaten worden de kaders heel makkelijk en in alle richtingen aan elkaar verbonden. De 62 mm matrix zorgt voor de ultieme modulariteit met een oneindig aantal configuratiemogelijkheden. Deze snelle opbouw laat toe om meer aandacht te besteden aan de afwerking, waarmee duidelijk het verschil gemaakt kan worden met andere standen.

De panelen, doeken of lichtwanden zitten voor en niet tussen de structuur, waardoor het systeem nagenoeg onzichtbaar wordt. Het resultaat is een mooie en strakke look, die de visuele communicatie maximaal tot zijn recht laat komen. 

Het beMatrix systeem is het ideale systeem voor tijdelijke constructies zoals standen, evenementen, displays, pop-ups, congreswanden ... Textiel, paneel, licht … en LED wanden !

Het beMatrix standenbouwsysteem laat maximaal ruimte voor een creatieve aankleding. Een beMatrix stand koppelt de voordelen van een modulair systeem aan de mogelijkheden van maatwerk. Nagenoeg alle vormen, lijnen en constructies zijn denkbaar en haalbaar. Met dezelfde kaders kunnen ruim uiteenlopende stand concepten gecreëerd worden.

Met het geraamte, de ‘body’, creëert u elke denkbare vorm in elke grootte, recht of afgerond. Wanden, vloeren en plafonds lopen naadloos in elkaar over. Het systeem is uiterst stevig en hierdoor eindeloos herbruikbaar. Sporen van slijtage verkorten de levensduur & functionaliteit niet, omdat het systeem in de stand onzichtbaar gemaakt kan worden. Het aluminium kadersysteem is lichtgewicht en dus uitermate ergonomisch én ecologisch: de standenbouwer hoeft niet met zware structuren te sleuren en het transportgewicht én uitstoot blijven beperkt.

Met de aankleding, de ‘skin’, krijgt de stand precies de afwerking die u voor ogen heeft. Eénzelfde kader kan aan beide zijden zowel textiel als paneel bevatten. Panelen worden bevestigd met klittenband, textiel met een silicone strip. Met het ‘Seamless’ concept gaan we nog een stap verder en verdwijnt de structuur volledig achter de aankleding, waarbij de naden helemaal onzichtbaar zijn. Dit kan door middel van een textieltoepassing, waarbij grote doeken over meerdere kaders worden gespannen. Als alternatief kan uw stand ook seamless afgewerkt worden met “Panelskin”, een naadloos wandsysteem in kliklaminaat.

beMatrix ontwikkelde ook de eerste echte integratie van een LED wand in een bestaand modulair kadersysteem, “LEDskin®”. Kader en aankleding versmelten tot één topproduct: een digitale drager met dynamische inhoud. De LEDskin® werd bekroond met de prestigieuze Red Dot Award: Product Design 2017 en de IF Design Award 2018

 

Internationaal netwerk

beMatrix heeft 3 productiesites en wereldwijd verschillende service hubs om van dichtbij ondersteuning te kunnen bieden.

Als fabrikant rekent beMatrix op de expertise van zijn klanten, de standenbouwers, voor het uitwerken van dynamische en opvallende standen met de beMatrix kaders, toebehoren en LEDskin®. Het bePartner netwerk groepeert de echte ambassadeurs van het beMatrix kadersysteem, elk met hun eigen specialisatie: standenbouw, prints, LEDskin®, rental, double deck…

bePartners Netwerk:

https://www.bematrix.com/nl/partners/

Meer van beMatrix :