Decors & Stands

Jul 4, 2020, 0:39
beMatrix als eerste Belgische firma bekroond met de European Business Award

beMatrix als eerste Belgische firma bekroond met de European Business Award

01 juni 2018

beMatrix, wereldspeler in een nichemarkt van modulaire standenbouwsystemen, is op 23 mei jongstleden uitgeroepen tot winnaar van de European Business Award (categorie: omzet tot 25 miljoen €) tijdens de grote Europese finale in Warschau, Polen. In het 11-jarig bestaan van de European Business Awards is beMatrix trouwens de eerste Belgische firma die met deze award gaat lopen, uniek!

Meer dan 450 Europese bedrijfsleiders verzamelden afgelopen week in Warschau (PL) voor een 2 daags prestigieus event met politici, ambassadeurs & academici om uit te maken wie met de hoogste onderscheiding huiswaarts ging. Het ‘Eurosong voor bedrijfsleiders & CEO’s’  noemde de organisatie het in hun openingsspeech, maar dan zonder voting systeem & met een geloofwaardig en indrukwekkend team van juryleden.

De selectieprocedure startte midden vorig jaar met meer dan 112 000 bedrijfsdossiers uit  34 landen.

2898 firma’s werden in December 2017 opgenomen in de ‘Ones to Watch’ lijst & na een verdere beoordeling door een onafhankelijke jury werden 289 bedrijven in Europa beloond met de titel van Nationaal Winnaar & finalist in hun categorie. beMatrix werd uiteindelijk uitgeroepen tot één van de 13 winnaars.

In de Hilton in Warschau werden tijdens het finale event alle Nationale winnaars in hun categorie onderworpen aan een spervuur van vragen tijdens de live-jury sessie/workshop. Men koos uiteindelijk voor beMatrix uit alle nationale winnaars omwille van de sterke, maar stabiele financiële groei & inzet van beMatrix op het gebied van R&D & het belang van ‘sustainability’ in de ontwikkeling van productgamma & dagdagelijkse werking binnen het bedrijf.

Adrian Tripp, CEO of the European Business Awards: "beMatrix behoort tot de top in ‘business excellence’ in hun specifieke sector. Ze zijn een krachtig voorbeeld van het groeipotentieel voor andere Europese bedrijven in de huidige zeer concurrerende internationale markt. Ze verdienen dit succes!"

beMatrix telt nu wereldwijd meer dan 140 werknemers en de ambitie is om in 2018 een geconsolideerde omzet van 40 miljoen euro te realiseren, met een productie van 140.000 kaders per jaar.

Edwin Van der Vennet, CEO beMatrix, reageert trots: “Dit hadden we totaal niet verwacht, we wisten dat we een sterk dossier hadden, gezien onze groei & inzet op innovatie, maar om uiteindelijk verkozen te worden tot winnaar tussen de crème de la crème van Europese bedrijven is toch straf. Dit is wederom een bekroning voor  al onze medewerkers - we noemen ons zelf beManiacs (lacht) - klanten, leveranciers die dagelijks hun bijdrage leveren aan het succes van beMatrix!  Respect!”

Eerder dit jaar werd beMatrix al bekroond met de prestigieuze ‘iF Design Award’ voor LEDskin®: een LED tegel die eenvoudig in te bouwen is in hun aluminium modulair standenbouw systeem.

www.bematrix.com

Meer van beMatrix :