Decors & Stands

Sep 8, 2024, 1:52
beMatrix introduceert het eerste Climate Partner-gecertificeerde kader in de evenementensector

beMatrix introduceert het eerste Climate Partner-gecertificeerde kader in de evenementensector

11 juli 2024

beMatrix, de wereldleider in modulaire kadersystemen, kondigt aan dat 90% van hun ECO+ kaders, geproduceerd op de automatische lijn, nu CLIMATE CERTIFIED zijn. beMatrix heeft dit certificaat behaald door de CO2-uitstoot met meer dan 9.000 ton per jaar te verminderen.

Vanaf vandaag wordt hun episch aluminium kader met grote gaten van 992x2480 mm geproduceerd met het CLIMATE CERTIFIED label. Een klein label, maar met een enorme impact in de evenementensector.

C!O van beMatrix, Edwin Van der Vennet, verduidelijkt: "Omdat we waarde hechten aan transparantie en legitimiteit, hebben we ervoor gekozen om deze certificering te doen met een onafhankelijk bedrijf, de Duitse Climate Partner."

Climate Partner begon met het berekenen van de oorspronkelijke CO2-voetafdruk voor hun producten met behulp van zowel een cradle-to-customer-analyse als een end-of-lifecycle-analyse. Vervolgens stelden ze reductiedoelen vast.

Edwin vervolgt: "We hebben tal van maatregelen in ons productieproces doorgevoerd. Om te beginnen is het gelaste beMatrix kader duurzaam gebouwd en bestaat het volledig uit aluminium. In 2012 introduceerde het team onze ECO+ afwerking, een niet-schadelijk alternatief voor anodiseren. Zes jaar later draaide onze automatische lijn op volle toeren, waardoor materiaalafval aanzienlijk werd verminderd. De productie draait voor 100% op hernieuwbare energie. De afgelopen jaren hebben we samengewerkt met leveranciers om de hoeveelheid gerecycled aluminium te verhogen van 33% in 2019 tot 78,5% nu, zonder in te leveren op kwaliteit. Bovendien wordt al het productieschroot voor 100% gerecycled. Ik ben enorm trots op het traject en de genomen maatregelen."

De klanten van beMatrix kopen nu CLIMATE CERTIFIED rechte kaders. Alle maatregelen, cijfers en bijdragen kunnen worden gevolgd door het scannen van de QR-code naast het label van Climate Partner op de kaders zelf. Hiermee kunnen de klanten van beMatrix een unieke waarde bieden aan hun klanten in de stand- en evenementensector.

Meer van beMatrix :