Decors & Stands

Mar 19, 2019, 4:27
Jong enthousiasme gekoppeld aan ervaring

Jong enthousiasme gekoppeld aan ervaring

31 mei 2018

Sinds kort waait er een nieuwe wind bij Rent-Event. Het bedrijf, gespecialiseerd in de verhuur van feestmateriaal, blijft rekenen op zijn meer dan 20 jaar ervaring binnen de eventsector, maar verwelkomt tegelijkertijd twee nieuwe gezichten. Thibaut en Sébastien Everaert zijn supergemotiveerd om bij te dragen aan het succes van het bedrijf van hun vader Luc.

Rent-Event is al meer dan 20 jaar een vertrouwde naam binnen de sector van feestmateriaal voor evenementen. Twee jaar geleden nam Luc Everaert, die al van bij het begin als investeerder bij het bedrijf betrokken was, de leiding over. Bij deze overname werd er meteen ook sterk geïnvesteerd, in nieuwe producten, een vernieuwde website, een nieuw softwaresysteem en infrastructuur.

Uitdaging

Met de frisse wind die door het bedrijf waait zijn er ook enkele nieuwe gezichten binnen het bedrijf verschenen. Thibaut en Sébastien Everaert gingen de uitdaging die hun vader hen voorlegde met veel enthousiasme aan. “Op het moment dat we afgestudeerd waren, kwam deze kans op ons pad”, aldus Thibaut Everaert. “We willen deze dan ook met beide handen grijpen. Momenteel leren we allebei nog alle aspecten van het bedrijf van dichtbij kennen. Afwisselend houden we ons bezig met magazijnwerk, het operationele, het commerciële, transport, aankoopbeleid, facturatie… Elke dag leren we bij.” 

Kwaliteitsvol en trendy productaanbod

Rent-Event verhuurt feestmateriaal, maar kan ook instaan voor totaalconcepten. “We kunnen elk feest van a tot z aankleden”, vertelt Sébastien Everaert. “En hierbij vormen grote aantallen geen probleem, voor meubilair, voor porselein, voor linnen... Ons aanbod gaat mee met de trends en wordt dan ook regelmatig vernieuwd. Waar vroeger porselein wit moest zijn, zien we nu bijvoorbeeld een grotere vraag naar diverse kleuren. We hebben hier bijvoorbeeld ook geïnvesteerd in merken zoals Degrenne, Jars, Serax, Steelite en Churchill, topmerken die ook in de betere restaurants te vinden zijn.”

Tal van troeven

Dit kwaliteitsvolle aanbod vertaalt zich echter niet naar een afschrikkend prijskaartje. “Een van onze sterke punten is dat wij topkwaliteit aan een scherpe prijs kunnen leveren”, zo gaat Thibaut Everaert verder. “Voor traiteurs is dit materiaal dan ook zeer aangenaam om mee te werken. Het staat hen toe iets nieuw te brengen naar hun klanten. Maar naast productaanbod is natuurlijk ook service van groot belang. Zo zijn we zeer flexibel naar onze klanten toe, en ook qua logistiek staan we zeer sterk. Deze correcte en betrouwbare manier van werken zorgt ervoor dat we kunnen rekenen op een zeer trouw klantenbestand.”

Ervaren team

Het is de bedoeling dat de beide broers na verloop van tijd een grotere verantwoordelijkheid binnen Rent-Event zullen gaan opnemen. “Op termijn moet onze onderlinge rolverdeling duidelijk worden”, zegt Sébastien Everaert. “Het voordeel is dat we als broers heel goed overeenkomen. Het is dan ook heel leuk om samen te kunnen werken. We worden ook begeleid door een superervaren team. In elke afdeling hebben we mensen die hier al jarenlang meedraaien. Zij zijn de kracht van ons bedrijf, en we zullen voortdurend van hen kunnen bijleren. En natuurlijk hebben we van onze vader ook wel de zin voor ondernemen meegekregen.”

www.rentevent.be