Audiovisueel

Feb 22, 2024, 4:44
Pausbezoek in Roemenië kiest voor HD Ledshine

Pausbezoek in Roemenië kiest voor HD Ledshine

11 juni 2019

Voor het bezoek van Paus Franciscus aan Roemenië dat afgelopen week plaatsvond, werd beroep gedaan op Belgische LED schermen. Honderd duizenden gelovigen woonden de pauselijke mis in Transsylvanië bij en volgden alles van dichtbij op de schermen van HD Ledshine, die speciaal voor de gelegenheid van België naar Roemenië werden getransporteerd.

“Het was een uitdagende klus!” vertelt project director Max Verbruggen. “De zes grote schermen moesten op een heuvel geplaatst worden waarbij de hellingsvlakken tot wel 40% opliepen. Bovendien zijn hier normaal geen aangelegde wegen en is dit oord enkel te voet vlot bereikbaar. Maar we gaan geen uitdaging uit de weg!”.

Om de mobiele schermtrailers veilig op de locatie te krijgen werden door middel van grote industriële machines voorlopige banen aangelegd en verhard d.m.v. steen en rijplaten. Iets dat zeker niet overbodig was, gezien het grootste scherm wel 40 ton weegt in combinatie met trekkend voertuig. “Zelfs met alle voorzorgsmaatregelen die worden getroffen, moet er steeds rekening gehouden worden met onvoorziene omstandigheden. Het had de dagen voordien sterk geregend en dat zorgde voor een extra obstakel, maar alles is uiteindelijk veilig op z’n positie geraakt en werd het evenement een succes.”

In totaal werd er 300m² LED verdeeld over de mensenmassa, telkens geïnstalleerd op efficiënte trailersystemen. Het Roemeens bedrijf dat aangesteld was voor de technische organisatie van het pausbezoek, zag de schermen van HD Ledshine voor het eerst op een vakbeurs in Frankfurt eerder dit jaar en bleek meteen geïnteresseerd. “We hadden er beide exemplaren van ’s werelds grootste mobiele scherm naast elkaar opgesteld. Dat wil zeggen 288m² door 2 man op een tijdspanne van een tweetal uur. Iets waar we toch wel fier op mogen zijn!” – Tony Winter (Zaakvoerder).

HD Ledshine heeft nog heel wat internationale events in het vooruitzicht voor deze zomer. Midden juni is de volledige vloot aan mobiele schermen verdeeld over Parijs en Dortmund. In Juli wacht er nog een grootse filmavond aan de voet van de Arc de Triomphe en nadien volgt de Formula 1 in Duitsland. Ook nationaal zal HD Ledshine te spotten zijn op allerlei events. 

Geïnteresseerd? Meer informatie kan je vinden op www.hdledshine.com of via info@hdledshine.com en +32 53/64.54.14

Meer van hd ledshine :

HD Ledshine

A Division of of Trendex International /  Globe Show Center Group