Audiovisueel

Jan 22, 2022, 9:51
HD Ledshine pakt uit met wereldprimeur

HD Ledshine pakt uit met wereldprimeur

19 januari 2018

Het allergrootste mobiele LED scherm ter wereld dat met een 4K-resolutie eveneens het beste is in zijn soort, is een Belgisch project. De wereldprimeur van 144m² wordt door HD Ledshine midden maart met alle fierheid gelanceerd en op 10 april internationaal voorgesteld op de vakbeurs Prolight + Sound in Frankfurt.

Tony Winter, CEO en oprichter van het bedrijf, is de bedenker achter dit wereldproject: “Ik probeer steeds om de grenzen van het mogelijke uit te dagen. Dit keer streefde ik naar ‘The biggest and the best in the world’, een mobiel LED project voor top-end events op wereldniveau. Zo ontstond het idee om een mobiel scherm te maken van 144m², 16 meter breed en 9 meter hoog, dus de perfecte 16:9 verhouding”. Een idee dat in eerste instantie onmogelijk werd geacht: “In het begin vertelde men mij dat dergelijke oppervlakte voor een mobiel scherm onmogelijk zou zijn. In die perfecte beeldverhouding was tot nu toe ongeveer 100m² de absolute maximum.”

Na heel wat berekeningen en onderzoek, samen met de producent van de structuur, werd er toch een manier gevonden om het idee te realiseren. “Ons motto is ‘The sky is NOT the limit’.  We hebben dus meteen beslist om tot productie over te gaan” laat Tony weten. Toch wilde het bedrijf nog een stap verder gaan. Marketing- en projectmanager Julie De Schrijver vertelt waarom: “Als onderdeel van ons groot aanbod in mobiele LED solutions, wilden we niet alleen het allergrootste mobiele scherm kunnen aanbieden, maar eveneens het allerbeste. Door voor een kleine pixel pitch te kiezen, behaalt het scherm maar liefst een bijna 4K resolutie. Dat is echt iets dat ik me nooit had kunnen voorstellen op zo’n formaat!”

Enkele cijfers: het scherm is 144m² groot, 16meter breed en 9 meter hoog, telt maar liefst 6.230.016 pixels en 18.690.048 adressen, en biedt het best mogelijke contrast dankzij de full black face SMD LEDs. Het scherm start op 4 meter hoogte en stopt op 13 meter boven de grond. Wat nog meer verbaast, is dat het operationeel is in minder dan 60 minuten en op slechts 1 centrale draagzuil steunt: “We leggen met ons bedrijf steeds de nadruk op afwerking en design. We wilden dus geen storende elementen onder het scherm, omdat het beeld zelf echt wel alle aandacht verdient. Vandaar dat er dus geen truck, geen wielen of andere zaken zichtbaar zijn, niks behalve een esthetisch perfect afgewerkte basis”, verduidelijkt Julie.

Wie dit unieke project graag van dichterbij observeert, brengt dus best een bezoek aan HD Ledshine in Denderleeuw of aan de vakbeurs Prolight + Sound midden april in Frankfurt, waar deze wereldprimeur – The biggest and the best –  officieel internationaal zal worden voorgesteld.

Voor alle vragen, reservaties, informatie of voorstellen omtrent dit wereldproject of andere LED gerelateerde projecten, kan u terecht op:

info@hdledshine.com of

www.hdledshine.com

Meer van hd ledshine :

HD Ledshine

A Division of of Trendex International /  Globe Show Center Group