Audiovisueel

Jul 6, 2022, 3:37
HD Ledshine verbluffend op Prolight + Sound

HD Ledshine verbluffend op Prolight + Sound

25 april 2019

Begin deze maand vond naar jaarlijkse gewoonte de vakbeurs Prolight + Sound plaats in Frankfurt. HD Ledshine lanceerde er het tweede exemplaar van ‘World’s largest mobile screen’ en sloeg bezoekers met verstomming door dit wereldrecord op te stellen op enkele centimeters naast het eerste exemplaar dat amper 1 jaar geleden op exact dezelfde locatie werd gelanceerd.

Wie Prolight + Sound in 2018 bezocht heeft, kon er alvast niet naast kijken. The Black Pearl, een mobiel scherm van maar liefst 144m² groot, 16m breed en 9m hoog, in totaal 13m hoog én met 4K resolutie schitterde op de outdoor area van de beurs. Door amper één jaar later meteen een tweede identiek exemplaar voor te stellen, The Black Diamond, zij aan zij, wist HD Ledshine zichzelf opnieuw te overtreffen.

288m² scherm, 32m breed op 9m hoog, goed voor 2 keer 4K resolutie. Maar wat het meeste verbaast is de opbouwtijd: “Wat de meeste mensen met verstomming slaat, naast de resolutie, is de fantastische structuur.” zegt Julie De Schrijver, projectmanager. “De markt van de led schermen is volop aan het groeien en zal ook blijven groeien. Het is een kwestie om hierin te differentiëren en dat doen wij op vlak van efficiëntie en kwaliteit.” Efficiënt kunnen deze schermen zeker genoemd worden. Ze worden namelijk volledig hydraulisch opgebouwd, waardoor er minder crew én tijd nodig is – en dus minder kost. Na stabilisatie zijn deze schermen binnen het uur opgebouwd en dit door slechts 2 operators. Hoe dit precies in zijn werk gaat kan je zien op dit filmpje: https://youtu.be/lwrrHa3bGoM

“Naast efficiëntie is kwaliteit altijd belangrijk geweest voor ons. Door voor een hoge resolutie en kleine pixelpitch te kiezen zijn we klaar voor de 4K content – ook al is deze momenteel nog schaars aanwezig.” vult Julie aan. “Hierdoor kan men ook heel dicht bij het scherm staan en nog steeds perfect beeld behouden”.

De schermen werden zo ontworpen, dat ze naast een podium – of naast elkaar – kunnen opgesteld worden, terwijl de volledig ingebouwde regie steeds aan de backstagezijde blijft. De trekkers die het scherm afleveren kunnen op die manier gewoon weer wegrijden. Verder zijn ‘The Black Pearl’ en ‘The Black Diamond’ volledig identiek.

Met deze nieuwe aanwinst heeft HD Ledshine intussen naast de modulaire stock, een aanzienlijk wagenpark aan mobiele schermen. Bent u geïnteresseerd in deze twee parels of eerder in de kleinere formaten? Contacteer: info@hdledshine.com of bel naar +32 53 64 54 14 

Meer van hd ledshine HD*LEDSHINE :

HD Ledshine

A Division of of Trendex International /  Globe Show Center Group