Event technologies

May 4, 2024, 10:03
Doe eens naïef in 5 stappen

Doe eens naïef in 5 stappen

26 oktober 2015

Heel vaak – of beter meestal – krijg je e-mailberichten in de inbox waar elk punt en elke komma gewikt en gewogen is. Copywriters lieten het beste van hunzelf zien en de A/B-testing werd uitgepuurd tot en met. Tot dit voorbeeld in onze inbox viel. Schleifenfaenger is de creatie van Laura Hertel.

De kracht van digitale media kent ze reeds lang, want ze blogt al jaren over mode en haar persoonlijk leven. En nu ze een nieuwe zaak voor bruidskledij op maat is begonnen, zet ze uiteraard ook e-mailmarketing in. Wees gerust dat ze van de nodige gelikte voorbeelden is.

flexmail352015 site1 Dat zie je al in de intro van haar e-mailbericht. Ze spreekt de lezer aan, zoals ze die al jaren aanspreekt op haar blog. Het is persoonlijk en laat duidelijk zien dat zij het is die tot de ingeschrevene van de nieuwsbrief spreekt. Een mens van vlees en bloed en geen copywriter die diezelfde mens nabootst.

De tekst zelf geeft een naïef gevoel, maar tegelijkertijd wekt het een zekere vorm van sympathie op. We gaan verder met lezen en dat is de essentie van een opener in e-mailmarketing.

2 Dat ze wortels heeft in de wereld van de sociale media laat ze ook duidelijk zien. Ook voor haar Schleifenfaenger heeft ze dadelijk alle kanalen ingezet. En in haar nieuwsbrief gaat ze die ook sterk in de verf zetten, nog voor ze enige andere conversie betracht. Het aanbod is groot, want er is een hashtag, een blog, Facebook en Instagram.

Het complete sociale mediaverhaal wordt niet afgewerkt met de klassieke icoontjes. Het is doorlopende tekst met de nodige linken voor de conversie. En er wordt ook ineens beloofd wat er te beleven valt op de sociale muren van Schleifenfaenger. Afbeeldingen van bruidskledij. Het product laten zien is een eerste vereiste om het te kunnen verkopen!

3 Schleifenfaenger heeft ondertussen ook een netwerk uitgebouwd rond haar producten. Fotografen zijn tuk op haar ontwerpen en gebruiken ze in foto shoots. Dus doet ze hier één-tweetjes... Want bij elke trouw hoort een fotograaf. Dus zet ze die in de verf voor haar eigen klanten, de toekomstige bruiden.

Dat is één, de twee moet van de omgekeerde richting komen. De fotografen gaan natuurlijk moeten vertellen waar de bruidskledij vandaan komt. En die sturen uiteraard ook mailings uit naar te fotograferen objecten, zoals toekomstige bruiden.

4 Na het welkom, de sociale media en het netwerk, komt Schleifenfaenger nu pas in haar nieuwsbrief aan de verkoop. Volgens de regels van de kunst van e-mailmarketing rijkelijk laat. Want de kans dat de lezer niet eens zo ver komt is groot.

Men zegt altijd dat je het voornaamste vooraan moet zetten. Wel, vanuit de filosofie van dit e-mailbericht staat het voornaamste vooraan. Namelijk de wereld van Schleifenfaenger en haar persoonlijke toets. En die krijg je meteen nog eens extra in een link: de handleiding tot een persoonlijk bruidskleed.

5 De afsluiter is al even eenvoudig als de opener van dit bericht. Een persoonlijke handtekening laat weer zien dat er iemand echt achter het bericht zit. En verder op een heldere manier de contactgegevens met de openingsuren laten de mensen zien dat de mode ontwerpster bereikbaar is.

Een vaak gemaakte redenering bij e-mailmarketing is dat men exclusief digitaal wil en moet werken. Neen, een niet te onderschatten vorm van conversie – hoe meet je zo iets? – ligt eenvoudig in de stap van de klant naar het fysieke verkooppunt. Zeker niet uit het oog verliezen!

Kort samengevat...

  • Spreek mensen persoonlijk aan, niet op een gelikte manier.
  • Promoot op een originele manier je sociale kanalen.
  • Bouw met je nieuwsbrief aan je netwerk.
  • Beoog niet altijd verkoop als conversie.
  • Conversie kan ook offline gebeuren!

www.flexmail.be

Meer van Flexmail :