Event technologies

Jun 21, 2018, 18:32
Verras je publiek: Video in e-mail, stap-voor-stap

Verras je publiek: Video in e-mail, stap-voor-stap

15 juli 2017

In hun vorige blogpost ontsluierde Flexmail een eerste dimensie van video in e-mail. Tips en tricks om video’s sterker te maken maar ook voordelen van de integratie van video in e-mailcampagnes. Vandaag gaat Flexmail dieper in op een tweede dimensie: een concreet stappenplan om je te ondersteunen bij de opbouw/creatie van de video’s en bijhorende e-mail berichten. Voldoende munitie om daadwerkelijk van start te gaan met video in mailings.

Het vorige artikel gemist of een opfrissing nodig? HIER kan je het artikel terugvinden en nalezen.

Een leuk project voor de zomermaanden. Vergeet niet: mooi weer = mooie beelden!

Stappenplan:

STEL EEN DOEL

Stel een doel, maar niet zomaar een doel. Concrete doelstellingen maken een campagne werkbaar en stellen je in staat de campagne op te volgen en te optimaliseren indien nodig. Een goede methode is het uitwerken van doelstellingen volgens de SMART-methode: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden. Een voorbeeld hiervan: “Verhoog de opening rate van de uitgestuurde e-mails met 10% (van 1000 naar 1100) gedurende de looptijd van de campagne met video (1 tot 31 mei 2018) ter ondersteuning van de lancering van product x.”

Concreet voor dit voorbeeld:

242017flexmail a

Specifiek: opening rate verhogen
Meetbaar: groei met 10%
Acceptabel: de groei werd bepaald op basis van benchmarks van vorige e-mails (1000 naar 1100)
Relevant: versterken van lancering nieuw product
Tijdsgebonden: 1 tot 31 mei 2018


WAT IS JE DOELPUBLIEK?

Personalisatie is een belangrijke sleutel tot succes – en omvat 2 niveaus. Allereerst is het belangrijk de doelgroep van het bedrijf, merk of product scherp voor ogen te hebben. Maar daarnaast is het evenzeer van belang te specifiëren of deze doelgroep al dan niet hetzelfde is voor deze specifieke video’s / e-mails.

De inhoud van een video moet interessant én relevant zijn voor de gekozen doelgroep. Zo zal een flitsende clip naar een ouder publiek minder opbrengen dan een video die aangepast is aan deze doelgroep. Denk bij de uitwerking van de video aan: locatie, snelheid, muziek, tone-of-voice, …

WAT ZIJN JE MIDDELEN?

Zoals al gezegd in onze vorige post moet je video niet met de duurste middelen gemaakt worden – maar neem voldoende tijd om voor te bereiden en afwegingen te maken.

  • Zorg ervoor dat het geluid niet storend overkomt
  • Maak beelden niet te donker
  • Houd rekening met het gebruikte materiaal. (ga bv. niet met de microfoon van je fototoestel een groot publiek opnemen)

RESEARCH + TIMING

Een voorbereid man is er twee waard. Dat is zeker het geval bij video. Er zijn onwaarschijnlijk veel elementen die een video kunnen maken of kraken. Dat kan zo uiteenlopend zijn als weersomstandigheden tot rekwisieten. Voornamelijk bij opnames op locatie is het van belang om hier in de diepte te gaan.

PLAN

242017flexmail b

We bedoelen geen Spielbergproductie, maar een scenario, draaiboek en locatie zijn noodzakelijk.

  • Wie zal er deelnemen in de video
  • Waar zal de video worden opgenomen
  • Wat is het script

Denk na over een “plan B” voor al deze elementen. Wat als de acteur ziek is? Wat als het regent? Wat als de camera het begeeft?

Eind goed, al goed? De video is klaar om geïntegreerd te worden in jouw e-mail. Als je ervoor kiest om de video niet in je bericht te plaatsen kan je ook gebruik maken van een landingspagina. Daarna host je je video op een streamingsite of op je eigen website.

EXTRAATJE

Gebruik zeker de tips&tricks uit het vorige artikel om je e-mail te optimaliseren.Krijg je er niet genoeg van? Dan geven we nog enkele extra tips&tricks:

  • Gebruik een aantrekkelijke en interessante thumbnail om de aandacht te trekken.
  • Beperk je CTA’s in je mail. Houd het overzichtelijk.
  • Laat je merk/logo vaak terugkomen in je video, je kan zelfs kiezen om het logo permanent te laten doorlopen in een hoek.
  • Niet genoeg know how in huis? Niemand met ervaring in monteren? Er zijn een heleboel agencies die je willen helpen een overtuigende video te creëren in een mum van tijd.

We horen graag jullie bevindingen !

www.flexmail.eu

Meer van Flexmail: