Event technologies

Apr 24, 2024, 15:25
Mijn eerste week als stagiair bij Flexmail

Mijn eerste week als stagiair bij Flexmail

19 maart 2018

12 weken stage lopen. Het lijkt lang voor studenten en dat zal in sommige gevallen ook wel zo zijn. Voor mij daarentegen was het in een vingerknip vrijdag, stond ik met een glas in de hand op de teamdrink en zat mijn eerste stageweek erop. Waarom Flexmail? Ik koos ervoor om te solliciteren bij Flexmail omdat het een bedrijf is dat tot de top van zijn veld behoort. Mijn doel is om zoveel mogelijk te leren op 12 weken tijd en waar kan dat beter dan bij één van de besten?

Communicatiemanagement

Mijn loopbaan als studente zit er bijna op. Tijdens mijn studies communicatiemanagement aan de PXL  leerde ik dat het eindproduct het allerbelangrijkst is. Daarom is ook de keuze van een stageplek zo belangrijk. Ik ging op zoek naar een fris, dynamisch bedrijf dat zelf een goede communicatie had. Een bedrijf waar ik mijn sterkste vakken copywriting en online communicatie kon gebruiken om eigen content leven in te blazen.

Sollicitatiegesprek

Ook het verloop van mijn sollicitatiegesprek overtuigde me. Op een soort speeddate voor toekomstige stagiairs kwam ik erg zenuwachtig aan de tafel van stagementor Michelle. Michelle Dassen is Business Unit Manager van Flexmail NV. Ze liet mij ronduit praten over mezelf, over wat ik graag en niet graag deed, mijn hobby’s etc. Ik voelde mij meteen op mijn gemak en gerustgesteld. Na het gesprek moedigde ze mij aan om enkele weken uit te trekken om te overwegen welk stagebedrijf ik zou kiezen. Ik heb haar raad opgevolgd maar stiekem had ik toen al beslist dat Flexmail het bedrijf was waar ik 12 weken wilden vertoeven.

Eerste indruk

Flexmail teamOp maandag werd ik begroet door een erg spontane Lies. Ze gaf mij een korte rondleiding in afwachting van Michelle. Terwijl ik wachtte druppelden geleidelijk aan mijn nieuwe collega’s binnen. Stuk voor stuk namen ze de tijd om even goedendag te zeggen, zich voor te stellen of zelfs een babbeltje te slaan. Bij de vierde collega waren de kriebels in mijn buik helemaal verdwenen en wist ik dat ik op de juiste plek was terechtgekomen.

Michelle bracht me naar mijn eigen bureau, met een eigen laptop en schrijfgerei. Het was een leuke aankomst omdat het mij het gevoel gaf dat ik welkom was.

De eerste dagen

In de loop van de dag werd ik ondergedompeld in de e-mailmarketing wereld. Ik leerde zelf met het programma te werken, leerde het intranet te gebruiken en kreeg mijn eerste echte opdrachten. Spannend! Mijn stagementoren Michelle en Tom lieten me vrij om mijn opdrachten in te vullen hoe ik het wilde. Hier en daar stuurden ze bij maar als ik het goed deed werd dat ook zeker gezegd. Dat motiveerde mij om nog meer mijn best te doen. Ik heb in de eerste week al heel wat werk verzet. Bij elke marketingbeslissing, meeting had ik wel wat in de pap te brokken. Gaande van een mening over een nieuw ontwerp tot het invoeren van een nieuwe protocol. Kortom bij Flexmail ben je als stagiair een deel van het team en daar kan ik alleen maar lovend over zijn!

ww.flexmail.eu

Meer van Flexmail :