Event technologies

Apr 18, 2024, 10:26
Ga viraal met je e-mailcampagne

Ga viraal met je e-mailcampagne

06 juni 2017

Een droge e-mail spreekt niet meer aan; een mooie lay-out, een passende afbeelding of foto kan wonderen doen. Anno 2017 heb je nog meer opties en zo lijkt het embedden van video één van de belangrijkste trends te worden in e-mailmarketing. 60 procent van de marketeers doet al aan video-marketing en 82 procent is ervan overtuigd dat het werkt. Waar wacht je nog op om ook jouw fantastische video te delen via mail?

Wil je moeilijkere materie beter verteerbaar maken dan is dit ‘the way to go’. Vanuit zijn luie zetel kan een klant alle informatie kort, bondig en vooral snel tot zich laten komen.

Afbeelding: Wanneer opent de video en wanneer gebruik je best een FALLBACK

Blog_video_email (3)

WHY NOW ?

Nu dat Apple met de lancering van iOS 10 de HTML5 support heeft teruggebracht is het hét moment om aan de slag te gaan met deze nieuwe manier van mailing. Hosten kan op populaire platformen zoals Youtube en Vimeo. Dat heeft als grote voordeel dat het meer en makkelijker geshared kan worden. Maar ook niet te vergeten: deze platformen zijn gratis!

Een fallback is nog wel aan te raden voor alle klanten die een e-mailclient gebruiken die deze optie nog niet ondersteunen.

Dat kan gemakkelijk door de link naar de video onderaan je bericht bij te voegen of te werken met een fallback afbeelding.

STORYTELLING IS KEY

Je hoeft zeker niet het duurste materiaal te hebben om een succesvolle campagne op te starten. Het gaat om het verhaal en het idee. Een video is nog nooit viraal gegaan enkel omdat het met de nieuwste camera en in 4K geschoten was. Maak killercontent niet met het duurste materiaal, maar wel met het beste idee.

BINGEWATCHEN

Maak een reeks video’s die elkaar opvolgen. Zorg voor een goede cliffhanger of teaser naar de volgende aflevering en je creëert trouwe kijkers. In tijden van bingewatchen is het terug leuk om elke week iets te hebben om naar uit te kijken.

Enkel al het woord ‘video’ in je subjectline doet wonderen

TIPS: SHARING IS CARING

Afbeelding: Enkel al het woord ‘video’ in je subjectline doet wonderen

Enkel al het woord ‘video’ in je subjectline doet wonderen

  • Hou het kort : Behandel telkens één onderwerp in een filmpje van 1 à 2 minuten
  • Laat ze verlangen naar meer : Eindig met teaser/cliffhanger of aankondiging
  • Test hem op voorhand : Stuur naar je eigen team voor de meest waardevolle feedback
  • Creeër een huisstijl : Maak je video’s conform en herkenbaar
  • Geef ruimte : Laat de video niet automatisch starten
  • Maak je video’s persoonlijk : Gebruik testimonials

Video is de manier om je publiek te triggeren, engageren en informeren. In een volgend blogbericht gaan we dieper in op een mogelijk stappenplan, zo kan je echt aan de slag gaan.

 

Stay tuned!

www.flexmail.eu

Meer van Flexmail :