Event technologies

Jun 19, 2019, 1:37
De vastgoedsector: Bouwen aan je klantenbestand met e-mailmarketing

De vastgoedsector: Bouwen aan je klantenbestand met e-mailmarketing

25 mei 2018

Vastgoedmakelaars zoeken je droomhuis, verkopen je thuis vol herinneringen aan de juiste persoon of verhuren het appartement dat je met veel liefde renoveerde. De sector is echter erg competitief dus moeten makelaars opvallen. Daarnaast vertrouwen ze erg op referenties en perceptie. Daarom is goed uitgedachte, transparante communicatie ook voor hen onontbeerlijk. Flexmail geeft wat tips en tricks om met goede e-mailmarketing klanten aan te trekken én te behouden.

Waarom e-mailmarketing?

182018flexmail sleutelE-mailmarketing is het communicatiemiddel met uitstek om relaties op te bouwen en te onderhouden. E-mail is een niet dwingend communicatiemiddel. Je benadert het contact met e-mail maar hij kiest zelf of hij het leest, wanneer hij dat doet, of hij ingaat op je calls to action,…  Daarnaast kan je automation gebruiken om een dialoog te creëren met je contacten terwijl je je concentreert op andere taken. Lees hier meer over hoe je marketing automation toepast.


Tips om e-mail adressen verzamelen?

 • Zorg ervoor dat contacten zich via de website kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief. Je kan bijvoorbeeld werken met een pop-upvenster, een inschrijf button op de homepagina, een contactpagina,…
 • Zorg ervoor dat het contact weet waarvoor je zijn gegevens gebruikt. Dat boezemt vertrouwen in bij het contact en is vanaf 25 mei 2018 verplicht dankzij de GDPR-wet.
 • Vraag niet te veel info over het contact, dat schrikt af. Je hebt genoeg met een e-mail adres en een naam. In de vastgoedsector is het ook interessant om de woonplaats van het contact te kennen om hem gerichte content te sturen.
 • Geef mensen ook persoonlijk de kans om zich in te schrijven op je nieuwsbrieven. Wanneer je een huist toont, een kennismakingsgesprek hebt,.. Zorg er wel altijd voor dat het niet dwingend is. Leg uit wat je hen zal sturen, geef hen het formulier maar zorg dat ze weten dat het geen verplichting is. Ga bijvoorbeeld een koffie of een sleutel halen. Zo beslist het contact zelf en heb jij geen lijst vol ongeïnteresseerde contacten.
 • Het is ook altijd een goed idee om sociale media in te schakelen. Je kan daar een call to action plaatsen om klanten zich te laten inschrijven op de nieuwsbrief.

Opbouw van je e-mail

Het is belangrijk dat je e-mail een mooie mix is van info, entertainment en een aantrekkelijk verkooppraatje, in die volgorde.

 • Info is content die je deelt om je contact iets bij te brengen, hem te helpen. Je kan bijvoorbeeld een nieuwe regelgeving voor verhuurders, een interessant nieuwsartikel over de lokale markt, een leuke video over verbouwingen,… delen. Op die manier laat je aan het contact zien dat je met je vak bezig bent en klaar staat om te helpen.
 • In je communicatie kan je af en toe ook een leuke insteker gebruiken. Stuur bijvoorbeeld een e-mail met felicitaties wanneer je contact jarig is of stuur een uitnodiging voor een lokaal evenement. Dat maakt de e-mail wat minder zwaar.
 • Niets zo vervelend dan een e-mail krijgen waarin de schrijver alleen maar probeert te verkopen. Bouw je e-mail juist op.

Type e-mails

WELKOM MAILS

182018flexmail handDat is het eerste e-mail contact. Je stuurt de e-mail meteen nadat je contact zich inschreef en dat zorgt voor een binnenkomer van formaat. Je stelt je kort voor, laat het contact weten wat voor communicatie hij van je kan verwachten en je zorgt voor een duidelijke call to action. Dat kan je bijvoorbeeld doen door een gratis intakegesprek voor te stellen.

 
NIEUWSBRIEVEN

Een nieuwsbrief is de meest consequente communicatie. Het heeft een min of meer vast tijdstip en een vast stramien. Let bij nieuwsbrieven erop dat:

 • Hij leesbaar is in enkele minuten. Maak hem niet te lang want dan haken mensen af.
 • Hij drie tot vijf topics bevat. Met deze getallen is er voor iedereen wat wils.
 • Je relevante, deelbare content gebruikt bijvoorbeeld nieuwe projecten, interessante artikels,…

PROMOMAILS

Promomails zijn een onderdeel van je e-mailverkeer. Er is ook niks mis met promomails zolang ze variëren in onderwerp en regelmatig worden afgewisseld met content e-mails als nieuwsbrieven en andere nurturing communicatie. Daarnaast kan ik niet genoeg herhalen dat je creatief moet zijn in je e-mail communicatie en eruit moet springen.

VROEGERE KLANTEN

Een groot deel van de klanten komt bij een makelaar terecht op aanraden van vrienden, kennissen, buren of noem maar op. Daarom is het belangrijk dat je top of mind blijft bij oude klanten. Je gaat hen niet even frequent sturen als je andere contacten maar je onderhoudt wel best de relatie.

Stuur hen bijvoorbeeld elk jaar je kerstkaart. Je kan hen ook sturen op een jubileum. Bijvoorbeeld je klanten wonen een jaar in het huis dat je voor hen uitzocht. Een extra tip hier is personaliseer je e-mails. Maak tijdens de verkoop een kantnotitie waarover je hen kan aanspreken. Hierdoor zien klanten dat je echt betrokken bent en dat je het beste voor hen wilt. Daarnaast blijf je top of mind en wees maar zeker dat jij de eerste makelaar bent waar de klant aan denkt als iemand hem vraagt voor een aanbeveling.

Zij doen het goed

DE LEUKSTE VERHUIS

182018flexmail zimmo

Vastgoedzoekertjessite Zimmo viert haar fusie met Hebbes en laat de klant meegenieten.

Deze actie was gericht aan de B2B klanten van Zimmo, de makelaars.

Eerst en vooral is het een leuke, creatieve actie die op en top relevant is binnen de sector.

Zimmo zet de fusie in de kijker terwijl ze iets weggeven aan hun klanten. Het is goed voor hun imago en voor de klantenbinding.

De e-mail is mix van lead nurturing en entertainment. Het bedrijf deelt een eigen ervaring met de klant maar met een positieve spin. Dat werkt.

 

 

 


GERICHT COMMUNICEREN MET EEN VLEUGJE SALES

182018flexmail dewaele

Dewaele deelt haar nieuwsbrief met verhuurders.

In de e-mail zie je relevante content die een stukje sales sandwiched.

Dewaele segmenteert erg goed. Met deze mail bereiken ze verhuurders. Zo krijgt iedereen content waar hij iets mee kan.

De mail bevat duidelijke call to actions.

Dewaele nieuwsbrieven hebben een stijlvol, uniform design.

 

 

 182018flexmail dewaele2

 

 

 

 

 

 

 

 

DE FEESTVREUGDE DELEN

182018flexmail jansen

Jansen Real Estate deelt haar kerstwensen met de klanten.

Een kerstkaart is een leuke attentie voor de klanten. Het toont aan dat het bedrijf begaan is met zijn klanten, wat goed is voor de klantenbinding.

Met deze e-mail doen ze daarnaast nog aan lead nurturing en blijven ze top of mind bij de huidige en vroegere klanten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastgoed is een mooie sector met veel mogelijkheden, je moet ze enkel vinden. Gebruik onze tips en ga op zoek naar de e-mailmarketing strategie die werkt voor jou.

www.flexmail.be

Meer van Flexmail :