Event technologies

Jan 20, 2019, 14:02
De toeristische sector: Een vleugje zon in je mailbox

De toeristische sector: Een vleugje zon in je mailbox

07 mei 2018

Wondermooie witte stranden, pittoreske taferelen, eeuwenoude architectuur. De toeristische sector heeft alles in huis om haar klanten te doen smachten naar vakantie met één beeld. Alleen de beelden laten spreken is echter niet genoeg om de klant te overtuigen om voor jouw reisbureau te kiezen. Je moet de klant warm maken, overtuigen om de stap te zetten en jou te vertrouwen om de details rond zijn droomreis te verzorgen. Dat doe je door een goede communicatie strategie op te stellen. Enkele tips van Flexmail:

Waarom e-mailmarketing?

152018flexmail1Mensen vergelijken graag aanbiedingen om zo de beste deals te vinden. Dat betekent dat het boekingsproces van begin tot einde veel tijd in beslag neemt. Het is jouw taak als marketeer om hen te ondersteunen in dat proces. Waarom ben jij de beter keuze? Wat haalt de klant eruit? Waarom ben jij beter dan de concurrentie? Dat zijn allemaal vragen waar je kritisch naar moet kijken en moet opnemen in je strategie. Met een goede e-mailmarketing benader je de klant op het juiste moment met de juiste content voor hem.

Interesses opwekken met een goed onderwerp

Het duurt slechts enkele seconden voor je contact beslist of hij je e-mail de moeite waard vindt. Daarom is het erg belangrijk om een goede onderwerpregel te verzinnen. Je contact moet meteen weten wat belangrijk is en dat kan maar beter een showstopper zijn. Kies een korte en krachtige zin die meteen aanspreekt en indien mogelijk een duidelijke call to action bevat. Aanbiedingen zijn binnen de toeristische sector ook een goed idee. Kies bv. een onderwerpregel als: “Vroegboekkorting: Boek nu en profiteer van hoge kortingen” of “Flashsale: kortingen op tientallen citytrips!”.

Type mails

NIEUWSBRIEF

152018flexmail2Nieuwsbrieven zijn je belangrijkste e-mail gerelateerde communicatietools. Het is een manier om de klant te verleiden. Hij is momenteel misschien niet op zoek naar een vakantie maar houdt je bedrijf wel in het achterhoofd als hij klaar is om te boeken. Daarnaast is het ook gewoon leuk om even weg te dromen naar een opkomende vakantie. Kleed daarom je nieuwsbrieven altijd aan met sfeervolle foto’s, dat werkt.

 

INFO

Ook infomails zijn onmisbaar binnen je communicatie. Je laat met deze mails de klant iets weten. Er zijn verschillende soorten infomails, sommige al wat leuker dan anderen. Zo kan je boodschap zijn dat je een nieuwe feature introduceert bijvoorbeeld als je een makkelijker betalingssysteem invoert. Maar je stuurt ook een infomail om klanten te melden dat er iets misloopt. Een mooi voorbeeldzou hier zijn: Het vliegtuig heeft vertraging. Als je die dingen niet communiceert boekt de klant de volgende keer bij de concurrentie.

BEVESTIGINGSMAIL/OPVOLGINGSMAIL

Meestal boeken klanten hun vakantie lange tijd op voorhand. Je stuurt een bevestigingsmail maar daar is de kous niet mee af. Je kan regelmatig communiceren met je klanten om top of mind te blijven, klanten te binden en aan upselling of cross-selling te doen. Oplossing: bied een upgrade aan op het vliegtuig.

BEDANKT/FEEDBACK MAIL

152018flexmail3Als de klant terug is van zijn reis, bedank hem dan voor zijn vertrouwen. Je stuurt hem een e-mail met een korte boodschap en een vraag om feedback over het verblijf op zich of de samenwerking met je bedrijf.

 

 

Zij doen het goed

BIBBEREN OF BAKKEN

152018flexmail5

Neptune reizen deelt zijn groepsreizen met het publiek.

Neptune reizen biedt een waaier aan reizen aan. Wil je bibberen in Lapland, sightseeën in Berlijn of liever bakken in Italië, het kan allemaal.

Ze maken duidelijk dat zij alles voor jou uitstippelen van A tot Z. Ze staan zelf in voor de invulling van de groepsreizen, dat boezemt vertrouwen in bij de klant.

Neptune reizen omschrijft zijn reizen erg mooi. Ze sommen de voordelen op en gebruiken persoonlijke insteken. Zo is er een groepsreis met Ann in Namibië. Terugkerende klanten kennen Ann. Dat zorgt ook weer voor vertrouwen en klantenbinding.

Onderaan in de brief geven ze nog wat nuttige info over hun kantooruren. Hierdoor moeten ze geen aparte mail sturen en koppelen ze het functionele aan het commerciële.

 

 

 

 

 

 

VOOR IEDEREEN WAT WILS

152018flexmail6Copco travel stuurt zijn veelzijdige nieuwsbrief uit.

Copco travel zorgt voor veel variatie in zijn bestemmingen. Er is voor ieder wat wils. Op avontuur in Sri Lanka, met de hele familie naar Disneyland of toch liever toerist in eigen land. Copco travel verzorgt het allemaal.

Ze gebruiken leuke instekers zoals: Disneyland: het is een ideaal cadeau voor een communie of lentefeest.

Daarnaast maken ze gebruik van duidelijke call to actions zoals, ‘Ik ga mee.’

 

 

 

 

 

 


HET IS FEEST

152018flexmail7

Isis Reizen viert zijn 25-jarig bestaan en laat zijn klanten meegenieten.

Naar aanleiding van hun 25-jarig bestaan biedt het bedrijf een attentie aan bij het boeken van een reis. Dat is een leuk relatiegeschenk en zorgt voor extra conversies.

Isis Reizen verstuurt een e-mail vol met kortingen. De klant krijgt het gevoel dat hij geapprecieerd wordt en voelt zich betrokken bij het bedrijf.

Het persoonlijke tekstje van de zaakvoerster zegt het belangrijkste. Isis reizen is een ervaren kantoor dat erg klantgericht is. De foto van het team is een leuke extra. Mensen zien graag met wie ze te maken hebben. Dat wekt vertrouwen op.

 

 

 

 

 

Tips voor occasionele e-mails

VERJAARDAG OF JUBILEUM

152018flexmail4

Wie wil zijn verjaardag niet vieren op een idyllische locatie? Je kan bv. een gepersonaliseerde mail sturen met een kortingscode voor een weekendje Parijs. Ook jubileums zijn een leuke opportuniteit. Je kan de klant bv. een upgrade geven voor zijn reis om jullie x-aantal jaar samen te vieren of om hem te bedanken voor zijn herhaalde aankopen.


FLASHKORTINGEN

Het bekendste voorbeeld van bedrijven die van flashsales hun core buisines maakten is Groupon. Ook andere bedrijven binnen de toeristische sector kunnen dat soort kortingen toepassen om o.a. op korte termijn de sales te verhogen. Bv. Enkel deze week: 20 procent korting op een weekendje Praag.

NURTURING

Het is belangrijk binnen elke sector om je relatie met klanten te onderhouden. Je doet dat onder andere door de feedback mails, nieuwsbrief maar ook door nurturing mails. Dat zijn mails die niet noodzakelijk als doel hebben te verkopen maar wel laten zien dat je je klant apprecieert. De inhoud van deze mails kan bv. een gratis gids voor Barcelona zijn of een lijst van de top 10 restaurants in Parijs.

Elke branche heeft sterke punten die je kan opnemen in je e-mailmarketing, je moet ze enkel vinden. De volgende branche die we onder handen nemen is Vastgoed. Lees dus binnenkort zeker welke tips we voor hen vonden.

www.flexmail.be

Meer van Flexmail :