Event technologies

Apr 16, 2024, 12:22
Stuur een stappenplan

Stuur een stappenplan

12 december 2016

Het blijft in e-mailmarketing zoeken naar originele vormen om je boodschap over te brengen. Je moet steeds vaker opboksen tegen een overbevolking in een inbox. Volgens Flexmail bestaan daar twee remedies tegen, hou je bericht origineel en overzichtelijk. Het voorbeeld van ‘vlees in the box’ beantwoordt hier volledig aan.

Het is een nieuw concept dat mensen moet overtuigen om vlees via het internet aan te kopen. Webshops groeien als paddestoelen en de internauten vinden het tegenwoordig normaal om boeken en gadgets via internet te bestellen, zelfs pizza’s komen via een webshop aan huis. Maar vers vlees, dat is nog andere koek. Kijk even hoe de e-marketeer van dienst dit heeft aangepakt.

flexmail412016 site1 De header is duidelijk. Geen cryptische omschrijving, noch een promotionele boodschap. Er wordt gewoon sec verteld waarover het gaat. Dit gebeurt over de hele breedte van het bericht. In een preview venster is dit gewoon te zien. Let op de kleine gimmick. De O van box wordt een doos met een varkentje. Zowel tekstueel als visueel wordt de boodschap over gebracht.

2 Na de header wordt de boodschap in klare taal gebracht in een groot lettertype. Mocht de lezer de rest van de boodschap overslaan, dan heeft hij toch de essentie meegekregen. Let op dat de eerste zin het principe naar voor schuift, maar dat de tweede zin al dadelijk een antwoord wil geven op de mogelijke bezwaren die geuit kunnen worden. Vooral die ‘gekoeld’ staat er niet voor niets. Persoonlijk hadden we dit woordje verder naar voor geschoven.

3 Een stappenplan moet overtuigen. Het is een ongewoon product via het digitaal kanaal. Dus kunnen we beter doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. In drie stappen wordt uitgelegd hoe je de steak aan huis geleverd krijgt. Er is slechts één stap die geïllustreerd wordt. Dat trekt natuurlijk het mensenoog. Dat heeft een reden, het belangrijkste argument, de lezer overtuigen dat het vlees correct en vers zal aankomen, wordt hier in de verf gezet. Het wordt gedaan met een blik achter de schermen. Onderzoek wees uit dat dergelijke insteken renderen.

4 Uiteraard is conversie het uiteindelijke doel van e-mailmarketing. Na de header, de USP en het stappenplan is het stilaan tijd voor een Call-To-Action. Deze geeft ineens een actief gevoel mee met de knop “bestel nu”. Als extra argument wordt er nog een korting ingezet. Het is immers een nieuw concept. Daarom heet die kortingscode ook zo. Hoe duidelijker de omschrijving, hoe gemakkelijker ze gebruikt wordt.

5 Hoe sterk de e-mail ook opgebouwd is, de footer is een beetje een afknapper. En daar merk je ook ineens de beperkingen als je met een afbeelding werkt. Het is misschien dan wel handig omdat alles een klik registreert en de lezer naar de website brengt. Maar het nadeel is dat maar één enkele klik onder je plaatje kan leggen. Een e-mailadres van een “mailto” voorzien is niet mogelijk en al evenmin kan je een echte url anders dan op de hoofd-url laten vallen. Gelukkig heeft het e-mailplatform er zelf nog even een correct uitschrijf doorklik onder gezet…

www.flexmail.be

Meer van Flexmail :