Event technologies

Sep 19, 2024, 23:08
Eerste groot mobiele laadpark voor evenementen en concerten

Eerste groot mobiele laadpark voor evenementen en concerten

19 september 2024

Het mobiele laadpark dat Fimatec en emosS op Demo Days hebben geïnstalleerd, is een innovatieve oplossing voor het laden van elektrische voertuigen op locaties zonder netstroom. Dit tijdelijk laadpark is de eerste met deze omvang in België welke gevoed wordt door een batterij.

De basis van dit systeem is dus een krachtige Atlas Copco batterij met een capaciteit van 575 kWh. Omdat er op deze beurslocatie geen vaste stroomvoorziening beschikbaar is, wordt de batterij gevoed door een stroomgenerator die veel minder CO² en NOx uitstoot.

De batterij voedt in deze opstelling 10stuks emosS Flexi werf- en evenementenlaadpalen, elk van de laadpalen is uitgerust met vier laadpunten. Dit maakt het mogelijk om tot 40 elektrische voertuigen tegelijkertijd op te laden.

Fimatec kan op dit moment laadparken tot 120 voertuigen inrichten met emosS-laadpalen. De werf- en evenementlaadpaal is geconnecteerd op met alle gekende netwerken. Gebruikers kunnen dus eenvoudig hun eigen laadpas gebruiken om te connecteren of een emosS-laadpas gebruiken. Als men geen laadpas bij zich heeft, kan men via een QR-code zich alsnog connecteren en laden.

Met deze innovatieve combinatie van batterijopslag en stroomgenerator leveren Fimatec en emosS een flexibele, efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor mobiele laadbehoeften, ideaal voor tijdelijke installaties of locaties zonder netstroom zoals evenementen.

Fimatec is de verdeler voor de verhuuroplossingen van de Flexi-laadpalen van emosS.