Event technologies

Apr 19, 2024, 10:34
Stuur eens een etalage op!

Stuur eens een etalage op!

03 oktober 2016

“Het oog doet eten”, een uitspraak die we allemaal kennen. Dat is de reden waarom sterrenchefs er voor zorgen dat hun gerechten niet alleen goed smaken, maar ook een streling voor het oog zijn. Waarom zouden we dat principe niet toepassen in e-mailmarketing. De e-mailchefs van 1dayfly en Monoqi doen het alvast.

Je kan in de media er niet meer naast kijken. Er wordt enorm aandacht besteed aan de bloggers en de ‘instagrammers’ die hun volgers beïnvloeden voor een of ander product. Deze ‘influencers’ zoals ze tegenwoordig heten, do1dayflyen dat met woord, maar vooral met beeld. En dat blijkt te werken. Naast Instagram is er nog een sociaal medium dat eigenlijk alleen maar op beelden drijft. Pinterest bevat nauwelijks tekst, het is vooral een visueel ingestelde muur van beelden die tot inspiratie moeten leiden.

Een etalage

De twee voorbeelden die we vandaag brengen, 1dayfly en Monoqi spelen in op deze filosofie. Ze sturen frequent e-mailberichten die hoofdzakelijk uit beelden zijn samengesteld. Als je beide e-mailberichten vergelijkt, dan zie je dat hun blokken gelijkaardig opgebouwd zijn. Naast het sprekende beeld, is er slechts een summiere uitleg voorzien. Niet de tekst, maar de foto moet immers de boodschap brengen en primeert dus ook. Dat is wat de content betreft.

Actie en nog eens actie

Dan is er uiteraard de Call-to-Action. Die is in beide voorbeelden zeer zichtbaar aanwezig. Dat is ook nodig. Want de afbeelding moet prikkelen en dadelijk verleiden tot het zoeken van meer informatie. Daarom die grote knoppen. Bij Monoqi houden ze het op een steenkoolgrijze achtergrond, omdat ze design willen uitstralen. De CTA is een deur naar nog meer inspiratie. Bij 1dayfly zijn ze minder subtiel, daar is de heldere oranje knop een rechtstreekse weg naar het winkelkarretje.

Beeldpagina’s in de in-box

Voor beide methodes valt er uiteraard wat te zeggen, maar ze zijn allebei identiek als het over het visuele aspect gaat. Zet beide figuren even naast je browser en vergelijk met Pinterest, Instagram of eender welke vorm van sociale media. De gelijkenis is snel duidelijk. En we weten dat iedereen heeft leren omgaan met dergelijk beeldrijke pagina’s, waarom dan niet in de in-box?

www.flexmail.be

Meer van Flexmail :