Event technologies

Jun 21, 2018, 18:35
Wifi, internet, AV, Communicatie – één netwerk – 1000 mogelijkheden

Wifi, internet, AV, Communicatie – één netwerk – 1000 mogelijkheden

29 augustus 2017

Licht, geluid, video, communicatie, internet, … evenementen en evenementenorganisatoren weten wat het is om met een wildgroei aan kabels van elk bedrijf dat aanwezig is om te moeten gaan. Dankzij TymNet en hun innovatieve ‘één-kabel-oplossing’ behoren de verwarringen bij mensen en bedrijven tot het verleden. Maar TymNet is nog veel meer dan dat ... Innovatieve IT-oplossingen op maat van de klant, daar gaat het om.

TymNet is opgericht Stijn en Giovanni, twee AV-techniekers die constant tegen dezelfde problemen en irritaties botsten. Samen creëerden ze TymNet, een bedrijf dat al die irritaties en problemen verhelpt. De jonge decennia maakt de wereld een enorme digitale evolutie door. De standaard is steeds verbeterd en de drempel om “nieuw en authentiek” te zijn is steeds hoger geworden. Dat betekent dat tal van bedrijven zich focussen op facetten zoals licht, geluid, video, communicatie en internet. En dat resulteert in een wildgroei aan kabels, wat dan verwarringen creëert bij de mensen en de bedrijven zelf.

TymNet reageert pro-actief op deze situaties. Hoe? Met een innovatieve oplossing waar alle communicatie wordt gebundeld tot één fysieke kabel. TymNet legt uw netwerk. Hierdoor kunnen alle bedrijven inpluggen op de gewenste locatie zonder de kilometers kabels en draden. Vanuit dit netwerk biedt TymNet een gevarieerde service aan dat zoals Wifi, AV-Distributie, communicatie, …

Eén wifi netwerk – ontelbare mogelijkheden

Het wifi-netwerk van TymNet is even flexibel als het netwerk. Op die manier kan iedereen van elk evenement of festival genieten als nooit tevoren. En dat geldt niet enkel voor de podia, ook decoratie en verschillende markten rondom het event verdienen evenveel aandacht. En daar zorgt TymNet voor, zoals een recent project in Aalst bewijst. TymNet installeerde er een volledig wifi-netwerk waarmee alle bezoekers cashless konden betalen. Ze lieten de decorverlichting meewerken met het podium, legden mee de VIP-gasten in de watten én maakten dat productie en crew ten alle tijden in contact met elkaar stonden.

Sociale media

Overal verbonden zijn, lijkt vandaag evident, maar is technisch gezien niet overal voorzien. Ofwel moeten organsiatoren dan hun persoonlijke bundels gebruiken, ofwel een aansluiting aanvragen voor één dag. Beide opties zijn duur en zeer belastend voor de organisatie en hun budget. Ook hier biedt TymNet een oplossing door internettoegang voor beperkte tijd beschikbaar te stellen. Snel en zonder limiet. Deze oplossing kunnen ze zelfs in het midden van een veld aanbieden zonder iemand lastig te moeten vallen of honderden meters kabel te moeten voorzien.

Sociaal interactieplatform

TymNet heeft ook intern zijn eigen sociaal interactieplatform ontwikkeld. Social Wall is een platform waar de communicatie tussen organisatie en de bezoekers centraal staat. Via sociale media worden live reacties, foto’s en video’s van de bezoekers gedeeld en kan de organisatie direct communiceren over het evenement naar de bezoekers toe. Planning aanpassen, mededelingen, live videostreams, reacties, posts, … het kan allemaal. Dankzij een innovatief ontwerp is dit platform toegankelijk op ieder toestel.

Tymnet op Facebook

www.tymnet.be

Meer van Tymnet:

Tymnet