Event technologies

Feb 16, 2019, 3:51
TymNet doet meer dan alleen wifi

TymNet doet meer dan alleen wifi

01 december 2017

Altijd en overal bereikbaar zijn is de jongste jaren geëvolueerd van een ‘nice-to-have’ naar een ‘must-have’. Om een betrouwbaar (tijdelijk) netwerk te installeren, kunnen de klanten terecht bij TymNet dat ondertussen op meer dan 15 jaar ervaring kan bogen. “Maar TymNet is meer dan alleen wifi”, vertelt zaakvoerder Giovanni Desramault.

“Wij bieden bijvoorbeeld ook gepersonaliseerde applicaties, livestream services, digitale informatieborden, social-media-integratie en schaalbare AV-netwerken aan.

Klanten verwachten dat ieder event zijn eigen wifinetwerk heeft, waar dat event ook plaatsvindt. Op veel locaties is er echter weinig of geen infrastructuur of onvoldoende capaciteit aanwezig. ‘Hoe kunnen wij dan wél aan de verwachtingen voldoen?’. Die vraag lag aan de basis van de creatie van TymNet. “Om perfect aan de wensen van de klant te voldoen, bieden wij een eenvoudig, schaalbaar en duidelijk systeem. Gewoon aansluiten, vijf minuten wachten tot het volledig systeem zich automatisch configureert en je kunt meteen beginnen surfen.”

Snel en eenvoudig

Hoe gaat TymNet dan te werk? “Onze technieker stelt een aantal basisvragen zoals het aantal bezoekers, de afmetingen van de locatie en het aantal persleden, en informeert of er specifieke internetapplicaties gewenst zijn zoals live streaming. Eenmaal dat duidelijk is, nemen wij contact op met de locatie om na te gaan of er een bestaande installatie is of we van nul af aan moeten beginnen. Er wordt dan een analyse gemaakt van de vraag en een passende offerte opgemaakt die voldoet aan alle gestelde eisen. Gaat de klant akkoord, dan komt onze technieker de installatie plaatsen volgens de regels van de kunst en kan het surfen snel beginnen. Ook aan discretie wordt gedacht. Na het evenement worden alles persoonlijke gegevens zorgvuldig verwijderd.”

Aanbod

TymNet versterkt niet alleen bestaande installaties, maar biedt ook volledig nieuwe tijdelijke installaties aan. “Naargelang de vraag kan dat bijvoorbeeld perfect het allersnelste 4G internet van de markt zijn. In België of elders maakt niet uit: wij kunnen overal in Europa een supersnelle glasvezelverbinding aanleggen. Nog een voordeel is dat alle kosten op voorhand bekend zijn. De klant betaalt bij ons altijd een vaste prijs zonder extra kosten voor verbruik.”

En er is meer

Met haar betrouwbare en ‘up to date’ ICT-infrastructuur levert TymNet niet alleen wifiverbindingen, ook het opstellen van mobiele kantoren en het streamen van data zoals video of geluid binnen het event of naar buiten toe, maken deel uit van het aanbod. Dankzij solide samenwerkingen met verschillende partners staat TymNet ook in voor onder meer gepersonaliseerde applicaties, digitale informatieborden, de integratie van social media en de installatie van schaalbare AV-netwerken. Ook het verzamelen van big data over bezoekers, het maken van custom app’s en het creëren van betrouwbare verbindingen voor kritische taken zoals camerabeveiliging, kassasystemen of videotransmissie is een kolfje naar de hand van deze ICT-specialist.

www.tymnet.be

Meer van Tymnet :

Tymnet