Event technologies

Jan 21, 2019, 20:41
Videomarketing: de laatste updates!

Videomarketing: de laatste updates!

11 december 2017

Er is geen medium dat zo in de lift zit als video. Omdat er hierdoor zoveel veranderingen plaatsvinden informeren we je in deze blog van Finessebrands over de laatste ins en outs. Ben je meteen volledig up to date.

Wat maakt video nou zo krachtig?

Onze hersenen verwerken video nu eenmaal sneller dan tekst, zo’n 60.000 keer sneller zelfs. Verstuur je een e-mail met videoboodschap dan zal deze 2 á 3 keer beter dan een ‘gewone’ mail werken.

Waar hou je het best rekening mee?

Zorg ervoor dat je je publiek in de eerste seconden van je video ‘pakt’. Volgens Facebook heeft je publiek slechts 8 seconden aandacht voor je video. In de toekomst zal deze tijd alleen maar korter worden en dalen naar slechts 2,48 seconden. Trek dus meteen de aandacht van je doelgroep, anders zullen ze je film niet volledig afkijken.

Ga ook niet voor kwantiteit maar voor kwaliteit en denk voor je begint aan je video na over je focus en doelstellingen. Het is aan te raden om je af te vragen hoeveel mensen je video gaan kijken en stel je budget hier op af.

Waar worden video’s bekeken?

Mensen kijken vooral op hun mobiel video’s. Op desktop wordt ook nog gekeken maar het aantal mensen dat hier video’s kijkt ligt lager. Smart TV is ook populair en zal in de toekomst steeds meer gebruikt worden.

Doordat mensen steeds meer video op hun mobiel kijken, is hun gedrag ten aanzien van de media compleet veranderd:

  • Immediate: zowel het verhaal als de relatie met de kijker is steeds meer 1 op 1.
  • Expressive: we verwerken beeld sneller dan tekst: hier hebben we slechts 13 milliseconden voor nodig
  • Immersive communication: mensen kijken steeds meer online naar video’s, vooral on the go is het een populair medium dat men ter ontspanning gebruikt.

Waar kun je het best posten?

De keuze is reuze wat betreft de mogelijkheden en potentiële kanalen. Onderhand heeft ieder social media platform zijn eigen native video. Er zit alleen veel verschil in beeldverhouding tussen de kanalen. Niet alle content is geschikt voor elk platform.

Denk van te voren dus goed na en vraag jezelf af waar je content voor gemaakt is en niet waar je je video moet gaan uploaden. Zo is Facebook een visueel en auditief medium. Mensen zitten hier om met vrienden en bekenden te communiceren.

Heb je een lange film? Dan is YouTube het kanaal om te posten. Ook wanneer je je event wilt promoten moet je op YouTube zijn. Als Facebook “the heart” is dan is YouTube “the brain”.

Op Instagram kennen de mensen elkaar niet persé persoonlijk maar delen ze wel dezelfde interesses. De video’s op dit medium dienen native te zijn. Met andere woorden: de videoadvertenties moeten aansluiten op de content van het platform waardoor de kijker de advertentie niet als storend zal ervaren.

Hoe kun je met video je product verkopen?

Voordat je begint is het belangrijk om te weten dat het in je video voor slechts 30% gaat om de verkoop van je product en voor 70% over de behoeften van de klant. Laat in je video zien hoe je product werkt en benoem vooral de voordelen ervan. Dit is dan ook de reden dat mensen naar je video kijken.

www.finessebrands.com

www.foxymoxy.be