Event technologies

May 4, 2024, 12:10
Krabbel even nonchalant op je eigen e-mailbericht

Krabbel even nonchalant op je eigen e-mailbericht

09 november 2015

Origineel uit de hoek komen, een boodschap brengen en tegelijkertijd leesbaar zijn. Het is een kunst die e-marketeers zichzelf maar al te graag eigen maken. Het voorbeeld van vandaag komt van een modebedrijf dat Flexmail eerder in deze blog opvoerde.

flexmail362015 siteZe hebben al te vaak originele manieren om de aandacht van de klanten te trekken. Als je deze filosofie in het oneindige kan doortrekken, dan krijg je een extra motivatie van de potentiële lezer om voorbij de onderwerpregel te stappen en de boodschap te lezen. Argumenten zoals “wat hebben ze vandaag weer verzonnen” is misschien niet volgens de boekjes, maar ze werken. Noem het gewoon spelen op de intrinsieke motivatie van de lezer.

1 Het idee en de uitwerking van het e-mailbericht mag dan zo gek zijn als je wil, toch houdt men zich consequent aan de klassieke header. Het sobere logo als eerst, netjes in het midden. Vervolgens de menu, zoals je die ook op de digitale webshop ziet. Hoe cassanter de rest van het bericht is, des te belangrijker is om te zorgen voor de herkenbaarheid. Dat heeft men hier – net zoals in de andere berichten – ook zeker gedaan. Een klant mag je wel verrassen, maar niet afschrikken!

2 We starten voorzichtig. Op het eerste zicht wordt de normale routine verder gezet. Een sjaal wordt in chocoladeletters aangekondigd. De prijs is speciaal. Daarom is hier ineens die prijs met de hand er bij geschreven. Geef toe, dit is een opvallende situatie. Als je wat vluchtig scant doorheen het complete bericht, is die € 59,95 eigenlijk de eerste plek waar het oog aan blijft vasthaken. Heb je eveneens gezien dat het eerste speelse element ook vlak bij een Call-To-Action [SHOP NU] staat? Het is de heilige Drievuldigheid van e-mailmarketing: een mooie aanbieding, een scherpe prijs en een CTA

3 Hier wordt de lay-out een stuk speelser. Foto’s net alsof die uit een modeboekje geknipt werden, lijken op het scherm op het scherm gekleefd. Net alsof je je eigen op maat gemaakte ‘mood-book’ voor ogen hebt. De tekst lijkt geschreven. En naar inhoud is het geen echte verkooppraat. Wel een verklarende uitleg waarom je dit modeding wil hebben. Het getekende vliegtuigje en parasol zijn al even nonchalant, maar ook dit werkt. Wie heeft er niet in een flits aan een vakantie gedacht? De body van dit e-mailbericht kabbelt zo verder. Iedere keer een blok beelden met commentaar, maar dan telkens afgewisseld met een duidelijke CTA.

Langzaam maar zeker gaat het e-mailbericht op het einde terug over op de klassieke format waarbij de figuren terug recht staan en de gewone tekstvorm met rechte gedrukte letters hun plaats weer innemen. Daardoor springt de body die een tikkeltje anders is, uiteraard nog meer in het oog. Een e-mailformat om eens goed te overwegen. Uiteraard is er hier wel nog een waarschuwing op zijn plaats.

Als tekst in afbeeldingen steekt, dan weet je natuurlijk nooit of een spamfilter hier geen problemen mee heeft. En helaas zijn er nog steeds e-mailclients die hardnekkig de afbeeldingen standaard op uit hebben staan. Niet alleen wordt de alt-tag super belangrijk. De lezer kan uiteraard ook beslissen de afbeeldingen alsnog te laden, maar dan in de magie van de nonchalante vorm weg. Dat is gewoon zonde!

www.flexmail.eu

Meer van Flexmail :