Event technologies

Apr 28, 2024, 17:53
Seizoensbericht met 6 scherpe kenmerken

Seizoensbericht met 6 scherpe kenmerken

12 oktober 2015

De context waarbinnen iemand een e-mailbericht ontvangt is zeer relevant. Soms helpt de kalender ons een handje met die relevantie. We zijn weer in voor een reeks seizoengebonden e-mailcampagnes. Halloween is de opener, Sinterklaas zit op de hielen en de kerstdagen vormen het hoogtepunt, om vervolgens met Valentijn af te sluiten.

Eender welk product kan inhaken op deze momenten van het jaar, mits het verhaal maar klopt. Dus naast de tijdigheid – je moet ruim op voorhand aan de bel trekken – moet je er ook voor zorgen dat het je lezer duidelijk is waarom je bijvoorbeeld de kaart van Halloween trekt.

flexmail332015 site1 Sfeer scheppen start van bij het begin. Dat gebeurt hier op een perfecte manier. Er is duidelijk voor gekozen om van het logo af te blijven. Het wordt wel in een sfeerbeeld geplaatst dat niet alleen de sfeer van een grot, maar ook van Halloween suggereert. Vaak wordt er wel voor gekozen om het logo te thematiseren. Hier zou van de O een perfecte gemaakt kunnen zijn. Maar in e-mailmarketing – waar de lezer je slechts fracties van een seconde gunt voor herkenning – laat je dit best achterwege.

2 Geef duidelijk zicht over het evenement dat in de aanbieding staat. Halloween en het domein van de grotten van Han worden hier aan elkaar vastgeknoopt. Let ook op twee bijkomende elementen. De sfeer van het donkere wordt in het gehele bericht doorgetrokken. Het is zwart tot en met de footer. Voor de datum van de aanbieding wordt gekozen voor een contrasterende kleur. Een rode blok moet als kapstok dienen. De kans is zelfs groot dat dit de plaats is waar de gehaaste lezer zijn oog voor de eerste keer op laat vallen. Dat impliceert dat hij het logo overgeslagen heeft en een stuk van de context heeft laten schieten. Maar dat wordt in 3 opgelost.

3 Hier worden de twee elementen van het park, de grotten en de wilde dieren, in echte Halloween stijl geplaatst. Ook hier kiest met voor een contrasterende kleur die lekker opvalt tegenover de zwarte achtergrond. Het zou ons niet verbazen dat heel wat grafici deze e-mail eigenlijk als lelijk zouden omschrijven. Maar wat ben je met een gelikt plaatje waar zelfs de meest lucratieve aanbieding in de achtergrond opgaat. Camoufleren, dat is niet het uitgangspunt bij e-marketing.

4 Uiteraard hebben de lezers van een nieuwsbrief voordeel. Want dat is één van de redenen waarom de lezers zich netjes ingeschreven houden. Korting, speciaal voor hen, hadden we zelf wel iets groter gezet. Want dat mag naast de data wel heel erg hard opvallen. Persoonlijk hadden we hier voor een rode blok gekozen. De kleine lettertjes volgen dadelijk op de aanbieding. Men suggereert hier ook om het bericht te bewaren. Het is dan tegelijkertijd de kortingsbon. Een opt-in adres zo ver krijgen dat ie je bericht op een speciaal plaatsje bewaart, is niet verkeerd. Want mocht hij geen gebruik maken van de aanbieding, vroeg of laat komt hij het bericht toch nog eens tegen.

5 Voor de Call-To-Action werd er geopteerd voor een opvallende knop. Zelfs de websites keren terug naar de platte lay-outs die zo uit de jaren tachtig kunnen komen. De css van vandaag heeft wat van de vintage trend. Zo ook hier de knop die er door de keuze van de kleur zo uitspringt. Het is, naast de andere CTA's het enige witte vlak in een zee van zwart. Opvallen is duidelijk de boodschap!

6 Na de essentie volgt de uitbreiding. Want we weten het, onze lezers zitten constant in tijdsnood. De essentie is verteld: de gelegenheid, de speciale actie en de kortingsbon. Nu heb je de aandacht verloren – deze keer liever niet – of gewonnen. Gewonnen kan al dadelijk een beslissing zijn om te gaan, of eentje waar meer info nog dat extra zetje moet geven. Dat volgt in de tweede helft van het e-mailbericht waarbij de CTA's duidelijk een helpende hand willen reiken. Het service element is al even belangrijk. Want lezers, die willen geholpen worden. Zelfs al is het om te gaan griezelen!

www.flexmail.be

Meer van Flexmail :