Event technologies

Apr 28, 2024, 13:30
Een beetje zwarte humor in 6 stappen

Een beetje zwarte humor in 6 stappen

19 oktober 2015

E-mailmarketing moet niet altijd bloedserieus zijn. Een vette knipoog blijft soms wat langer hangen dan een droge zakelijke tekst. Je kan kiezen voor een openlijke grap... Maar je kan ook voor wat subtiele zwarte humor kiezen, het hang een beetje af van het doelpubliek. In het e-mailbericht dat we vandaag als case opvoeren zijn het de denkers over de marketing die aangesproken worden. Dus mag het ook wel een tikkeltje omfloerst zijn.

flexmail3420151 Het begint al in de voortekst. We hebben in deze blog reeds herhaaldelijk gewezen op het belang van de eerste regel tekst van je e-mailbericht. Deze tekst is in de meeste webbased e-mailclients onmiddellijk na de onderwerpregel zichtbaar. Met "teveel budget, te weinig tijd" wordt al dadelijk de toon gezet.

2 Die ondertoon wordt ook visueel gebracht. Een foto met een kat die aan het rollen is in de overschot van het budget. De link naar de iconische Garfield is niet ver weg. Tegelijkertijd wordt in die figuur ook ineens de koppeling gelegd. Het gaat over de Premium Service van Trend Watching. En de lezers weten dat deze service prijzig is.

3 Na de slogans en de visuele act, volgt de uitleg in volle tekst. Daar wordt de potentiële klant gewezen op de komende budgetronde en de eventuele overschotten van de huidige lopende budgetten. Het is nu in oktober het perfecte seizoen om dit aan te kaarten. Seizoengebonden e-mailberichten moeten niet persé aan een feestdag opgehangen worden. De Call-To-Action is nog eerder bescheiden, maar past wel perfect binnen de gelezen tekst. Men komt deze CTA vanzelf tegen.

4 Voor de visueel ingestelde lezers die de volle tekst overslaan, wordt de boodschap nog eens herhaald in een figuur. Het product wordt getoond met een pijltje onderaan richting de grote knop die als CTA fungeert. Het leidt het oog bijna automatisch richting de conversie. Het gebruik van de woorden 'early-bird' en 'discount' zijn uiteraard niet toevallig. Kijk ook even welke woorden vet afgedrukt staan.

5 Als het product niet overtuigt, dan zijn misschien een trits gezagsargumenten best handig. En dus worden een aantal grote klanten opgevoerd. Dit zie je eerder zelden in e-mailmarketing, allicht omdat je eerst toestemming nodig hebt van al die bedrijven afzonderlijk. Maar twijfel jij aan het inzicht van die tien bedrijven? Neen, dus moeten we in het rijtje aansluiten. Let ook op de tekst van de CTA. De zachte 'info en prijzen' heeft nu plaats moeten ruimen voor de hardere 'get premium'.

6 Nog niet overtuigd? Een beetje koudwatervrees? Dan is er nog de rechtstreekse helplijn van Sofie. Het woordje 'directly' is ook met zorg gekozen. De link zit onder de CTA, maar de ondertekening bevat ook de rechtstreekse contactgegevens. Geen info@ adres en een directe lijn naar Sofie moeten twijfelaars de kans geven hun vragen te stellen. Onderzoek heeft reeds meermaals uitgewezen dat een mens van vlees en bloed – e-mailberichten geven vaak het gevoel met techniek te praten – aanleiding kan geven tot hogere conversie. Een prospect zal niet zo maar rechtstreeks bellen. Die is klaar om overtuigd te worden!

www.flexmail.be

Meer van Flexmail :