Event management

Jun 19, 2019, 0:39
CWT tracking tool realiseert een besparing tot 2% op reiskosten

CWT tracking tool realiseert een besparing tot 2% op reiskosten

17 juli 2018

Carlson Wagonlit Travel - de wereldwijde zakenreismanagement-organisatie - is bezig met het wereldwijd uitrollen van de CWT Price Tracking tool. De applicatie heeft zich in een succesvolle testperiode al bewezen, het leverde klanten een besparing tot 2% op van de totale reiskosten.  Elke dag helpt CWT reizigers op weg, vult bijna 260 Boeing 747’s en 100.000 hotelkamers, en organiseert 105 bedrijfsevenementen.

De technologie achter de Price Tracking tool houdt voortdurend de prijzen voor vluchten en hotelkamers in de gaten en vergelijkt deze met bestaande boekingen. Wanneer de applicatie besparingen vaststelt, worden de bestaande boekingen automatisch geannuleerd of omgeboekt tegen de lagere tarieven. Op deze wijze zijn CWT-klanten verzekerd van de best mogelijke tarieven en kan dit aanzienlijke besparingen opleveren.

"Met deze technologie kunnen onze klanten tot 2% besparen op hun totale reiskosten - dat is een behoorlijk bedrag voor elk bedrijf met een omvangrijk reisprogramma," aldus Patrice Simon, CWT's CTO, Strategy & New Product Development. "En het mooiste van alles: de tool is grotendeels geautomatiseerd, 7 dagen per week rond de klok operationeel en levert elke dag weer besparingen op.”

De Price Tracking tool is het resultaat van een partnerschap tussen CWT en Yapta, een leverancier van prijstracking diensten voor vliegtickets en hotelprijzen. CWT testte het aanbod van verschillende concurrerende technologie-leveranciers en concludeerde dat Yapta consequent als beste uit de bus kwam.

De eerste testperiodes van CWT in de Verenigde Staten waren zeer succesvol. De besparingsmogelijkheden in de rest van de wereld zijn mogelijk nog groter, gezien het versnipperde aanbod in Europa, Latijns Amerika en Asia Pacific.

Momenteel boeken CWT-medewerkers ongeveer 1 op de 20 vlucht- of hotelreserveringen handmatig om tegen een lager tarief. Door het proces volledig te automatiseren zal dat aantal verder stijgen. CWT streeft het ambitieuze doel na om de Price Tracking tool wereldwijd in de komende 18 maanden bij duizenden klanten door te voeren.

Over Carlson Wagonlit Travel

Bedrijven en overheden vertrouwen op ons om hun mensen met elkaar in contact te houden. Wij voorzien hun reizigers van een volledig afgestemde reiservaring waarbij we innovatieve technologie combineren met onze ruime ervaring. Elke dag helpen we reizigers op weg en vullen bijna 260 Boeing 747’s en 100.000 hotelkamers, en organiseren we 105 bedrijfsevenementen. We zijn operationeel in circa 150 landen, en realiseerden in 2017 een transactievolume van meer dan 23 miljard US Dollars.

Voor meer informatie over CWT: www.carlsonwagonlit.com

Meer van CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg :

CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg