Event management

Mar 29, 2024, 6:55
EcoVadis beloont Carlson Wagonlit Travel met Golden rating

EcoVadis beloont Carlson Wagonlit Travel met Golden rating

24 april 2017

Carlson Wagonlit Travel (CWT), wereldwijd marktleider in zakenreizen en meetings & events, behoort tot de top 1% van alle bedrijven wereldwijd die op verantwoorde wijze zaken doen. Dit is gebaseerd op de scores van EcoVadis, het bureau dat prestaties beoordeeld op het gebied van milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. CWT werd beloond met de Gold Corporate Social Responsibility (CSR) rating, vorig jaar scoorde CWT nog een Silver rating.

132017cwt site"Het is een buitengewoon grote eer om deze golden rating te mogen ontvangen als erkenning van onze inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen," zei Kurt Ekert, president en CEO van Carlson Wagonlit Travel. "Responsible Business is een fundamenteel onderdeel van onze algemene bedrijfsvoering, en iets wat we dagelijks naleven. Het is direct terug te voeren op de cultuur en kernwaarden van CWT: integriteit, zorg, leiding en passie. Bij elke beslissing die we maken overwegen we de impact die het heeft op het milieu waarin we opereren."

EcoVadis - die jaarlijks meer dan 25.000 leveranciers beoordeelt - maakt gebruik van een methodologie die bedrijven classificeert volgens 21 CSR-criteria, in vier thema's: Milieu, Arbeid, Verantwoord zaken doen en Duurzame inkoop. De prestaties van CWT in elk van deze vier thema's werden geëvalueerd op basis van beleid, acties en resultaten.

"Dat we erkend zijn als een van de mondiale leiders in maatschappelijk verantwoord ondernemen is het resultaat van al het harde werk, de inzet en de betrokkenheid van onze collega's op elk niveau in onze organisatie in bijna 150 landen", aldus Françoise Grumberg, Vice President van CWT, Global Responsible Business.

Over Carlson Wagonlit Travel

Carlson Wagonlit Travel (CWT) is wereldwijd marktleider in zakenreizen en meetings & events - en bedient klanten in circa 150 landen. Onze technologische oplossingen -gecombineerd met de expertise van meer dan 18.000 mensen- helpt onze klanten het optimale uit hun reisprogramma te halen, terwijl tegelijkertijd de reizigers verzekerd zijn van een best-in-class service. In 2016 realiseerde CWT een totaal transactievolume van 23 miljard US Dollars. Voor meer informatie over CWT: www.carlsonwagonlit.nl. Volg ons op Twitter:  @CWTBenelux.

Over EcoVadis

EcoVadis is het eerste samenwerkingsplatform dat bedrijven de mogelijkheid geeft om de milieu en sociale prestaties van hun wereldwijde leveranciers te beoordelen. EcoVadis combineert haar technologie en expertise en levert eenvoudige CSR scorekaarten, met 150 inkoopcategorieën, 21 CSR indicatoren in 120 landen. De ratings zijn in lijn met de GRI / G4 en ISO 26 000 richtlijnen, het EcoVadis platform helpt bedrijven om risico's te verminderen en prestaties en innovatie in hun leveranciersnetwerk te verbeteren.Voor meer informatie:

www.ecovadis.com

www.cwt-meetings-events.com

Meer van CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg :

CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg