Event management

Apr 25, 2024, 13:30
Inzet van Strategisch Meetings Management in 96% succesvol

Inzet van Strategisch Meetings Management in 96% succesvol

01 juli 2016

Bedrijven die een programma hebben om hun meetings strategisch te beheren, geven dat deze aantoonbaar waardevol is. Als belangrijkste voordelen van de inzet van een Strategic Meetings Management (SMM) programma worden genoemd: meer transparantie in de uitgaven, kostenbesparingen, inperken van risico’s en een betere naleving van het reisbeleid. Uiteindelijk leidt dit alles tot een verbeterde efficiency met betrekking tot vergaderingen en evenementen. Dit blijkt uit een nieuw wereldwijd onderzoek, uitgevoerd door Carlson Wagonlit Travel (CWT) en de BTN Group.

Het onderzoek Driving Success in Strategic Meetings Management gaat in op de voordelen van een SMM-programma. De helft van de respondenten met een SMM-programma geeft aan een besparing te hebben gerealiseerd van 10%. 17% zegt zelfs dat de besparing meer dan 15% bedraagt. Op het gebied van kostentransparantie en –reductie valt direct grote winst te behalen door het centraliseren en contracteren van hotel suppliers.

Ondanks deze aanzienlijke voordelen staat de SMM-markt in de kinderschoenen. Door het ontbreken van een standaardmethode is de perceptie dat het complex is om een SMM- programma te implementeren. Het tegendeel is echter waar. Het is juist eenvoudig omdat elk programma uniek is. Het kan dus flexibel worden afgestemd op de specifieke behoefte van een bedrijf.

Kari Wendel, Senior Director of Global SMM Strategy & Solutions: “Op grond van het onderzoek is ons advies: start niet te ambitieus bij het initiëren van een SMM-programma. Houd het simpel en focus op de strategie. Toon eerst de waarde aan en optimaliseer daarna stapsgewijs de verschillende aspecten van het programma”.

Voor de studie zijn meer dan 20 travel en meetings management experts en SMM professionals geïnterviewd. Daarnaast hebben ruim 246 meeting & events planners wereldwijd een online enquête ingevuld.

Lees het volledige rapport

www.cwt-meetings-events.com

Meer van CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg :

CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg