Event management

Apr 24, 2024, 11:54
Carlson Wagonlit Travel opnieuw beloond met golden rating van EcoVadis voor haar MVO-programma

Carlson Wagonlit Travel opnieuw beloond met golden rating van EcoVadis voor haar MVO-programma

19 april 2018

Carlson Wagonlit Travel (CWT), een wereldwijde marktleider op het gebied van digitaal reismanagement, heeft voor het tweede jaar op rij een EcoVadis golden rating in de wacht gesleept voor haar beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

EcoVadis is een onafhankelijk en internationaal erkend ratingbureau voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met deze beoordeling behoort CWT tot de beste 1% van alle wereldwijd door EcoVadis geëvalueerde bedrijven, zowel binnen als buiten de reissector. CWT behoort bovendien tot de 1% bedrijven met de hoogste score voor eerlijk zakendoen en ethiek in de reissector.

“Een tweede golden rating op rij voor onze wereldwijde MVO-activiteiten is voor ons én voor onze klanten het bewijs dat het implementeren van de CWT-waarden zijn vruchten afwerpt”, aldus Catherine Maguire-Vielle, hoofd Human Resources van CWT. “Verantwoord ondernemen maakt een belangrijk onderdeel uit van de relatie met onze klanten. Nu EcoVadis ons een gouden certificering heeft gegeven is het voor iedereen duidelijk dat wij ons continue inzetten om te opereren op basis van de hoogste normen ten aanzien van ethiek en gedrag.”

“Deze golden rating is een erkenning voor het feit dat CWT aandacht besteed aan alle MVO- kwesties die voor het bedrijf het meest relevant zijn”, voegt Françoise Grumberg, Vice President Global Responsible Business van CWT, hieraan toe. “Het onderstreept tevens de gezamenlijke inzet van al onze bedrijfsonderdelen om MVO verder in onze bedrijfscultuur te verankeren.”

EcoVadis gebruikt een methode waarin bedrijven worden beoordeeld aan de hand van 21 MVO-criteria, verdeeld over vier thematische categorieën: milieu, arbeid, eerlijk zakendoen en duurzame inkoop. De prestaties van CWT op elk van deze vier thematische gebieden werden geëvalueerd op basis van beleid, acties en resultaten.

Over EcoVadis

EcoVadis is wereldwijd de meest betrouwbare aanbieder van ratings, statistieken en informatie op het gebied van duurzaam zakendoen en collaboratieve tools voor prestatieverbeteringen voor wereldwijde toeleveringsketens. De gebruiksvriendelijke duurzaamheidsscorekaarten van EcoVadis worden ondersteund door een krachtig technologisch platform en een internationaal team van experts op het gebied van duurzaamheid. Ze bieden een gedetailleerd inzicht in risico's op ecologisch, sociaal en ethisch gebied voor 188 inkoopcategorieën in 150 landen. Marktleiders als Johnson & Johnson, L’Oréal, Salesforce, Nestlé, Schneider Electric, Subway, Michelin en BASF behoren tot de meer dan 45.000 bedrijven waarmee EcoVadis werkt. Deze partijen gebruiken allemaal dezelfde methode om op dit gebied samen te werken en hun prestaties op het gebied van duurzaamheid te evalueren en te verbeteren. Op deze manier kunnen zij hun merken beschermen, transparantie en innovatie bevorderen en sneller groeien.

Lees meer op: ecovadis.com

Over Carlson Wagonlit Travel

Bedrijven en overheden vertrouwen op ons om hun mensen met elkaar in contact te houden. Wij voorzien hun reizigers van een volledig afgestemde reiservaring waarbij we innovatieve technologie combineren met onze ruime ervaring. Elke dag helpen we reizigers op weg en vullen bijna 200 Boeing 747’s en 100.000 hotelkamers, en organiseren we 95 bedrijfsevenementen. We zijn met meer dan 18.000 mensen in circa 150 landen.

Voor meer informatie over CWT: www.carlsonwagonlit.nl

Meer van CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg :

CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg