Event management

Aug 8, 2020, 4:26
CWT Meetings & Events voorziet 8% groei in 2020 ondanks tegenwind

CWT Meetings & Events voorziet 8% groei in 2020 ondanks tegenwind

11 september 2019

CWT M&E, de wereldwijde divisie voor vergaderingen en meetings van CWT, zegt dat de industrie van 840 miljard dollar klaar is voor een groei van 8% in 2020, ondanks dreigende geopolitieke en economische tegenwind, zo blijkt uit het 2020 Future Trends Report.

Het rapport merkt op dat de langdurige handelsoorlog tussen de VS en China leidt tot algemene onzekerheid in het wereldwijde bedrijfsleven op weg naar 2020. De angst voor de toekomst van Brexit en de impact ervan op de Europese Unie wordt nog groter. In Azië hebben de protesten in Hongkong bedrijven op hun hoede gesteld, omdat de voortdurende onrust in de stad de vraag in de hele regio zal beïnvloeden. En ook de groeiende bezorgdheid over de impact van klimaatverandering heeft zijn invloed op het ondernemersgevoel.

Ondanks deze problemen zijn er toch redenen om positief te zijn, zegt Kurt Ekert, President en CEO bij CWT. "De behoefte aan live-evenementen wordt relevanter dan ooit tevoren", zei Ekert, die verwacht dat er in 2020 tot 30% van de marketingbudgetten aan live-evenementen gespendeerd zal worden. "Persoonlijke ontmoetingen zijn van cruciaal belang om verbindingen tot stand te brengen tussen merken en hun klanten, en tussen bedrijven en hun werknemers, zeker in tijden van onzekerheid. Weten hoe je risico's wereldwijd kunt beheren en tegelijkertijd aan deelnemers een authentieke en meetbare ervaring aanbieden, dát is de sleutel tot succes in deze sector in het komende jaar en daarna.”

Digitalisering

Het Future Trends Report identificeert de belangrijkste ontwikkelingen in de branche in 2020, inclusief digitalisering, waarbij evenementwebsites in snel tempo worden gecreëerd - 52% meer dan een jaar eerder - omdat meer klanten deze sites gebruiken om meer betrokkenheid te genereren. Mobiele apparaten voegen ook nieuwe functionaliteiten toe met apps die verder gaan dan het instellen van reisroutes, waardoor organisatoren een hogere mate van personalisatie voor bezoekers kunnen creëren. CWT M&E schat dat het aantal event-apps dat sinds 2017 is gemaakt, met 83% is gestegen, terwijl het percentage bezoekers dat apps downloadt is gestegen van 50% in 2017 naar 74% in 2019.

Demografie

Deze nadruk op digitalisering wordt gedreven door de veranderende demografie, aangezien millennials vanaf 2024 de grootste groep zakelijke reizigers wereldwijd zullen worden. Zij worden op de hielen gevolgd door de zogenaamde centennials (vanaf 1996 geboren), de eerste groep van echte ‘digital natives’, die nooit een wereld zonder internet, smartphones en apps hebben gekend.

"Bij deze jongere groep reizigers draait alles om ervaring, authenticiteit en participatie", zegt Derek Sharp, Senior Vice President en Managing Director van CWT Meetings & Events. “Voor Millennials en centennials volstaat het niet om events gewoon ‘bij te wonen’. Ze gebruiken technologie om actief deel te nemen aan de ervaring - voor het evenement, tijdens het evenement en na het evenement. Organisatoren reageren met innovaties die het accent leggen op de mogelijkheid om ervaringen te personaliseren, gekoppeld aan manieren om de resulterende betrokkenheid te meten.”

Authenticiteit

Als het gaat om ervaringsevenementen, waaronder ook incentivereizen, toont het rapport een beweging in de richting van ervaringen die authentiek aanvoelen, waarbij reizigers zich kunnen onderdompelen in een bestemming zoals de lokale bewoners en niet als high-end toeristen. Hand in hand met deze trend is er de groeiende aantrekkingskracht van bestemmingen die buiten de gebaande paden gaan. Dit heeft een aantal veiligheids- en beveiligingsproblemen met zich meegebracht. 42% van de reizigers werd onderworpen aan voorafgaande risicobeoordelingen als onderdeel van het reisgoedkeuringsproces, een toename van 5% op jaarbasis.

Maatschappelijk en ecologisch verantwoorde incentives scoren ook hoog voor 2020. Dit wordt aangewakkerd door deze volgende generatie deelnemers die klimaatverandering als een steeds urgenter probleem zien, aldus de bevindingen van CWT M&E. Deze duurzame initiatieven omvatten herbeplanting van bomen en andere inspanningen om voor het milieu te zorgen - en laten een blijvende erfenis na lang nadat een evenement is beëindigd.

Wereldwijde programma's

Naarmate vergaderingen en evenementenprogramma's meer gecentraliseerd worden, transformeren nieuwe technologieën in de vorm van kunstmatige intelligentie en bots de manier waarop deze programma's worden beheerd in meerdere regio's en markten. Organisaties profiteren van deze innovatieve tools om meer zichtbaarheid en realtime gegevens en feedback te verkrijgen. Naarmate technologie tijdlijnen en responstijden verkort, is het resultaat een gestroomlijnd proces dat uiteindelijk leidt tot een betere acceptatie en een veranderende mindset rond meeting.

Regionale voorspelling

Het rapport bevat ook de regionale projecties van CWT M&E rond kosten per deelnemer, gemiddelde doorlooptijden, vergaderingsduur, groepsgrootte en gemiddelde uitgaven aan food & beverage in 2020.

Meer van CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg :

CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg