Event management

Apr 24, 2024, 19:01
CWT’s Meetings & Events Forecast voorspelt groei voor 2017

CWT’s Meetings & Events Forecast voorspelt groei voor 2017

10 november 2016

Safety & Security en technologie zijn belangrijkste trends

CWT Meetings & Events (CWT M&E), de meetings & events afdeling van Carlson Wagonlit Travel, heeft haar jaarlijkse prognose gepubliceerd over trends en kosten. Voor 2017 wordt in een aantal regio’s een daling verwacht in de uitgaven voor meetings & events. Toch is de voorspelling dat de industrie in haar totaliteit zal groeien het aankomende jaar.

De 2017 CWT M&E Forecast verschaft meeting planners essentiële informatie en tips voor het succesvol plannen en begroten voor het komende jaar.

De belangrijkste uitkomsten van de prognose:

  • In Europa wordt een toename verwacht van het aantal M&E boekingen in het middensegment hotels. Dit houdt direct verband met de aangescherpte bedrijfsrichtlijnen, gereduceerde budgetten, besparingsdoelstellingen en toegenomen industrieregelgeving voor inkopers.
  • Noord-Amerika zal verschuiven richting een kopersmarkt, waarbij het hotelaanbod naar verwachting - voor het eerst sinds 2009 - de vraag gaat overtreffen. Het advies is om flexibel om te gaan met zowel bestemmingen als vergaderdata om optimaal te profiteren van deze veranderingen in de markt.
  • In Asia Pacific zal het aantal meetings toenemen met 25%, en daarmee ook de dagkosten per deelnemer en de groepsgroottes.
  • In Brazilië is de prognose dat de hoteltarieven gaan dalen door het surplus aan hotelkamers dat is ontstaan na het WK Voetbal en de Olympische Spelen.

Belangrijkste wereldwijde M&E trends:

  • Food & Beverage: De prijzen voor food & beverage zullen naar verwachting wereldwijd stijgen. Dit wordt veroorzaakt door verhoogde productieprijzen, veranderingen in import en export regulatie en een groei van het aantal speciale dieetverzoeken van deelnemers.
  • Safety & Security: De focus blijft op het veiligheidsaspect van meetings. En het gaat daarbij verder dan alleen het traceren van de reizigers voor het faciliteren van de noodplannen.
  • Virtual deelnemen: Er is een toename in het gebruik van interactieve technologie waarbij deelnemers vanaf grote afstanden virtueel kunnen participeren aan meetings.

Over CWT Meetings & Events

CWT Meetings & Events is een wereldwijd, full-service meetings & events bureau met jarenlange ervaring. We bieden innovatieve en effectieve eindoplossingen voor strategisch meetings & events management. Met meer dan 1,400 eventspecialisten in 68 landen, wordt onze lokale deskundigheid ondersteund door onze wereldwijde middelen. We staan voor toonaangevende en innovatieve strategische bijeenkomsten. Op jaarbasis regelen we 35.000 creatieve hoogwaardige evenementen voor klanten in diverse bedrijfssectoren.

Voor meer informatie over CWT Meetings & Events: bezoek onze website of volg ons op Twitter.

Meer van CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg :

CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg