Event management

Mar 29, 2024, 3:01
Er is maar één Hans Zimmer

Er is maar één Hans Zimmer

01 juli 2016

Dit voorjaar ging componist Hans Zimmer voor het eerst op tournee. Bij dit project waren tal van Belgische entertainment professionals betrokken. Paleis 12 in Brussel was één van de haltes op de uitverkochte tournee. Promotor van dit concert was MB Presents en Manu Braff en zijn team waren ook co-producent van de drie uitverkochte concerten in de Luxemburgse Rockhal.

Het symfonische orkest dat deze concerten begeleidde was Walter Proosts European Philharmonia en het koor was het Cinematic Art Choir van David De Geest. Zij reisden mee naar Genève, Luxemburg en Rotterdam. Peter Monbailleu van Shakalaka! zorgde er tenslotte voor dat alles netjes in elkaar paste.

“Het was een fantastische ervaring om al deze professionals aan het werk te zien,” vertelt Peter.

“En het is op crisismomenten dat die professionaliteit extra tot uiting komt. Zoals in Genève, waar de eerste truck door problemen aan de grens pas om 16 uur aan de zaal aankwam. Iedereens is dermate goed in zijn of haar job en iedereen weet exact waar hij of zij mee bezig is. Ik zag alles tegelijk gebeuren: klank, licht, video, zelfs het plaatsen van de stoelen, het stemmen van de instrumenten en tijdens de soundcheck ging de opbouw nog gewoon door. Om 21 uur is het concert gestart en ook dit concert was fantastisch.”

Sfeervideo en beelden © Hans Zimmer Live

www.mbpresents.be

Meer van MB Presents :

MB Presents