Vaste & tijdelijke locaties

Mar 29, 2024, 2:40
Niet te missen: "Forever Amy" op 17 september in de Magdalenazaal te Brussel

Niet te missen: "Forever Amy" op 17 september in de Magdalenazaal te Brussel

01 september 2016

"Forever Amy is een overweldigend en ontroerend eerbetoon"

Forever Amy is een overweldigende reis door de muziek en de live-optredens van Amy Winehouse. De musical director en bassist van Amy, Dale Davis bracht voor dit project de oorspronkelijke bandleden opnieuw samen: keyboardspeler Xantone Blacq, gitarist Hawie Gondwe, drummer Nathan Allen en saxofonist en fluitist Jim Hunt. Stuk voor stuk rasmuzikanten die met Amy Winehouse de wereldtop van de popmuziek bereikten.

Lees zeker ook het artikel "Ze was er nog niet aan toe om dood te gaan"

Dale Davis was één van de laatste mensen die nog contact had met Amy kort voor haar dood. "She said, 'I've been ­watching videos of myself on YouTube, and I can sing,' " he remembers. "And I said, 'Of course you can sing!' There had been doubts, but for her to realize that was one of the nicest things she could possibly say."

En in het midden van alles staat Alba Plano, die het werk zo natuurgetrouw vertolkt, dat je gelooft dat Amy zelf op het podium staat, als stralend middelpunt van haar band. Dat is de absolute verdienste van dit Siciliaanse jazz- en soulwonder.

Alba Plano is in deze formatie als leadzangeres helemaal in haar element. Amy Winehouse was de grote inspiratie voor haar muzikale carrière en dat blijkt uit de authentieke en respectvolle wijze waarop zij de topsongs van de jazz- en souldiva laat herleven. Met haar buitengewone vocale kwaliteiten is Alba de perfecte stem voor de muzikale reis door het repertoire van Amy. Maar ook de stijl en presentatie op het podium die La Winehouse haar bij haar fans zo geliefd maakten, weet zij wonderbaarlijk goed te evenaren.

Amy Winehouse was een fenomeen. Een film over haar leven won een Oscar voor beste documentaire. De show Forever Amy doet recht aan de grote invloed die zij op de muziekwereld heeft gehad. Een ontroerend eerbetoon aan een geweldige vrouw, die haar ziel verkocht aan de muziek.

Praktische info

17 september 2016 - 20:00 

Exclusief voor België in La Madeleine, Brussel
Tickets kosten 35 euro (excl. kosten)
Tickets online via www.ticketmaster.be of telefonisch via 0900 40 850 (€0,50/min)

www.mbpresents.be

Meer van MB Presents :

MB Presents