Vaste & tijdelijke locaties

Apr 26, 2024, 18:04
The Rolling Stones in Symphony - Wereldpremière in Paleis 12 op 24 mei

The Rolling Stones in Symphony - Wereldpremière in Paleis 12 op 24 mei

08 mei 2018

Na het succes van Metallica in Symphony in 2017, komt European Philharmonia nu met een al even gewaagd vervolg: The Rolling Stones in Symphony

European Philharmonia onder leiding van Walter Proost - Electric band onder leiding van Eric Melaerts

Levende legendes

The Rolling Stones zijn levende legendes. De huidige tournee vermeldt nog steeds geen datum in België. Gelukkig is er wel de muziek én het nieuwe project van de Italiaanse arrangeur Roberto Molinelli (die onder meer Con te partirò voor Andrea Bocelli arrangeerde) en onze eigen Walter Proost, die eerder samenwerkte met enkele van de grootste muzieksterren ter wereld, waaronder Plácido Domingo, Hans Zimmer en Barbara Hendricks. Samen met gitarist Eric Melaerts realiseren ze The Rolling Stones in Symphony, dat in première gaat in Paleis 12 op 24 mei aanstaande.

Zoals steeds combineert Molinelli de grote hits met enkele (bijna) vergeten pareltjes. Op de setlist prijken onder meer Sympathy for the Devil, Start Me Up, Ruby Tuesday en Angie. Maar ook nummers als Miss You en Wild Horses, die misschien iets minder voor de hand liggen, krijgen een plek.

 “Een live concert, waar het orkest de elektrische band kon uitdagen en omgekeerd. Als een pletwals die niets of niemand uit de weg ging, zo’n verpletterende indruk liet ‘Metallica in symphony’ achter.” - concertnews.be

De ongekroonde koning van de cross-over

Wat drijft een klassiek geschoolde dirigent, die in de leer ging bij Leonard Bernstein en Jan Stulen en eerder samenwerkte met José Van Dam, Barbara Hendrickx en Plácido Domingo, tot zo’n omschakeling?

“Deels uit fascinatie, deels uit noodzaak,” zegt Proost. “We hebben ons orkest opgericht in 2013. Ons concept en onze methodiek zijn uniek. De bedoeling is om klassieke muziek opnieuw dicht bij de mensen te brengen. Klassieke muziek is alomtegenwoordig en toch is het moeilijk om de concertzalen gevuld te krijgen. Ik wil juist die muziek brengen die de mensen graag willen horen en die doorspekken met af en toe een ontdekking. Veel mensen zagen nooit eerder een symfonisch orkest aan het werk maar zijn wel fan van Abba, Queen of The Rolling Stones. Als we via die weg mensen tot bij symfonische muziek kunnen krijgen, dan is onze doelstelling bereikt!”

The Rolling Stones in Symphony gaat op 24 mei in Paleis 12 van Brussels Expo in wereldpremière.

Tickets

Vanaf 39 euro via ticketmaster.be en via 070 660 601.

www.mbpresents.be

Meer van MB Presents :

MB Presents