Decors & Stands

Mar 19, 2024, 7:08
Always the first to stand out! beMatrix® viert in 2018 '25 years of frame'

Always the first to stand out! beMatrix® viert in 2018 '25 years of frame'

02 februari 2018

In 2018 viert het bedrijf de 25e verjaardag van het 'originele kadersysteem met de grote gaten' waarmee standenbouwers hun stand modulair kunnen opbouwen. Dit maakt beMatrix tot een betrouwbare partner voor de altijd evoluerende event- en standenbouwsector. Het bedrijf met hoofdkantoor in Belgie is inmiddels een wereldwijd bekend merk met een globaalnetwerk van bePartners & filialen. beMatrix blijft indruk maken door te innoveren en door de opbouw van standen telkens opnieuw uit te vinden, waarbij ze de efficiëntie en doeltreffendheid voortdurend verbeteren.

Sinds 1993- Het originele 'kader met de grote gaten'

In 1993 veranderde de wereld van de standenbouw voorgoed: Paul Ameloot van DeltaMatrix – een filiaal van de DeltaLight-groep, een bekend Belgisch merk in de internationale verlichting- en designindustrie – vond het originele kadersysteem met de grote gaten uit. Tot dan werden standen vooral opgebouwd met aluminium profielsystemen. De kaders moesten destijds ter plaatse worden opgebouwd en de grafische panelen werden aangebracht in de groeven van het kader, zodat grote delen van de aluminium profielen zichtbaar waren.  Het ‘kader met de grote gaten’ maakte deze assemblagestap overbodig, en het eenvoudiger werd om grafisch materiaal aan te brengen. Bovendien werd het draagsysteem nagenoeg onzichtbaar, zodat de aandacht van de bezoekers niet wordt afgeleid van de boodschap van de exposant. 

Stefaan Decroos & Edwin Van der Vennet, CEO’s, kochten het systeem in 2004 over & stichtten beMatrix, met hoofdzetel in Roeselare (BE). Ze maakten van het bedrijf een sterke & betrouwbare partner in de industrie van de modulaire standenbouw met hetzelfde plan in het achterhoofd: innoveren en een nieuwe technologie in de standenbouw introduceren, zodat voor de exposanten een nieuwe manier ontstond om hun boodschap over te brengen en het werk van de standenbouwers eenvoudiger werd.

Always the first to stand out!

Het systeem kwam in 1993 op de markt met een kader van 55 mm. In 2012 werd het systeem geperfectioneerd dankzij het gepatenteerde kadersysteem van 62 mm, de ultieme tool voor de moderne standenbouwer. In de loop der jaren voegde beMatrix gebogen vormen toe, pivoterende deuren, grafisch materiaal met siliconen rand (SEG), een uitgebreide 360°-bouwoplossing; LED wanden en nog veel meer!

Het kadersysteem van beMatrix biedt het beste van twee werelden: de eindeloze mogelijkheden van maatwerk, gecombineerd met de voordelen van een modulair, herbruikbaar systeem. Én het kan veel sneller worden gemonteerd dan een traditioneel profielsysteem. Het is ook bijzonder licht en voor de montage is geen speciaal gereedschap nodig.

"We hebben als eerste een snel monteerbaar, herbruikbaar aluminium kadersysteem op de markt gebracht, het eerste systeem dat zowel panelen als grafisch materiaal met siliconen rand (SEG) kan bevatten en geen speciaal gereedschap vereist. Innovatie en trendsetting zitten in ons DNA en hebben beMatrix gemaakt tot wat het nu is: een baanbrekende speler in de wereld van de modulaire standenbouw",  zegt Stefaan Decroos, CEO van beMatrix.

De grote gaten zorgen ervoor dat de kaders gemakkelijk onderling in gelijk welke richting kunnen worden verbonden. De matrix van 62 mm staat voor een optimale modulariteit, met een onbeperkt aantal configuratiemogelijkheden. Panelen, grafische doeken of lichtwanden lopen in elkaar over, virtueel 'full bleed' en worden niet tussen structurele elementen geklemd. Dat maakt het systeem nagenoeg onzichtbaar. Het resultaat is een prachtige, gestroomlijnde look zodat de aandacht van de bezoekers niet afdwaalt van de boodschap die de exposant wil overbrengen.

De onderneming neemt de tijd om haar ’25 Years of frame’ in de verf te zetten en te vieren, net als alle innovaties die zij en beMatrix mogelijk hebben gemaakt!  Maar niet voor lang ... nu wordt reeds hard gewerkt aan de toekomst van het bedrijf voor de komende 25 jaar. De wereld van de standenbouw evolueert namelijk constant. Om tegemoet te komen aan deze voortdurende evolutie, is het R&D-team van beMatrix altijd op zoek naar opportuniteiten om innovatieve systemen te vinden & op de markt te brengen. Met een niet aflatende toewijding, trouw aan hun gemeenschappelijke ethische en ecologische waarden.

Vier '25 years of frame' samen met beMatrix:

  • ExhibitorLive - 25 tebruari-1 maart 2018 - Mandalay Bay. Las Vegas- stand#1033
  • InternationalContex - 28 tebruari-1 maart 2018 - Olympia. Landen- stand #LSLJC

Blijf op de hoogte over meer activiteiten rond '25 years of frame' in 2018 via www.beMatrix.com

Download hier de brochure

Voor extra informatie kunt u terecht bij:

Carl Vulsteke – Account Manager Belgium/France/Lux
c.vulsteke@beMatrix.com - +32 (0)475 99 93 96

Twitter - Facebook - Instagram

www.bematrix.com

Meer van beMatrix :