Decors & Stands

Jul 4, 2020, 2:07
beMatrix verwacht nog verdere expansie

beMatrix verwacht nog verdere expansie

23 september 2016

Wereldwijde vraag naar duurzame modulaire standenbouwsystemen stijgt

beMatrix met hoofdkantoor in Roeselare, is op 10 jaar tijd uitgegroeid tot een wereldspeler op vlak van modulaire standenbouwsystemen. Ondertussen heeft beMatrix - naast de hoofdzetel in Roeselare - ook vestigingen in China en de VS. In totaal is het West-Vlaamse bedrijf actief in meer dan 47 landen en stelt het 53 personen te werk.

Baanbreker in de modulaire standenbouwwereld

In 2004 namen Stefaan Decroos en Edwin Van der Vennet een 50% participatie in Delta Matrix, een multifunctioneel standenbouwsysteem van Delta Light. Delta Matrix werd toen omgedoopt tot beMatrix en begon een eigen koers te varen. In 2009 werden Decroos en Van de Vennet 100% eigenaars van het bedrijf. Om te kunnen blijven voldoen aan de wereldwijde vraag van standenbouwers naar de modulaire standenbouwsystemen van beMatrix, was verdere expansie noodzakelijk. In 2012 werd een vestiging in de VS geopend, in 2015 volgde ook een vestiging in China.

Stefaan Decroos, CEO beMatrix: “We waren de eersten met een snel bouwend, herbruikbaar kadersysteem in aluminium, het eerste systeem dat zowel textiel als panelen kan bevatten, en het eerste systeem dat zonder gereedschap gemonteerd kan worden. Innovatie en trendsetting zit in ons DNA en heeft beMatrix gemaakt tot wat het is, een baanbreker in de modulaire standenbouwwereld.” 

Voortdurend heruitvinden

Het succesrecept van beMatrix is een uitgebalanceerde mix van traditie en innovatie, waarbij duurzaamheid en ecologie nooit uit het oog verloren worden. De standenbouwstystemen van beMatrix zijn uiterst licht, maar bijzonder stevig, onzichtbaar en heel duurzaam en bieden daarom een pasklaar antwoord op de vraag van de moderne standenbouwer. Recent won BeMatrix nog de award voor Best Exhibit Systems Manufacturer in de VS.

beMatrix is eigenlijk de enige echte erfgenaam van het originele kadersysteem met grote gaten (1993). Dit was de start van een voortdurend avontuur in het heruitvinden van standenbouwsystemen. De vele innovaties worden niet alleen getriggerd door de beMatrix R&D afdeling, maar komen ook tot stand door co-creatie met klanten. Zij kennen namelijk als geen ander de specifieke noden van de markt.

Vandaag de dag produceert beMatrix een “toolless” systeem, dat zich richt op het omvormen van het kadersysteem naar een verborgen 360° (bouw)oplossing met integriteit en respect voor mens en planeet,”, aldus Edwin Van der Vennet, CEO beMatrix.

Naar een verdere expansie

beMatrix heeft haar snelle groei te danken aan haar niet aflatende innovatie en een op alle vlakken doorgedreven service. Gezien de wereldwijde vraag naar duurzame modulaire standenbouwsystemen, werkt het bedrijf aan verdere expansieplannen.

Dit jaar nog werd de productie en opslag nagenoeg verdubbeld met de aankoop en huur van extra bedrijfsgebouwen.

Daarnaast wordt er in 2017 verder geïnvesteerd in de uitbouw van een sterk team en de uitbreiding van het productieapparaat.

www.beMatrix.com

Meer van beMatrix :