Audiovisueel

Oct 2, 2023, 12:55
‘Extraordinary 360°’ configuratie met LEDskin®

‘Extraordinary 360°’ configuratie met LEDskin®

26 oktober 2017

Buitengewone toepassing van de beMatrix LEDskin®, ingebouwd in een 360° configuratie voor de tentoonstelling “What’s on the Plate – What children eat” in het Fotografiska museum in Stockholm. Fotografiska For Life en Aftonbladet TV hebben samengewerkt voor dit project om 'Save the Children' te ondersteunen in hun werk om uitgehongerde en zieke kinderen in Oost-Afrika te redden. ‘Save the Children’ is een non-profit organisatie die kinderen helpt over de hele wereld.

De tentoonstelling “What’s on the Plate – What children eat” van fotograaf Magnus Wennman en journalist Erik Wiman stelt negen vreselijke levenssituaties van kinderen voor. Een onderdeel ervan is een unieke 360°-film over een jongen die op ratten jaagt om te overleven.

De 360°-film is gecreëerd met behulp van zes camera’s die synchroon filmden. Om het resultaat op de best mogelijke manier te vertonen, gebruikte standenbouwer Adapt beMatrix LEDskin® cabinets, cilindervormig opgesteld over een oppervlakte van 43,5 m². Het is de meest moderne LED-technologie op de markt met een 3.1mm PixelPitch, die een beeldoppervlakte van 4900x960px creëert.

LEDskin®: hét topproduct

Met LEDskin® zorgt beMatrix opnieuw voor een revolutie in de wereld van de standenbouw. Volgens beMatrix gaat niets boven catchy videobeelden, allerhande animaties of bewegende grafische elementen. Daar was de jury van de Red Dot Award het duidelijk mee eens.

LEDskin® maakt van uw beMatrix stand een echte hotspot, vol animatie, beweging en beleving. Vanaf nu kunt u in een handomdraai LED cabinets en kaders met elkaar verbinden tot een indrukwekkende videowall.

LEDskin® creëert nieuwe kansen en geeft extra waarde aan zowel modulaire systemen als de LED-markt. De innovatie ligt in het feit dat deze nieuwe video tegel is geënt op beMatrix DNA. LEDskin® is eveneens 62mm dik en daardoor naadloos én makkelijk te monteren in een nieuwe of bestaande beMatrix stand.

Met behulp van panelen of textiel creëert u bovendien een naadloos afgewerkte achterkant. Ook kunnen de zijkanten perfect afgewerkt worden met de bestaande coverprofielen. De LED tegels worden automatisch uitgelijnd met elkaar. De line-up van de LEDskin® cabinets is grenzeloos en elk creatief ritme als een mozaïek, strips, ... kan worden gemaakt. De LEDskin® wordt aangedreven door het kwalitatieve Novastar high end systeem.

Over beMatrix

beMatrix, met hoofdkantoor in Roeselare, is designer en producent van modulaire oplossingen voor standenbouw, events en displays. De profielen- en kadersystemen zijn van aluminium, waardoor ze een quasi oneindige levensduur hebben, maar ook supersnel op- en afgebouwd kunnen worden. beMatrix biedt het volledige assortiment voor de modulaire standenbouwer aan : panelen, textiel, klittenband, meubels, verlichting enzovoort.

Het bedrijf groeide met CEO’s Stefaan Decroos en Edwin Van de Vennet uit tot een innovatieve wereldspeler. De productie vindt plaats in eigen werkplaatsen, met behulp van de meest geavanceerde productie- en grafische methoden en apparatuur. Op strategische plaatsen is ook een ruime verhuurstock aanwezig. Naast 3 productie-eenheden in Europa, USA en Azië, heeft beMatrix 8 service hubs wereldwijd voor huur en technische ondersteuning.

Foto's:  © Adapt, in samenwerking met Aftonbladet, Rädda Barnen & Fotografiska

www.beMatrix.com

Meer van beMatrix :