Audiovisueel

Oct 21, 2021, 13:56
Production Resource Group kondigt overname XL Video aan

Production Resource Group kondigt overname XL Video aan

07 mei 2015

Production Resource Group, L.L.C. (PRG) maakte op 6 mei 2015 bekend overeenstemming te hebben bereikt over de overname van XL Video groep, een van de grootste leveranciers van videodiensten. De plannen voor de overname werden vandaag gezamenlijk bekendgemaakt door Jeremiah J. Harris, Voorzitter en CEO van PRG, en Lucas Covers, CEO van XL Video.

XL Video werd in 1995 opgericht en is in de loop van de tijd uitgegroeid tot 's werelds meest vooraanstaande leverancier van videodiensten.

XL Video werd al meerdere malen onderscheiden vanwege de creatieve video-oplossingen die de onderneming biedt op het gebied van concerttours, auto- en bedrijfsevenementen, tentoonstellingen, beurzen, televisie, sport, theater en kunst. PRG en XL Video bieden beide creatieve en state-of-the-art technologische ondersteuning aan designers en producenten. De geavanceerde video-oplossingen van XL Video werden wereldwijd al ingezet bij de realisatie van bijzonder innovatieve en esthetisch gewaagde shows.

De overname betekent voor de internationale klanten van PRG dat ze voortaan toegang hebben tot een nog uitgebreider aanbod van creatieve video technologieën en diensten. Klanten die ervoor kiezen om videobeelden te gebruiken voor hun producties en events, kunnen als vanouds rekenen op de beste productkwaliteit en professionaliteit.

"Door het samenvoegen van XL Video en PRG ontstaat een bijzonder waardevolle bron aan video-oplossingen waaruit event- en entertainmentproducenten inspiratie kunnen putten," aldus Harris, CEO van PRG. "De tot één bedrijf samengevoegde ondernemingen bieden klanten een ongeëvenaard scala aan productietechnologieën en uitgebreide kennis en ervaring"

Zodra de overname is afgerond, worden alle vestigingen van XL Video onderdeel van het internationale PRG-netwerk, dat uit ruim 40 vestigingen in de belangrijkste steden bestaat.

"We hebben als XL Video een belangrijke rol gespeeld bij veel bekende concerttours en we hebben wereldwijd meegewerkt aan televisieshows en grote auto- en bedrijfsevenementen," vertelt Covers. "onze klanten verlangen én verwachten steeds meer van een standaard videoproductie. Door verder te gaan onder de naam PRG zijn we in staat om hun verwachtingen te overtreffen en zullen we de lat voor videoproducties telkens weer hoger leggen."

Stephan Paridaen, Global President en Chief Operating Officer bij PRG, zei hierover het volgende: "Omdat zowel PRG alsook XL Video multidisciplinaire, geïntegreerde oplossingen bieden, passen de bedrijven perfect bij elkaar. Met XL Video binnen de gelederen van de PRG-familie maken we een ambitie en topprioriteit waar: onze klanten ongekend goede oplossingen en diensten bieden."

De overname zal naar verwachting nog vóór het einde van het tweede kwartaal worden afgerond, deze hangt af van de gebruikelijke wettelijke voorwaarden.

www.prg.com

Meer van PRG Belgium :

PRG Belgium

  • Adres: 100 Boulevard du Souverain, 1170 Watermael-Boitsfort
  • Telefoon: +32 (0)2 663 21 80
  • E-mail: info@be.prg.com
  • Website: www.prg.com