Audiovisueel

Mar 19, 2024, 3:25
PRG investeert in Movecat

PRG investeert in Movecat

07 december 2018

Production Resource Group LLC, (PRG), ‘s werelds toonaangevende leverancier van technologische oplossingen voor de entertainment- en evenementensector, investeert in Movecat, innovatieve motion takels, die bekend staan om hun uitzonderlijk flexibele bediening, terwijl ze de hoogste veiligheidsstandaard bieden op de markt.

MOVECAT

Dankzij hun unieke set eigenschappen, vormen de VMK-S takels de elite op wereldvlak en worden ze aanbevolen voor alle state-of-the-art toepassingen op locaties zoals TV studio’s, theaters en eventlocaties waar een combinatie van maximale prestaties en veiligheid vereist is, en waar ook een brede inzetbaarheid nodig is.

VMK-S takels kunnen zowel horizontaal als verticaal bewegen en kunnen ook artiesten verplaatsen, ze kunnen bestuurd worden aan variabele snelheden voor weg- en tijdsynchrone bewegingen. Deze hogesnelheidstakels (vanaf 10m/min) in combinatie met een V-Motion Powerpack, halen snelheden van 0 tot 40m per minuut. Daarnaast zijn de besturingspanelen visueel geoptimaliseerd, hetgeen het programmeren aanzienlijk vereenvoudigt.

Gary Boyd, executive vice president & COO van PRG EMEA vertelt: “in de voorbije zes maanden hebben we een fantastische samenwerking met Movecat opgezet op vlak van variabele snelheid en veiligheidstechnologie. We hebben hier in Stuttgart samen met Movecat aan nieuwe producten gewerkt, specifiek voor PRG’s werking, deze nieuwe producten en ontwikkelingen zullen leiden tot een schitterende samenwerking tussen beide bedrijven!”

Movecat kwam tegemoet aan PRG’s nood naar vooruitgang en bewees dat het producten heeft die klaar zijn voor de toekomst en bovendien het veiligste, meest geschikte aanbod heeft op dit moment, in alle markten. Ze zijn momenteel de enige kinetische technologie die het Safety Integration Level (SIL3) heeft gekregen, en zo voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden.

Oliver Nachbauer, CFO van Movecat legt uit “zowel PRG als Movecat denken in oplossingen voor hun klanten en hun noden, we werken samen om onze producten en hun specificaties deze unieke vereisten die onze klanten hebben, te laten vervullen. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met PRG en de uitdagingen die we nog kunnen tegenkomen”

Door deze producten aan het aanbod toe te voegen, kan PRG nog ruimere volledig geïntegreerde oplossingen aanbieden, die creatief veelzijdig zijn en gebruik maken van de meest recente en veiligste technologie op de markt!

Motion signalen kunnen nu gesynchroniseerd worden met video- en lichtcues, wat de samenwerking tussen de motion operator, de lichtoperator en video-operator vereenvoudigt.

Een eerste reeks Movecat producten is beschikbaar vanaf November 2018 en wordt verder aangevuld, naargelang de vraag in maart en juni 2019. De Movecats zijn voor het eerst te zien tijdens Jef Wayne’s musical versie van ‘The War of the Worlds’ in het Verenigd Koninkrijk. De bediening zal gebeuren door onze getrainde PRG crew.

www.prg.com

Meer van PRG Belgium :